КГБ = Клуб на Готините Баби - 212

• 40 996
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Мамсиии,
Честита да си!
Здраве,обич и спокойствие!
Време за творчество и за себе си!🥰🍀💐🌷🌼🌸🎈🎈🎂🥃🥃
Прекрасна торта и бонбони!
А подаръкът за сръчните ти ръце!

Кафето на Нинка изпито,чакам си следобедното .

Ениса,напомняш ми на мен като ходех на работа- понеделник ми беше почивен ден😉😃🙃

Нямам снахи.Не коментирам.
Зетьовете са моите момчета .
Без намигване.
Казвам на ММ ,че някой гледа отгоре и ни е изпратил зетьове майстори като него,обичливи и т.н.

Аз току що се завърнах от фитнеса.Селскостопанския😃😃
Поразкърших се .
Сега чакам ММ да даде едно рамо за един огромен аспарагус да го извадя от саксията,да поорежа коренищата и пак да засадя .
Той горкия половината е излязъл от саксията .
А
още не сме обядвали😐

Както си берях кахъра кой ще ми яде ястията ,вчера голямата щерка и зетко си дойдоха.
Поработиха,хапнаха и разпратих на тях и на гърлоболната малка щерка  .
Днес обери хладилтик.
Помощникът пристига .Ставам .

Его го хубавецът ми 😃

# 631
  • София
МАМСИ, СЛЪНЧЕВО МОМИЧЕ, ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ! ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, ДЪЛГОЛЕТИЕ И СПОКОЙНИ БЪДНИНИ С ДОБРИЧКИТЕ ТИ ЩЕРКИ, ЗЕТ И ВНУЧЕТА! НАЗДРАВЕ.

Ето ме отново. На мен сигурно мама ми е хвърлила пъпа тук. Grinning
Залепих една лята пломба на един юнак, стерилизирах инструменти. "Сготвих" за обяд софийска баница с масло и сирене и една със спанак, гарнирани с бозичка и айрян и акостирах у дома. Чакаха ме три гладни гърла - щерката и внучките. Сега народа е нахранен и спокоен.
ЕНИСА, преди много години, в зората на моето свекървенство и баба на 6 месечно внуче, изпратихме за седмица сина и снахата на екскурзия до Турция, а ние ще гледаме бебето. Получих ценни указания, няма лошо и един списък в кой ден да правя кисел и кога бананова каша. Заминаха и през тези дни се обадиха един път, за да кажат колко им е мъчно за детето. Може и да им е било мъчно. Не отричам. Всичко си вървеше мирно и тихо, до момента на завръщането. Попита снахата какво съм правила за закуска, отговорих й и тя извади своя списък. Оказа се, че този ден е било ред на кашата, а не на кисела. Направи муцка, каза, че така не може, че така не се гледа дете. Синът спокойно й заяви, че от тук натам, да не се надява на такива жестове от наша страна. Той поне няма да позволи.
Та такива ми ти работи. Доста съм гледала децата на щерката - там ми се казваше; Гледай ги както знаеш. Ти ще се справиш. Е, после и снахата се присъедини. Спря да се прави на Ентересна. Даваха ми четирите внучета за цял месец на село. Очите им не виждах през това време. Оказа се, че не било лошо и така. Стига човек да си човечае.
ЯЖКЕ, щом се справяш с поставените задачи, ще ти дадат още. Ако си някоя смотана и задръстена, ще те подминават. Те си мислят, че си се затъжила за работа и гледат да ти създадат положителни емоции. Плюй си на ръцете, запретни ръкави и крачоли и форсирай рубежа!
ГЪБКЕ, да са ти живи и здрави и щерките, и момчетата. Винаги се радвам, когато чуя, че някъде има разбирателство, уважение, желание за мирно съвместно съществуване. Нека да е винаги така при вас!
Гаджето се прибира от село, чувам го от асансьора, тичам да му се хвърлям на шията. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 632
Мамси, сега научавам за празника ти, бъди здрава и имай много поводи за усмивки! Champagne
Абе прави сте, като не го видя два дни и пощурявам, ама понеже търча като кон и аз самата не се жаля, та и те нямат причина да го правят. Сега отиваме в Сандански пак заради малкия, малко чист въздух и минерални басейни,  на есен задължително отново, лятото на море пак с него. Хем аз така ги научих, хем ми се ще малко поне да се съобразяват.

