Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 6

• 128 016
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 1 770
Може ли преразказ на историята с ягодите?

# 1 771
Може ли преразказ на историята с ягодите?

Баба и е починала и дядо и е поливал ягодите и  всяка сутрин, въпреки болките в краката му, за да може да я “ запази “ още мъничко до себе си.

# 1 772
Абе Елена е с 1 гърди напред - дей ги тези гърди? Ниска, трътлеста, с къси крачета е Елена, че и без гърди. Да бяха пуснали Айлин да плува с него по гащи, та да видим тогава как му текат лигите на Генчо. Не че на Айлин гърдите са големи, ама поне е секси. Да не говорим, че косицата на Елена  изглеждаше ужасно мазна в началото на срещата. Все едно 1 седмица не я е мила
Вчера си мислех, ако Джия беше на мястото на Елена, как ли щеше да изглежда във водата с гърди изплуващи на повърхността Joy

# 1 773
Да драсна и аз някой друг ред. (ама от "моите някой друг ред", знаете, че понякога се оливам. Сега май ще е от тези пъти Stuck Out Tongue Winking Eye.)

В много моменти имах чувството, че гледах дежавю.

След разтърсващи конфликти в къщата, ергенът награждава едната участничка със среща.
В първи сезон след драмата в басейна и развързаното горнище, Александра отива на втора лична среща. Очевидно беше по-специална от другите срещи. Минава прекрасно цял ден, че и вечерта. Има и бижу.
Във втори сезон - след "катарзис" в поведението на Елена, както и след конфликт с Габи, постфактум и Валерия, но тя не е била целта на словесното спречкване, Елена е отмъкната на първа среща, но очевидно по-специална от тези на останалите.
Пък може и по-специална да си я направиха. С какво по-малко беше на Валерия срещата, където имаха и яхта, и гмуркане и вечеря до тъмно, че и свирене на пиано? Или пък срещата на Айлин - делфини, коктейлче, вечеря, гушкане, целувки, танц, музиканти-изненада?

Та да се върнем пак насрещата с Елена и аналогиите, които снощи ми изникнаха в главата, докато гледам. Различна беше срещата.
Откараха до посред нощ. По същия начин както и в първи сезон.
Имаше подарък-бижу, който прави и нещата малко по-различни.
Никой не си прави илюзиите, че Евгени се е засилил към първия магазин на Алтънбаш да избира нещо си за някоя си. Твърде вероятно обаче е да му е казано "Виж какво, Гена. Имаме тук една дрънкулка за продуктово позициониране на търговеца. Избери си мома, на която искаш да я дадеш." Няма да се учудя да има и допълнение: "Като избираш, няма да е лошо да подбереш такава мома, че да има интрига в къщата". Сами да му избират на коя да я даде за "мръсните" цели на продукцията... не отричам като опция, но ми се вижда вече прекалено, дори и за тях. Могат да дърпат други конци, за да създават интрига по съвсем друг начин. Имат инструменти.
Та така, според мен. Избрал си е да засвидетелства на Елена по някакъв начин някаква различност в статута ѝ. Както се случи с Валерия. Както и Айлин постфактум реши танците без музика да е тяхното нещо.

Във вечерта на такава среща (аз ѝ казвам крайъгълен камък в сторилайна), както в първи сезон, така и сега с отдели много, ама много време на реакциите на момите в къщата относно срещата. Не ги караха да играят някакви игри, а да се филмират и мислят какво става. Вечерта (и в двата сезона) нямаше коктейл. Оставиха момите да разчепкат случващото се.

Видяхме и среща между Айлин и Елена по подобие на такава на Александра и Виктория на стълбите с чаши вино. Айде, де. Непринудеността на разговора и без да имаме предистория си е под сериозно съмнение, да не кажа, че без съмнение подтикната от изотзад камерите. Ако Елена беше отишла при Айлин, по-можеше да им се върже, че Елена иска да каже каквото има да казва на Айлин. В случая Айлин отиде при нея с чаша вино. WTF? Айлин не, че е в лоши отношения с Елена, но това е прецедент. Не ходи на раздумка с нея.
Още повече, че Виктория К. още от първи сезон ни каза, че тяхната среща с А е била подбутната.  
Имаше и още една прилика, но за нея по-късно, защото тя не подлежи на сценарийни игрички.  

Относно плуването без бански, не бях толкова скандализирана, но признавам, че е смела постъпка. Ние по тази линия вървим от няколко епизода насам. Габи не може да си събере балкона, та го подпира цяла вечер (идеше ми да ѝ спретна една конструкцийка да го държи), Джия беше почти гола, нищо, че се водеше облечена с рокля, с бански положението беше още по. Слузести борби от по 10 мин без сутиени е почти същото. При Елена дори се видя много по-малко. Но признавам беше смело така рязко да скъсяваш интимно дистанция с някого като опреш гола гръд в него. Е, събуди и мъжкия инстинкт да брани момичето от чужди очи, та нелошо ѝ се получи.

Търсеха спонтанност, получиха спонтанност (изиграна или не. Склонна съм да приема, че и по-рано го е правила само дето не е било пред камери).

Факт бяха няколко неща. Евгени за първи път говори директно на някоя за нанасяне в Пловдив (той нали беше в Будапеща?! Решил е да се установи в България ли?)

