КГБ = Клуб на Готините Баби - 212

• 41 065
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Кубрат/ Пишурка
Добър ден от мен.
Фло и аз цял живот не съм долюбвала тази думичка, ама когато трябва - трябва! Подчиняваме й се без много да мислим. И ти постоянно го правиш! Трябва да закараш децата, трябва да отидеш на работа, трябва да наготвиш, трябва, трябва...
Виж, при мен е друго : трябва да си изглеждам сериалите, трябва да си почина, трябва да хапна нещо JoyJoyJoy
Заваля! А аз очаквах слънцето!

# 166
Прочетох.
Все повече намалявам броя на трябва за околния свят - къща, хора и обстоятелства и оставям трябва за мен си - за физиката и психиката ( емоциите ) ми...
Пък нека да е егоистично....

# 167
  • София
ЯНЕ, привет!
Така е. Всеки ден ни затрупват трябва, трябва и ща не ща изпълнявам това, което трябва, но това не прави тази думичка любима. Напротив! Не я харесвам и това е! Факт! Ако не е тя, може би ще живеем по-свободно и по-спокойно.
КЛЕЧИЦЕ, според мен си права. Може би не си удобна за околните, но за себе си ДА!
Хубав ден и гледайте по-малко да са задачите с трябва. Grinning
И при мен изгря слънчице. Nature Sunny

# 168
  • София
Добър ден,дами!
  Не съм влизала тук няколко дни и имах много за четене.Изчетох всичко,но не съм сигурна,че помня достатъчно.Дано не огорча някого с неспоменаване .
  Първо да поздравя Пипи за годишнината и за постиженията на сина и! Да сте живи,здрави и заедно още толкова години! Да се радвате на успехите на умното ви момче!
  Честит рожден ден на внучетата на Мамси,Дидиа и Мая! Живот,пълен с победи,радости и любов им желая!
  Питате ме за сватята.Вече е добре,възстановява се.Беше на контролен преглед и няма нещо обезпокояващо.Но,все още се пази от контакти,заради вируси и се разхожда само в двора.
  Аз скитам целодневно и обикалям с бастуна градинките.Една четвърт от разстоянието минавам с бастун под мишница,още не смея да тръгна без него.Тук има много хубави градинки и парк,направени по някакви европейски програми.Пълно е с майки с колички,баби и дядовци с внучета и хора с бастуни и патерици .Още през пърите дни се запознах с някои,а по-късно и с останалите.Фло се майтапи,ама то си е смешно.Един ден на пейката при мен седна един кавалер с един чувал с кучешка храна и две огромни кучета.Разприказва се и ми беше много интересно да го слушам.Биолог,работил на висока длъжност по опазване на околната среда.Много интелигентено и увлекателно разказва.През първите няколко дни ми разказа за родителите си,изселници от Егейска Македония.После минахме и през други теми-екологията,застрашените растения в Пирин,Рила и Родопите,отношенията със Северна Македония.за или против ЕС....и още какво ли не.Всичко много интересно,но малко досадно стана,че всеки ден караше по еди и същи дневен ред.После рязко смени материята и ме запозна с характера и недостатъците  на шопкините.Жена му била такава,оставила му децата и той сам ги отгледал.До тук горе-долу ставаше за слушане.Наистина кучетата прекаляваха,защото държаха да лежат под пейката, под краката ми.Едното си провираше главата точно между краката ми и ме принуждаваще да си тръгна.Разрива дойде когато започна да ми задава въпроси.Няма лошо,нищо не ми е тайно,но преди да ме чуе той,трябваше да ме чуе целия град,заради възрастта му.Не можех дори да предположа,че този човек е на 93г.С къса бяла коса,чисти ,но смачкани дрехи.Живее сам и сам се грижи за себе си.Е,смених градинката...не можах да понеса съчувствените погледи  на околните.Вероятно и те са запознати с целия репертоар.
   Хайде,дойде време да излизам.Сега ходя в една по-далечна градинка,дето има баскетболни игрища и внуците ми играят на тях след училище.
   Хубав ден ви желая!

# 169
  • София
...........   Хуквам по задачки. Отгоре-отгоре попрочетох - много весело в темата. По-късно ще четя и пиша. До скоро.
Благодаря за поздравите към Криско!!

