Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 372
  • 843
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Това със завистта съм го изпитвала, няма как, но най-тежат въпросите на хората.
Първо беше наистина темата за сватбата. Защо така сме направили, защо така искаме. После "кога ще имате бебе", "ама работите ли изобщо за бебе".. Или пък една моя колежка безкрайно любопитна, не можех да си представя, че човек може да измисли толкова въпроси. :X  Изключително гадно. Някои хора просто нямат елементарен усет за подобни неща. Още по-кофти ми стана от поведението на една моя "приятелка", която забременя и започна да се държи с мен някак си кофти, по изразните и средства не съм и на нивото, защото все още не мога да забременея. Позволих си и да я попитам защо ми задава определени въпроси и отговорът и беше, че и е скучно и е клюкарка. Знаеше, че имам проблеми и беше много важно да ми подчертае, че при тях се е получило от втори опит и аз и мъжа ми да сме пиели витамини, щяло да стане с витамините. За да си съхраня психичното здраве в момента избрах рядка комуникация с определени хора или просто сменям темата. Прецених, че ми е най-добре така.
Мина ми завистта, на друга вълна съм, но не искам да ме "ритат" докато съм паднала. В момента ми е много криво след неуспешния трансфер.
Пожелавам на всички успех!

# 271
  • Бургас
Аз изпитвам точно същото, както е описала Габриела.
Дразня се на подмятания около нас за това, че е време да направим най-накрая бебе, както и ако някой знае, че опитваме и не се получава, любимите ми отговори са “вие се успокойте и то тогава ще стане, само трябва да сте спокойни”.
Иначе за хората около мен, снаха ми с която живеем близо и сме почти ежедневно заедно преди няколко години я карах заедно да бременеем, тя отлагаше. То така стана, че те направиха успешно първо инвитро и тя вече роди, а при нас още няма резултат и в момента сме в 4та инвитро процедура без фактор и уж без проблем… Но никога не съм й завиждала или дразнела, напротив, най-искрено се радвах на всяка новина през цялата й бременност, ежедневните ни разговори за това.

# 272
За първи път не знам какво да напиша като ви чета.🤦‍♀️Разбирам Ви минах го същото, че даже и ми го натякваха и ме обвиняваха че те имат а аз не. Исках да потъна в земята...

# 273
Шантал, честита да си! Здрава и сбъдваща всички мечти!

# 274
Момичета! Прегръдки на всички ви! ❤
Напълно ви разбирам и съпреживявам и аз тези неприятни моменти и въпроси. В последните постове припознах моите мисли и чувства. Наистина е много неприятно, а въпросите и коментарите са най-мъчителни.. И на мен “любимото” ми е: “Ще стане, като се успокоиш”. Ама аз не мисля, че съм напрегната или, че 24/7 мисля само за това. Явно има нещо друго. Дори една приятелка, при която стана на третия опит/месец ми каза: “спокойно и при нас не стана веднага и аз се бях изнервила, че не става”.. Радвам се, че при нея е станало, по моите разбирания много бързо, ама база за сравнение няма. Не може да разбере.
Наистина много се радвам, че се включих в тези темички, мисля, че се чувствам много по-добре сред вас! И въпреки, че не се познаваме лично, смея да кажа, че вие сте единствените, които ме разбирате! ❤

# 275
  • София
Шантал, честит празник! Пожелавам ти всичките ти желания да се сбъднат! Hug

Ах, момичета направо не знам какво да кажа и аз по последните постове.. мъча се да не се разрева просто. Всичките ми колежки не спират кажи-речи всеки ден да ми подмятат, че ми е време, че трябвало да се замислим, че вече съм на 26 и куп други глупости, които сякаш не ги знам. Мъча се да си давам вид, че не ми пука, обаче вътрешно умирам. Днес точно даже си позволиха да ми дадат акъл как трябвало да НАКАРАМ Мм  да се ожени за мен, защото при раздяла да му взема жилището и парите.. просто потрес. Думи нямам с какви хора работя Animal See No Evil

За завист - не завиждам, по скоро ми е мъчно за мен си.

