Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 61

• 28 836
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Тайс, понеже от няколко години пия цикория сутрин и съм пробвала различни марки и видове, да препоръчам тази, която ми харесва. Не съм си я намирала обаче в нормален магазин, само онлайн от супермаг съм я взимала. Пробвала съм една от Берьозка, една от БиоБалев, не харесаха. Също така, гледай хубаво етикета, че често слагат разни примеси като леблебия например.

Мерси, ще търся!
Откакто съм на режим, се разкарвам с лупа в раницата и чета всичко. Колко пъти са ме гледали подозрително заради смущаващите мш действия из магазините 🤣.
Спринг, значи диета и да се оправяш бързо и ти

# 616
Момичета, Инка кафе също ли се брои за цикория или тази цикория, която вие пиете, е нещо по-различно?

Шарпи, бързо да оздравяваш 🤗

# 617
Аз засега я хрупам и се запознавам с това чудо.
Снощи четох доста за цикорията и там имаше препратки към кафето Инка.
Сега от Бърди разбрах, че има цикория на прах, супер е това, защото на живо за хрупане не е много вкусно. А слагах ябълков оцет, крема сирене, моцарела, та от салата го превърнах в разядка. Е, справих се, упорито съм

# 618
  • София
Инката май е смес цикория и разни ръж, ечемик ... абе зърнени Simple Smile

# 619
Таис, каква е тази жълта цикория. На прах ли, на билка ли, вариш ли, какво е?
За кафето. Помня, че пиеше много.
Усети си, че не е редно толкова. Браво.
Както спря сладкото, така ще си наложиш и кафето.
Колко кафета пиеш? Двойни, дълги, къси? И кога.
Кафето дърпа и желязото, освен че прави и други бели.

Пробвала съм инка, не ми хареса и ме заболя корема. Има и други глупости в нея.

# 620
Шарпи, бързо и леко да мине! Какви медикаменти пиеш в такива случай?
При болест винаги посягам към антибиотика- за мен, за децата, мъжът ми все се дърпа, но много ме е страх да не засегне именно сърцето. Ти как разбра, че имаш проблеми именно с него?
Пия авирон рапид, така каза и личния. Отделно увеличих дозата на витамин С и Д. Смуча и едни да гърло + ацц за кашлица. С всички екстри съм. Висока температура, болки в мускулите, ама направо съм като пребита, кашлица, гърлобол. До вчера ми нямаше нищо, през нощта яко я втасах.
За сърцето ме питаш. Започнах да получавам силно сърцебиене, прескачане и остри бодежи. От това понякога губих равновесие и цялата треперех. На ехограф се видя, че едната клапа не работи както трябва и че било резултат от сгъстената кръв, която излезе, че имах. Казаха че е скоро каран ковид, поради наличие на много антитела. Оттогава пия бетаблокер, забранено ми е да вдигам тежко, затова и прибрах тежестите, с които тренирах. Пия и магнерот също за сърцето, да нямам тея бодежи.
Нати, колкото и странно да звучи от моята уста, бих изяла една пилешка супа, обаче нямам сили за нищо. Мич утре ще иде до някоя кръчма с обедно меню да вземе. За него направата й е като ядрена физика. Поне като цяло той е по-добре от мен.

# 621
Да се
посяга към антибиотик при всякакви болести носи повече вреди за тялото, отколкото потенциални ползи.По принцип носи вреди за човечеството и природата.
Вирусите, които причиняват увреда на сърцето( някои видове грипни), не се лекуват с антибиотици.Антибиотикът лекува само инфекции, причинени от бактерии.А възстановяването на тялото от антибиотика е между 8-10 месеца.Отделно, заради масово използване на тези медикаменти без лекарско предписание или без нужда, правят бактериите резистентни и в бъдеще може да нямаме вече лекарства, с които да се лекуваме.
Това по темата.

Аз също съм с Ковид за втори път за близо 3г. Карам го с една хрема и лека умора.Също като Шарпи пия ударно вит.Д(8000единици), витЦ(3х1000), Вирал протект(имуностимулатор, през 2 часа по 2), цинк, аспирин, нещо за гърлото.Така се лекувах и първия път.За съжаление ми се активира синузита, който май придобих с първия Ковид.За него вече имам силна артилерия от УНГ, че се усложнявам лесно.
Аз първият път бях зле и на легло, сега все едно нищо ми няма, но си полежах два дни.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 20:44 от ДХ3

# 622
Шарпи, а не ти ли изписаха нещо за разреждане на кръвта? Аз и при двата Ковида пих Натаспин и между двата направих перикардит. Бързо оздравяване!

