Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 89

• 36 849
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Зарзио могат да поръчат в големите аптеки (в Медея съм питала) - но трябваше цяла кутия, а не по една.
Да и аз съм питала в Марешки и цената на кутия излизаше уау.Предпочетох да мина 300 км и да си го взема от клиниката.

# 31
Момичета, а прегледите по време на стимулация винаги сутрин ли се правят, или както се уточните с лекаря? И през колко дни ви викат за прегледи?

# 32
Моите специално бяха следобед, но мисля, че това се съобразява спрямо графика на съответния лекар и дали пътувате. Викнаха ме на 3-ти ден от цикъла, после на 7-ми, 10-ти и на 12-ти ми беше пункцията.

# 33
  • София
Аз имам питане: при мен предстои къс протокол, но защо къс, а не дълъг? Как се преценява, какви са разликите освен блокиращата инжекция (ако не бъркам)?

# 34
Аз имам питане: при мен предстои къс протокол, но защо къс, а не дълъг? Как се преценява, какви са разликите освен блокиращата инжекция (ако не бъркам)?

Дългия според мен се използва при намален яйчников резерв и продължава по дълго. При късия за около две седмици всичко е приключило

# 35

И аз така и не разбрах по какво преценяват, но мисля, че е възможно да има общо с яйчниковия резерв и възрастта на жената. Въпреки че при мен го определиха по това, че предстоят празници и затова къс...

# 36

Дългия според мен се използва при намален яйчников резерв и продължава по дълго.

По-скоро обратното, при НЯР е само къс. При нормален резерв къс или дълъг зависи от хормоните как са.

# 37
  • София

Дългия според мен се използва при намален яйчников резерв и продължава по дълго.

По-скоро обратното, при НЯР е само къс. При нормален резерв къс или дълъг зависи от хормоните как са.

Определено не съм с намален, дори напротив. Затова се чудех.
А ако има задържан фоликул предполагам пречи на стимулацията? 😀 Може би тъп въпрос, ноооо...Сега отивам да видим какво е положението с моите "задръжки". 😄

# 38
При мен с амх 0,8 първо ми назначиха къс протокол-само 3 яйцеклетки и то от единия яйчник(другия хич не реагира), втория път новата лекарка ми назначи дълъг - много фоликули и накрая пак 3 яйцеклетки. Третият път се върнахме на късия с амх 0,82 и хормон на растежа. Тук вече целии 5- рекорд за мен хихи. Затова си мисля, че просто се пробват и двата - при всеки човек реакцията е различна и който сработи.

# 39
  • На изток от Ада
Резултатите от имунологична биопсия кога стават ?

# 40
  • Бургас
Аз знам, че дълъг протокол назначават когато има често задържане на фоликули, кисти или ПКЯ. Тогава с дългия протокол контролират от предходния цикъл какво точно се образува.
За намаляващ яйчников резерв правят най-често на естествен цикъл или къс протокол с по-лека стимулация.

# 41
  • София
Аз знам, че дълъг протокол назначават когато има често задържане на фоликули, кисти или ПКЯ. Тогава с дългия протокол контролират от предходния цикъл какво точно се образува.
За намаляващ яйчников резерв правят най-често на естествен цикъл или къс протокол с по-лека стимулация.
Интересно стана. Аз си задържам тука последните месеци често. Всъщност заради това решението беше инвитро. Доверявам се на моята лекарка обаче, щом така е преценила, така да е.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 17:40 от NadezhdaML

# 42
При мен с амх 0,8 първо ми назначиха къс протокол-само 3 яйцеклетки и то от единия яйчник(другия хич не реагира), втория път новата лекарка ми назначи дълъг - много фоликули и накрая пак 3 яйцеклетки. Третият път се върнахме на късия с амх 0,82 и хормон на растежа. Тук вече целии 5- рекорд за мен хихи. Затова си мисля, че просто се пробват и двата - при всеки човек реакцията е различна и който сработи.
Здравей!
Какво стана с тези 5 яйцеклетки? Станаха ли бластоцисти, направихте ли трансфер,  какъв е резултата?

# 43
  • София
Вчера моята лекарка ми взе цитонамазка. Гледам си Joystick профила и не я виждам заведена като изследване. Предполагам ще фигурира, когато стане готова?

# 44
Вчера моята лекарка ми взе цитонамазка. Гледам си Joystick профила и не я виждам заведена като изследване. Предполагам ще фигурира, когато стане готова?

И аз чакам моята от 10.03. Мисля, че за около две седмици са готови. Интересното е при мен, че тогава ми казаха, че трябва да има задължително валидна микробиология и цитонамазка преди трансфер, които се състоя на 18.03 а резултат още нямам 🤣

Общи условия

Активация на акаунт