# 633
Мамси, честит рожден ден! Да си здрава, щастлива и дълголетна! Весел празник довечера с любимите хора! Flowers HibiscusBeersBirthdayHeart Eyes

# 634
  • София
ЕНИСА, съвсем си права, че когато даваме всичко, тичаме, помагаме и не мислим за себе си, редно е да има уважение, признателност или ако не това, то поне да се съобразяват. Обикновено тези схватки стават м/у нас, жените. Мъжете стоят по настрана или просто са над тези неща. Нали знаеш, защо бабите толкова много обичат внуците, и са в сговор с тях, защото те са тяхното сладко отмъщение. Grinning
БОРЯНЧИЦЕ, сега те прочетох и ми стана интересно как растат твоите внуци. Подробно си разказала. Много е важно, че родителите са си поделили задачите и нещата вървят. С децата това е хубаво, че колкото повече време минава, стават по-лесни за гледане. Ние възрастните, колкото повече време минава, ставаме все и все по-трудни. Дано до края да сме на крак и с акъла си, и сами да се обслужваме.
Сега малко почивка, дано не правя скомина на КАССС и на ЕНИСА, които са на работа.

# 635
  • София
Мамси, изглеждаш ми щастлива баба! Честит юбилей, бъди много здрава, за да се радваш на тези прекрасни същества!
Имам лош ден на работа и ми е гадно.
На вас ви желая за разлика от мен да имате хубав ден!

# 636
  • София
Сега се сеих,че не съм поздравила новата баба.Мариянка,добре си дошла! Пиши и не се притеснявай ако не те отразим някой път! Това ще е само заради австриеца.

# 637
Ениса, приятелко мила, в твоите размисли виждам себе си. Но не сегашната Важна клечка, а онази от преди 10 - 20  години.
Бях всеотдайна, поставях всички близки хора преди мен ( защото ги обичам!), бях готова да поема целия им товар, за да им е по- добре ...но.... научих си урока, след много болка и сълзи от обида...
За мен егоизма не е срамна дума, а себесъхранение.
И така май е по- добре за всички ни. Сега ми се благодари и за малките жестове, а аз преценявам, какво мога и какво искам да направя...
Та така....

Мамсиии, и тук -
Честит рожден ден!
Бъди здрава и благословена!
Всичко неприятно да е зад гърба ти - за напред само радост и щастливи моменти!

# 638
  • Кубрат/ Пишурка
Мамси, честит юбилей! Бъди здрава и много щастлива! Бъди все така лъчезарна!
За внуците - всички знаете, че гледах Анжелка 10 години, докато баща й беше в Чехия. Знаете и продължението, но пак да кажа. Когато заминаха за Англия и попитах за нея той каза : Защо толкова питаш? Аз : Ами все пак я гледах толкова години! Той : Ха, да не съм те карал!
Та толкова за благодарността! Не че не му натрих носа!

# 639
Мамси,честит юбилей! Много здраве,спокойни и щастливи години с любимите ти хора!
                        Аз реанимирам от разходките,дъжда и купона.Имам мускулна треска,а и явно понастинах и ми се лепна някакво вирусче.Вчера бях ,като Пипи и заспах още след обяда.По някое време се пренесох от дивана в спалнята та чак до 10 ч днес.
                        Нагледах се на "остарели" момчета! Yum 42 години от завършването им,а акъл не им е дошъл. Yum Същите калпазани са.За съжаление много вече ги няма.Бяха целия курс,а не само тяхната група,както по-често сме се събирали до сега. Присетихме се за какво ли не.Установихме,че ММ е най-възрастен и че нашите внуци са най-големи.На някои внуците са си още бебета и критикуват децата си,че "късно се сетили"! Yum Нагледахме се на снимки и от време "оно" и актуални на децата и  внуците ни.Интерсно беше,защото си знаем децата като малки.И разбира се времето за приказки се оказа недостатъчно.Ти да видиш няма значение,че компанията беше мъжка с минимално присъствие на нежния пол.
                        Плановете ни за връщане през Панагюрище се провалиха.Загубих настроение за разходки.
Скрит текст:
Тъкмо седнахме на масата и научих,че е починала моята първа братовчедка,която живее в Калифорния.Тя е дъщеря на сестрата на татко.Леля е жива и е на 92 години,прапра баба стана,а загуби двете си деца.Голямата и дъщеря почина преди 2 години,а сега и малката.Не смея да звъня и не знам дали са и казали.Не знам подробности и не ми стига смелост да питам.

Ениса,в коя градина ходи твоя пИятел? Прочетох ,че писа за Борово и си рекох да не е в тази,в която работих.
                        За благодарността - не я търся от никой и действам така,както аз считам,че е добре за всички вкл и за мен.Убедих се,че там където най-много се раздаваш обикновено считат ,че си им длъжен. Така,че вече на никой не съм длъжна за нищо и прекратих натоварващите ме контакти.