# 623
Шарпи, бързо и леко да мине! Какви медикаменти пиеш в такива случай?
При болест винаги посягам към антибиотика- за мен, за децата, мъжът ми все се дърпа, но много ме е страх да не засегне именно сърцето. Ти как разбра, че имаш проблеми именно с него?
Пия авирон рапид, така каза и личния. Отделно увеличих дозата на витамин С и Д. Смуча и едни да гърло + ацц за кашлица. С всички екстри съм. Висока температура, болки в мускулите, ама направо съм като пребита, кашлица, гърлобол. До вчера ми нямаше нищо, през нощта яко я втасах.
За сърцето ме питаш. Започнах да получавам силно сърцебиене, прескачане и остри бодежи. От това понякога губих равновесие и цялата треперех. На ехограф се видя, че едната клапа не работи както трябва и че било резултат от сгъстената кръв, която излезе, че имах. Казаха че е скоро каран ковид, поради наличие на много антитела. Оттогава пия бетаблокер, забранено ми е да вдигам тежко, затова и прибрах тежестите, с които тренирах. Пия и магнерот също за сърцето, да нямам тея бодежи.
Нати, колкото и странно да звучи от моята уста, бих изяла една пилешка супа, обаче нямам сили за нищо. Мич утре ще иде до някоя кръчма с обедно меню да вземе. За него направата й е като ядрена физика. Поне като цяло той е по-добре от мен.

Шарпи, след ковид за всеки има последствия, но важното е, че си установила причината и навреме и вземаш адекватни мерки. Прегръдки.
Аз имам теория за ковид- представителна извадка аз и близкото ми обкръжение. Няма лечение за този вирус- остава в организма завинаги, веднъж човек заразил ли се е,просто “заспива”  и през определен период се активира. Четох и статия, че си стои в кръвта. Всеки месец поне седмица всички сме болни. Миналото лято си проверих антителата и въпреки високото им ниво, аз пак се разболях. Важно е да се вземат необходимите витамини, минерали и дори по сериозни лекарства дали за превенция, дали за лечение.

# 624
Ние пиехме аспирин протект, джипка ми издиктува списък по тел, на мм и антибиотик.
Селен, цинк, авирон, вит Д, на мм и ацц и още нещо, аз не кашлях. Влоших се по- късно, та и аз пих антибиотик. Бе гадна работа е това, да минава, че е нова болест и още сме рофити към нея . ☹️. Аз загубих и обоняние, хрема, че уж се оправих, а десет дни по- късно загубих пък слух в едното ухо, та се оказах пак на друг антибиотик, хапове за алергия, виброцил. Аман !

Елорка, от Лидъл го взех мин.  седмица, реших, че е салатка някаква, хрупа иначе, но е горчиво. Ето го

Първо опитах един листяк, и се вцепених 🤣
Прочетох да махна кочана и зелените краища,
Пак беше странно.
За кафетата - по твоята система, засега са 4, бяха 5.
Опитвам да ги намаля на 3.
Със сладкото, тестото, плодовете, съм желЕзо, алкохол никакъв, а пиех по чаша- две розе, ама с кафетата ми е трудно, то нали не влияе на ИР и джасам.

# 625
Ами да, по схема, не е нужно от раз.
Гледай  кафето да е качествено поне. Дългото знам, че е по-вредно.
Арабиката е  по-качествено кафе, ама не в тия капсулите. Истинска арабика ти трябва от магазин за кафе.
Примерно Black Label Coffee House and Bakery.
Имат и магазинче в Дружба, там женат ами обясни как съм пиела прегоряло кафе от другия магазин.
Иначе много малки магазинчета не пекат добре кафето и пробутват на клиентите робуста за арабика.
Арабиката като се смели има златни нишки. И е по-безвредно от робустата.
Аз не съм фен на кисела арабика и взимам некисела.
Сега 1 месец ще пиеш 4, ако ти е много трудно.
После махах и 4-то.
Може и кафето да го пиеш по-бавно, на малки глътки. Така ще мисли мозъчето ти, че пие повече кафе.
Абе и това е наркотик, разбирам те.