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 19:17 от m a y a

# 170
Майчик, щастливка си! - всички внучета на една снимка ! Дай Боже, повече такива моменти да имате !
Следващия път и ти да се подредиш ди тях!

Хайде, дами, свършихте ли с трябва и да започваме с искам Simple Smile  Wink... Вече времето е мое Simple Smile
Wink

# 171
  • Вила Великула
Аз май вече тотално съм казала 3 пъти ку ку ку. Все си мисля, че сутринта писах, но сега виждам, че не съм. Не помня дали съм започнала да пиша и после ми е звъннал телефон и съм забравила, а рестартирах компютъра и да е било така, всичко е заминало.
Това, което трябва, го свърших и сега правя, това което искам. Сипах си чаша просеко, измих малко ягоди и почивам. Във фурната се пекат агнешки ребърца. Откриваме пролетния сезон.
Утре ще се разходя до Перник, на козметик съм и мисля да се отдам на своите приятни занимания. Ще е ден за нищоправене и релакс.
Няма да притеснявам Ениса, че и е само до мен, но ако може да ми пише дали да и взема гъбата.
Прегръдки и ще ви навестя по-късно пак.

# 172
Привет, девойки! Обаждам се колкото да не ме забравите. Чета редовно, но няма време да пиша. Подготовката за екшъна току-що приключи. Нямам време да ви разкажа всички тъпотии, но и това ще стане малко по-нататък. У дома е пИятеля, болен. Сега спи, с температура и го чакат да стане, за да си ходят към София. Ей затова ви казвам, че съм баба паникьорка, сърцето ми е свито на топка. Освен всичко друго, сега ще го мисля и това.
Пипи,  утре ще пропътуваме цялата област предполагам. Започват да си тестват устройствата за снимане. Ако някъде нещо строшат, сме длъжни да им го заменим. Може и при теб да се озова , ако вашите направят някоя беля. Стига толкова, че се скапвам като гледам детето.

# 173
  • в сърцата на любимите ми хора
ЕНИСА, ще му мине на пиятеля. Не се притеснявай, сега явно има някакъв грип, но минава леко.
В парка до нас гърми музика, има концерт на някоя от партиите, явно, закриват предизборната кампания. Толкова е шумно, че мислите си не можеш да чуеш Sad Поне полза да имаше, а то...
ФЛО, бабин лигльо снощи по телефона плака, мрънка, оплаква се. Сърцето го боляло, не можел да диша, а уж в Девин въздухът бил чист Simple Smile, ако не идем да си го приберем, сам щял да тръгне към София Simple Smile. Госпожата ги наказала да си стоят в стаята и да не ходят на дискотека, защото момичетата счупили някакъв стол, на неговия приятел му текла кръв от носа, щото се били с някакво друго дете и т.н. Нарежда половин час. Ядосан и недоволен! Само притесни майка му. Аз не се връзвам на такива неща. След час говори с баща си - настроението на макс, доволен, ухилен, искал пак да ходи на зелено училище Simple Smile Пубертетска история. От друга страна това му е първото отделяне от мама и тати и е нормално да има и такива моменти. Днес се чухме, беше на басейна, ходили на разходка, играли навън - доволен и набързо ни отпрати. Довечера ще го видим младежа от какво ще се оплаква днес Simple Smile
Утре мислим с щерките да отскочим до Перник, малко на шляй-пазар. Но да не си останем само с мисленето. Дават го дъждовно, ще видим.
Вчера имахме общо събрание. Аз съм касиер и председател на УС /поради липса на желаещи Mask /. Ще се включват към Топлофикация и кипят големи емоции. Два от 12 апартамента не искат и сега са в чуденка какво да правят. Все нещо да има да се притесняваме. Сумата също не е уточнена - някъде около 1500-2000 лв., но може и да набъбне още. Никой не може да каже с точност колко ще струва това удоволствие. Щерката също е на кантар дали да се включва или не, защото миналата година с големи мъки и доста средства увеличиха киловатите за жилището, за да си поставят проточен бойлер и котле за отопление на ток. Доволни са и затова се чуди дали да се включи към Топлофикация. Ще се мисли още малко и трябва да вземем решение. Такива главоблъсканици при мен. Стана цял роман, прескачайте ако ви е скучно Simple Smile

# 174
  • Вила Великула
Ениса, ако идвате в наше село, моляте се обади. Мога да съдействам с всичко.
Мамси, може утре в Перник да се засечем.

