Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 377
  • 843
  •   1
Отговори
# 285
Аз също не завиждам на близки. Малко след като сестра ми забременя и ние бяхме почнали опити. Племенника ми вече е на година и няколко месеца, при нас още няма успех. Но се радвам за нея. Докато за колежки като кажат ама то ние не го бяхме планували и т.н. Или подмятания от сорта на време ви е, следващите сте вие. Въобще не се усещат, че може и да има проблем.

# 286
Момичета, аз вчера бях при гинеколожката по повод на хормоните, които си пуснах миналата седмица и понеже ме притесни стойността на ЛХ 13.62 и съотношението с ФСХ 7.8. Каза ми , че ЛХ не е притеснително изобщо, защото е на горна граница и може да имам по-ранна овулация. Съотношението също изобщо не я притесни и каза , че като цяло хормоните са ми ок. За ТСХ, което ми е 2.31 ми изписа селен да започна да пия и каза , че за бременност е нормално от 1.8 до 2.2 т.е. при мен не е фрапантно, а и това че много боледувах миналия месец може да му е повлияло. Каза да започна и витамин Д (не съм го изследвала). Направихме все пак ехография  , абсолютно чисти са ми яйчниците няма кисти и ЗФ и имам ДФ на десен яйчник 16 мм на 11ти ден от МЦ. Лигавицата ми е 11 ММ , което даже ме учуди , че си е доста май за 11 ти ден та вярно започвам да си мисля , че ако има овулация този месец може и да е към 13 ти ден. Защото растейки с близо 2 ММ на ден на фоликула, на 13ти ден ще е близо 20 ММ и напълно възможно ( дай Боже) да се спука тогава. Това обаче ще рече лутеална фаза 16 дни , защото цикъла ми е 29 дни и по часовник последните три месеца след спиране на ОК. За сравнение февруари бях пак на ехограф да видим за фоликул на 12ти ден беше 18.5 ММ и лигавица 10.7 мм. Май с мъжо трябва да работим усилено по-рано през месеца, отколкото си мисля. Как ви се струва казаното от гинеколожката и има ли някоя от вас , която пие селен и на коя марка? Благодаря!

# 287
Честито на всички с хубави новини и положителни тестове! Дано всичко да е наред до края! ♡

# 288
Добро утро, момичета! Това мислите ли, че р положителен резултат с първа сутрешна урина на два дни закъснение.

# 289
  • София
yellowbubble   ,има чертичка,но много светличка.Овулация следила ли си ?
При мен имаше подобна изява преди години с биохимична бременност.Пусни кръвен тест ако искаш и ще имаш яснота.
Sunday , работете си редовно 🙂

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 08:36 от *Bubble*

# 290
Никога не съм си позволявала да питам и да правя коментари на хората кога мислят да имат деца и дали действат. Имам приятелки с репродуктивни проблеми и знам колко трудно е за човек, какво им коства и през какво преминават. Може би като съм била по-млада и да съм се шегувала (доста неподходящо естествено) с близки и приятели, които се женят или пък заживяват заедно, но много отдавна пораснах на тази тема и осъзнах, че това е изключително лично нещо. Ако някой сподели, иска да го изслушам или да си поговорим - ще откликна разбира се, но не бих си позволила да се намеся никога. Същото е валидно и с това как хората си гледат децата, методите им на възпитание, хранене, обличане или каквото и да е. Коя съм аз да се меся? Както на мен би ми било изключително неприятно някой да ми се меси, така и аз не бих го направила. Но както знаете - хора всякакви…

# 291
Bubble, да следих, ако смятам по нея първи ден закъснение, а по календара на телефона е врори, ще повторя утре сутринта отново Simple Smile При първата бременност ми се показа втора бледа на 3ти ден закъснение с шуърчек.

# 292
  • София
Аз се разписвам с отрицателен експрес тест на 26ти ден.

Мисля си - ако този месец О е била от ляво, значи следващият ще е от дясно и се чудя дали има смисъл изобщо да пробваме пак с Летрозола или по-добре да изчакам да видя дали ще ни одобрят за инвитро и да пазя резерва за там.

# 293
Аз се разписвам с Ц два дни по рано и ми омръзна. Почвам си фастинга и диетата и упражненията, гледам си детето, готвя се за лятото, почвам да правя неща, които си казвах няма да правя, защото ей сега ще забременея, а минаха 2 години. Няма да се вглъбявам, просто ще си живея живота и може би есента ще се обърна по сериозно. Омръзна ми да съм разочарована...

# 294
shantall Има още надеждичка, да си била с късна О или с по-късна имплантация.🙏
 Ама според мен си пробвайте и следващия месец, докато чакаш фонда, колко момичета така забременяха непосредствено преди инвитро. А и не е сигурно, че ще се редуват яйчниците, при мен левия един път в годината ако се сети да свърши някаква работа ще е цяло чудо😀 Стискам ти палци да стане преди инвитрото! 🙂

yellowbubble Аз не виждам чертичка за съжаление, има нещо ама ми сивее. Отивай на кръвен, там ще излезе истината 🙂

# 295
Моят кръвен от днес излезе, очаквано - няма да го бъде. Стойността е 31.510, т.е. почти няма нарастване. Вероятно ще ми кажат да спирам лекарствата. Приемам го изненадващо спокойно, поне засега.

bellflower, радвам се, че сте взели решение как да действате и ти желая да успеете с естествените опити!

shantall, нямам идея до колко влияе Летрозола на резерва, но го направи така както го усещаш.

Sunday, действайте и дано да хванете яйчицето още този месец.

За коментарите от другите хора аз и преди съм писала. По-близките ни знаеха, че е нужно инвитро, а на останалите, които са ме питали кога ще имаме дете съм казвала неща от сорта на "когато му дойде времето" или "чакаме да стане". Неприятни са подмятанията от различните хора, но има една фраза, която много харесвам - "ако зададеш личен въпрос, очаквай личен отговор". Нека им е неудобно като разберат, че човека, който питат има проблеми. Само така ще се научат, че е по-добре да не питат.

# 296
shantall, при мен не се редуват яйчниците, много често даже само единия засичам, не знам защо, но така или иначе според мен, ако нямате някаква основателна причина да пропускате месеца, си пробвайте. Летрозола нямам представа как влияе на резерва.

Karadzhova88, съжалявам за разочарованието. И аз фастинг си правя отвреме навреме, единствено го съобразявам с това до овулацията да не е повече от 15 часа, ама аз така или иначе рядко правя повече от 16-18 ч. И да и за мен е много затормозяващо да слагам пауза на живота и някои неща заради бебеправенето. Отвреме навреме си трябва почивка.

2402, съжалявам за резултата. Heart

# 297
  • София
при мен също не се редуват - цяло чудо е като има О в ляво, затова не мисля,че ще повтори Grinning

Вики, положителен тест за О имах на 15-16 и опити на 13 и 17ти, тъй че нямам много надежда да сме го хванали...

# 298
  • София
2402 их да му се невиди... Frowning1

Шантал не винаги се редуват, на мен ми е калпав левия, пък се скъсва да овулира той...

yellowbubble много е бледа за 2 дни закъснение, отивай за кръвен

# 299
  • София
2402, ех значи....

Маце, моят ляв е мързелив, досега от 7 фоликуметрии мисля едва 2-3 пъти е имало овулация от ляво

Общи условия

Активация на акаунт