# 626
Тая цикория не е един модел всичката и тя, то и това червеното горчивото Радикио май е вид цикория, италианска ли да беше. Инката не е ли от корените, а не от листак? Инулинът мисля че същата работа, листата пак естествено са с доста фибри ама това основно в корените май.
Иначе да, горчива си е, ама пък нали всичките горчиви зелении ги водят много полезни Grinning Хората какви ли неща не пасат - то са глухарчета, то листата на репичките, че на морковите, че един бурен дето тук се чудят как да го отвъдят от градините (тученица, аз това така и не се прежалих да го опитам пък уж било вкусно и полезно и то). Паша да има Grinning

Кръворазреждащо и аз имах предписано като бях с ковид, но това след като мина някакво време и направих и пневмония, до преди това само Авирон, витамини и много супи и чайове, общо взето. Вече после дали ми го е предписала само заради самата пневмония (интерстициална) или някое от другите неща с които се лекувах също го е налагало, не мога да кажа. Кортикостероидите май сгъстяват и те, та знам ли, така е преценила лекарката ми, така е предписала тогава. Не аспирин ами направо на клопидогрел ме сложи за месец.
Но то всеки случай си е различен, варианти най-различни и те, нали за това са лекарите а не да гледаме другите с какво се лекуват и давай и ние. Не и за истинските лекарства, то чай, витамини и пилешка супа ясно, те помагат винаги.

# 627
Тъкмо реших, че Инка ще ме подлъгва, а не се сетих, че няма начин да не са набили млени вредности.
Ще го мисля, правя някакви въртеливи движения.
Аз пия само Давидоф, като е на промоция, и от магазина за кафе до нас една смеска ми мелят 300 никарагуа и 100 робуста с аромат на шоколад, в краен случай на Чибо Сицилията, че е по- силничко, има 20 про робуста. Бе кафеджийка съм, това е.

Нати, на мен ми донесоха от един двор тученица цял леген, че и замразявах в пликове. Уж на таратор да го пукам, и аз не му свикнах, та като извадих тученицата от фризера, ми се освободи място за друго. Тя замразена стана и лигава, пфу и полезности, и чудо 🤣
Ще си взема от Цикорията на Бърди, а и до БиоБалев ще ида, щом там има някаква. Че като вълшебно ми звучи това растение за нас.
То и карамфилът ми е гаден, ама дъвча, ко да правя

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 21:08 от tays

# 628
  • София
Аз въртях сума ти варианти за кафетата и в момента съм ги наредила така Joy: сутрин при ставане -безкофеиново чисто. Без кофеин заради хормона, който пия, без мляко заради фаста. След като изпратя дете, разходя куче, оправя къщата, сядам с истинско кафе, пак чисто. Пиех го винаги с мляко, покрай фаста се научих и без. После следобяд, ако ми се допие - цикория, там слагам малко мляко. По време на деня ако ми се допие в разни часове , пия черен чай, но това е все по-рядко.
Луда работа, ама ми върши работа за специфичните ми нужди Simple Smile

# 629
А така, споменавайте фастове от време на веме, че кака ви Натка си инсталира приложение да си ги следи наскоро... ама забравя да стартира таймера там. Не съм за цикория ами за гинко билоба май Joy
Кафетата... болна тема. С целия си рогат инат съм ги ограничила до две на ден, които държа да седна и да им се насладя - да се чете като "съскам и плюя по който се опита да ми попречи в това" Grinning От време на време ще изпия и трето, ако се очертава дълга и весела вечер, то тогава няма на какво да ми попречи та защо не.
Наскоро си мислех дали да не си взема и някакво безкофеиново и да си позволявам и по едно от него. Дори не ми е толкова важен кофеинът, ако си наумя ще отвикна пак от него. Но обичам кафе, ама много обичам. Егати, че аз бирата отрязах! Ако махна и кафенцето - то туй живот ли е? Grinning Шегувам се, естествено, всъщност изкарах няколко години без кафе че се бях заинатила тогава. И съм жива и здрава да ви разказвам, не съм влязла и в затвора, не е чак толкова зле.
Тия безкофеиновите някъде май съм мяркала че с някакви химии се обработват да станат такива и че не били от най-полезните неща... някой знае ли нещо повече?
Но това сегашното ми пиене на кафе е направо за пример в сравнение с преди да мина на режим - тогава го пиех с мед и дълго. Преди това със захар и дълго. Ама не по едно дълго кафе на ден ами по много. Разтрепервала съм се от кафета (вероятно и многото захар в тях хептен ме е правила на луда откъм енергия ама кой да ти знае тогава).

Общи условия

Активация на акаунт