# 175
  • София
Имах покана за ансамбловите изпълнения по художествена гимнастика, но отидоха щерката и малката внучка. Те са големи почитателки на този спорт. Аз ги закарах и после ще отида да си ги взема. В София се провежда турнир за Световната купа. Ще продължи 3 дни.
ЕНИСА, мисля те, но знам, че сега ти е натоварено. За беля и пИятеля се е разболял. Да му мине като на кученце. На теб желая здрави нерви.
МАМСИ, помислих си за твоя юнак, че може и да ви спретне някаква такава история. На времето отидохме да видим децата - бяха на лагер в Орешака. Каката остана, а малкият се осука с нас и си тръгна. Мъчно му било за мама.
ПИПИ, как ми се иска и аз да се отдам на нищоправене, ама за сега няма изгледи. Трябва да оправя Касата и тогава.
МАЙЧЕ, много са ти хубави внучетата. Здрави да са ти!
ЯЖКЕ, на мен по-комично ми разказа историята с твоя кавалер, но нищо. И така е добре.
ДРУЖКИ, докато вие въздишате като тийнейджърки по снимката на Микеле, дето хрупа зеле, видяхте ли ЯЖКА какви ги върти там някъде си. Е как ще иска да се връща? Знам ли? Същинска история на Ромео и Жулиета...
Отивам малко да опъна снага и да почета.

# 176
Де ще се мери Микеле с 93 годишен дядка ,чак завидях ,на дядката ,че мърда на тези години , аз днес не мога ,но и ветровито и  не обичам вятър аз. В къщи.
 Преди години , на автогара в града си чакам автобуса, някакъв се присламчи,  но бързо се усетих,  говорехме с една жена, за имоти ,че търсеше приятелка, той се усука ,тя изчезна веднага, та се разбра ,че обиколил де що бабичка има в автогарата , да си търси жена. Две му умрели ,не питах от гъби ли,  но търси. Викам , примирно де, за какво ми е някой  , да се грижа и за него ли, справям се и сама, няма нужда. Кат ме заубеждава... не видях как излязох на слънце да чакам.
 Но беше далеч от 93 мъртъв.

# 177
  • Вила Великула
Интересен е този 93 годишен Микеле. Добре, че Яжка го е разконспирирала навреме. Такъв може като грамофон да върти едно и също. За хората с дименция това е характерно. Помнят всичко от преди години и не знаят къде са в настоящето. Явно е бил Дон Жуан в миналото.

# 178
Късно е,но да ви навестя,че не се знае  кога пак ще мога. Утре и в неделя ще съм в СИК. Следващата седмица ще замествам в 4  клас.
Прочела съм ви,но няма да пиша   поименно. Само ви пожелавам лека нощ!

Скрит текст:
И да гласувате,хей!   Моят номер е 1. Малко сме,ама сме качествени  и  направихме  не малко за  обикновените хора. Заслужаваме подкрепа, особено от пенсионерите и младите  заради  преизчисление на пенсиите,  безплатните   детски  градини  и ясли.  безплатните  учебници  за внуците  и  спиране на джендаризма в училище..  

До  скоро!

# 179
Добър вечер и лека нощ от мен 😘
Четох ви днес цял ден, но нямах време за писане.
Мая, прекрасни деца, здрави да са ти и много щастливи емоции покрай тях да имаш!
Ениса, бързо оздравяване на малкия сладур, а на теб стискам палци за по малко нерви и напрежение!
Мамси, напълно нормална реакция на детето мисля аз, но бързо ще мине. Приятна разходка на теб с щерките и на Пипи в Перник !
Фло, и аз обичам художествената гимнастика, до сега на живо никога не съм я гледала.
Яжке, радвам се, че сватята се подобрява и ти си се успокоила, та чак на флирт си се отдала 🤪 🥰(шегичка, не се сърдиш нали?)
Ние с ММ тази вечер бяхме на опера , гледахме "Чичовци" на пловдивската опера, която беше и част от мартенски музикални дни. Много интересно и модернистично направена. Хареса ми.
Хоп, тъкмо да ви чаф и КАГ нахлу 🙂 Здрасти КАГ 🥰
Сега вече наистина ви казвам лека нощ и до утре 🤗

Общи условия

Активация на акаунт