# 640
Янче-то, тоя си е чист наглец! Моите просто ги усещам как започват да приемат нещата за даденост и вече са приели, че ние нямаме личен живот и  най-нормалното нещо на света е да се юркаме като идиоти.
Ще има корекции, пък кой както иска да го понася!
Didia, не знам как се казва, но те живеят на ул. Света Марина и градината им е буквално пред входа.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 16:00 от Enisa60

# 641
  • София
Момичета, благодарност аз не чакам от дъщеря ми за гледането на внуците. Но много се надявам, че ще имам хубава връзка с децата и така ще продължи и когато няма да имат нужда от гледане. Силно се надявам да е така.
Иначе ми се наложи да обяснявам, че гледам децата не защото ми е задължение, а защото ми е приятно. Почва да отбира, но предполагам, че тоя разговор пак ще го водим.

# 642
  • София
Мамси, честит рожден ден с пожелания за здраве и щастие!
Весело изкарване на ресторанта! Довечера ще пийнем по 1 за твое здраве. Изпуснах снимката, но се знаем.
Нина, Кас, явно от магнитните бури сте изморени и имате оплаквания. Аз за глава не смея да спомена, че за 60 г. не знам как боли, какво и къде се чувства. Както казваше баща ми - то нещо кухо нямало как да боли. Не съм се засягала, да си говори.
Кръвно меря всеки ден - сутрин и вечер. Научих се покрай Пл, че той и лекарства взема. Рядко е високо, но пак не ме боли тиквата и по друг начин не се отразява. Изследваха ме преди години и накрая си останах само с Хлофазолин като се вдигне. Имах и друго лекарство, но от него кашлях много.
Ениса, а какъв е проблема ако не е спало детето? Вечерта ще легне по-рано и така те ще имат време за себе си. Аз на дневен сън не се втелявам. Ани го отказа към 4 г, но вечер я слагах в 20.00 ч да спи. Сърдеха се в градината, съветваха да я оставям поне до 22.30, но пък сутрин я вдигах рано. Мрънч и той хич не ще да спи следобяд. Баща му много държи на съня, задължава го да лежи 2 ч. и детето се изнервя. А в техните градини спи само, който пожелае. Имат нещо като диванчета до едната стена и който се измори си полягва. Мрънла засега спи, но е малка още. Като бяхме при тях миналия месец минах през покрай градината/то е бивш магазин с витрини/ и надникнах. На 1 огромен матрак натръшкали всичките деца по страните му и ги завили с голямо одеало. Всичките са 5  - 7 деца. Там групите са до 10, но все някой е болен.
Борянка, времето лети - пораснаха, а помня като ги чакахме. Но не забранявай изцяло таблетите, че понякога и ние дъртите имаме нужда да се кротнат. Просто определете с баща им часове за ел. забавления и за живи игри. Ще им е интересно по двора. А за храненето - Ани я храних сигурно до 4ти клас. Да съм сигурна, че поне 1 ядене е натикано.
Мариянка, дано работните неприятности да са само днес.
Фло, няма да я мисля - метна се на врата на гаджето.
Опаааааа, моето и то отключва в момента.

# 643
Didia, не знам как се казва, но те живеят на ул. Света Марина и градината им е буквално пред входа.
                Ениса,казвай в коя група е и как се казват учителките.В тази градина съм от откриването и. 45 години работих там и на практика ,като студентка бях пак там.Може пИятеля да е при моя пИятелка.Всъщност пропуснала съм на колко години е той? Може и на ЛС.Да ти кажа поне дали е случил ! Smiling Imp
                По повод благодарността не коментирам тази на децата ми.Тук няма проблеми и нито те ,нито аз очакваме благодарности при оказана помощ,подкрепа.Така го чувстваме,така действаме - може да подкрепи прави го без проблем и без очаквания.При това моите дъщери никога не са оставяли децата си при нас за да отидат на почивка.Винаги си ги водеха с тях.Оставяли са  ги само когато ще закъснеят вечер.Или по-точно била съм у тях докато се върнат.Ние сме на различни етажи в една кооперация и проблем с "у вас,у нас" няма.По-скоро коментирах "благодарност" от роднини,приятели и познати.Основна помощ за внуците от моя страана беше това,че им спестих градинските тревоги. Smiling Imp Трима бяха при баба си,а четвъртият - при най-добрите ми приятелки в съседство с моята група ,та си идваше при мен когато иска.

# 644
Мамси, честит рожден ден!

Общи условия

Активация на акаунт