Този месец става година откакто решихме да работим за бебе, но пък и не го приемам точно като година, защото цикълът ми беше дълго през 50-60 дни, имах и биопсия с месец въздържание, затова гледам да не се натъжавам. Simple Smile

# 276
На мен най-тежко ми беше докато бях в болницата след операция, за която никой не знаеше де, но ме питаха няма ли вече да имаме още едно дете..
После на рождения ден на голямото от друг човек пак същите въпроси. Ама кога, ама защо.. а на мен не ми се коментираше и просто казвам, ами за сега не искаме повече деца. И преди да имаме дете много са ме питали, а сега вече след като имам никой не се замисля, че може да имаме проблем.

# 277
Момичета, виждам че има нужда, та ето един тренинг в комикси на тема "Как да отговаряме на неудобни въпроси, така че хората да не ни ги задават отново"

За който не му се чете общи взето е - "Смятаме, че всеки неудобен въпрос трябва да се третира с ирония"

цялото:
 https://i.framar.bg/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/% … D0%BE%D0%B2%D0%BE

# 278
Шанталче, честит рожден ден. Бъди жива и здрава, заредена с много енергия да преследваш мечтите и да се справяш с препятствията в живота.

# 279
Шанталче Честит Рожден Ден и от мен. Желая ти здраве и с лекота да ти се сбъдват мечтите. Heart Дано скоро се похвалиш с две черти и след това с хубав финал.

# 280
Одри💗

Това ми стана любимо, защото когато напълнях след Золадекса са ме питали, бременна ли си. 😂

# 281
  • София
Аз ви разбирам напълно, мен също са ме е засягали, даже миналата седмица една колежка в една среща се изказа че имам много свободно време да гледам сериали и ми трябва второ дете. Звучи по ужасно отколкото е, просто на следващия ден, на саме я седнах и казах какво става, тя самата имаше загуби и знам че разбира какво е, извини ми се , казах че няма нужда да ми се извинява, прегърнахме се и приключи разговора. Та има начини за справяне, просто избирам да не го тъпча в себе си вече. ♥

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 07:30 от Мацето

# 282
Шантал, Честит рожден ден на патерици. Бъди здрава и щастлива! 🍀🧸🌷
Относно подмятанията и въпросите-и аз страдам от колегите на работа. Шефката всеки месец ме пита дойде ли ти и бременна ли си, ако ми прилошее. Въпреки че самата тя ми сподели, че детето й е заченато след 3 години опити. И ми вика много секс бил начина 🤣всеки ден. Направо й се изсмях.
Близките ми са много деликатни и не питат. Обаче приятелите.. Споделяла съм тук за годежите на приятелите и постоянното им подмятане, че ние сме следващите. Успокоиха се малко нещата, те самите планират деца следващата година. Иска ми се да им кажа да не отлагат и ден дори, а да започват опити. Ама нямам право.

# 283
Одри ❤️
На мен любимото ми е "Като се успокоите ще стане"...това постоянно го повтаряше една колежка на мъжа ми, докато и на него не му писна и каза повече да не повдига тази тема.
Колкото до въпросите за бебе, аз и мъжът ми по принцип отговаряме, че опитваме, но не се получава, правим ин витро. Тогава им става неудобно и повече нищо не питат. Нас не ни е срам да говорим открито и да кажем, че имаме проблеми. Наистина тази директност действа на хората най-силно.
Успех, момичета! 🍀🍀🍀

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 11:44 от Kactus

# 284
Аз вече не завиждам, ами просто се натъжавам и рева...още по-лошо от завист дори според мен. Понякога се обвинявам,че не изпитвам радост за приятели. Но после се сещам,че аз от нищо не изпитвам радост от аборта насам вече 1 година, така че не мисля,че е насочено конкретно към това.
На мен любимото ми беше една колежка,която след Нова година като се върнах след аборта на работа, ме погали по корема 🙄🙄 направо я изгледах с убийствен поглед, казах й,че "не е от хубавото дебело, а просто съм си така" и си тръгнах.
Тези дни изпитвам агресия и гняв просто. Ама вече дори не е към живота или към себе си като преди, ами просто ей така, буца в гърдите и искам да чупя 🤣 дадох фира просто..
Благодаря ви,че тук мога да "кажа" тези неща без съдене и философии 😊

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 07:25 от HOPE.LOVE.PATIENCE

Общи условия

Активация на акаунт