Нещо, което ме подразни беше зачекването на темата за брата. И трябва да кажа, че му се ядосах на Евгени тогава, защото темата я зачекна той, но да кажем, че не е знаел за какво става дума. Тя му каза завоалирано, че става дума за нещо много сериозно и истински драматично. Обаче той после продължи да дълбае в едни доста лични случки на трети човек. Ако си бяха само двамата, както и да е. Но те бяха с камери, да му се не види.

Единственият плюс от ситуацията е, че той усети присърце историята и ответната му реакция беше да разкаже за свои терзания и опит - нещо, което принципно можеше и да не направи, а само да покаже съчувствие.

Ако преглътнем намесата на трети човек и се опитаме да се абстрахираме от този факт, то те се допуснаха един до друг  - да се опознаят като опит, като емоции, като светоусещане.

На спирката из полята не ме подразниха изобщо. Ако трябва да сложим нещо почти наравно с писмата то това е нарът. Спираш, за да ѝ откъснеш нар, защото знаеш, че ѝ харесва (същото беше и с любимата песен на Айлин). Много хубаво Айлин го отбеляза фактът с нара и беше единствена от момите, която го направи.
Елена успя да разговори Евгени. Или поне това ни показаха.

Гледах Елена как се заиграва с него в колата и си викам в началото "Дур, бе моме. ГЕната може много да се разсее, а и може и да не му харесва и като се дръпне пак беля да направите." И в същата секунда го виждам, че той през цялото време е с ръка на нейния крак и се заиграва там. Та тогава се зачудих колата автоматик ли е. Танчитка, Аудито автоматик ли беше?

Все още се чудя дали ни отрязаха говорещ Евгени в началото на сезона или нещо му се случва от два епизода насам. Може и просто вече да се е отпуснал, но ние вече преполовихме сезона. Време беше.  (Не, че ще забравя авторитарното му поведение).  Или и преди си е говорил, а сега просто ни правят развитие на персонажа? От два коктейла е открит и споделя за себе си. Води диалог. Но на последния светеше.
Не, че има смисъл да го казвам сега, защото вече всичко е заснето, но пак ще си го кажа. Ако има нещо наистина хубаво в Евгени, това са едни много топли кафеви очи (освен в случаите, когато са му дали диазепам Stuck Out Tongue Winking Eye). По снимки от по-малък, с по-малко коса се вижда. Що ги криете с този перчем, не мога да ви разбера. Снощи бяха по-прибрани къдрите и беше по-добре при комуникацията му с момите.

Факт е още нещо. Евгени на коктейлът след срещата (точно по аналогия на Виктор след втората среща с Александра) някак грееше. Изражението, а и невербалните му реакции бяха някак приповдигнати, по-отворени, по-слонен да споделя, да говори.

Още един факт е, че за първи път се интересува за настроението на някоя след среща и пита друга участничка. В случая това беше Пам. Нищо, че преди 5мин. беше попитал Елена как се чувства. Търси си обратната връзка.

Разговорът между Айлин и Елена не ми хареса. Всъщност, ми хареса реакцията на Айлин и как върти очи като я питат за сериозни намерения. Елена, макар и да разбирам какво казва, с каква мотивация го казва, не ми хареса. Не ми хареса сценката като цяло.

Един плюс има от мен Айлин за достойно отиграване на ситуациите, приемане и зачитане на качествата на другите.

На коктейла Пам премина границата многократно. Узурпирането на диванчето беше невербално "Детронирана си" към Валерия. Грозно и грубо. Макар и да не съм много сигурна дали е точно иниациатива на някоя от момите.  Пам ме дразнеше много. То перчене, то намилане, то дуднене, то хилене. Ще рече човек, че тя е финалистка накрая.
Елена също премина границата, но не толкова колкото Пам. Ще ѝ изяде главата щом толкова се е втурнала за финал.

Не се разбират с другите, просто защото говорят друг език.

Causa perduta беше грешно разбрано. Едните предлагат да играя на нещо, че да приповдигнат общия дух, другите са в криво настроение и хич не им е до нищо и Елена го изцепи в смисъл, че не знаят как да се забавляват, а не че не стават за нищо.
Говорят на различен език и се губят някъде в превода, затова се обиждат.
За купона накрая пак не се разбраха. Пък може и аз да не съм разбрала, но схванах, че предложението е било всички да се съберат накрая и да си направят парти, а не че финалистките ще си направят парти, за което се хвана Валето.

Предобриха манджата със самодоволство. Основно Пам! Ако може да минава срещата ѝ с Евгени на следващата вечер да я праща по живо-по здраво, хванати двете за ръчичка с Елисавета към вкъщи.

За Валерия ми стана криво чисто човешки по едно време.
Да, имаше нужда някой някак да ѝ спихне самодоволството, защото не е никоя от много време насам, но пак ми стана леко криво. (а и да беше някоя, този вирнат нос и насмешка над останалите не стои хич добре). Толкова самозаблуждение за едно не толкова малко момиче. Да не е на 15, че да се самозалъгва и да не вижда реалната ситуация? Айлин, макар и по-малка от нея има много по-добър поглед над нещата.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 11:59 от geri1919

# 1 774
Откъде дойде тази идея, че Елена била харесвана в тази тема, а пък видите ли навън в живота било точно обратното? Като чета мненията тук след снощния епизод преобладават тези, които я смятат за непривлекателна, манипулативна, фалшива, обсъждат гащите ѝ, размера на гърдите ѝ, краката ѝ върху таблото на колата и т.н. Явно много бодат очите коментарите в нейна полза, за да се преувеличават така.
За мен Елена е находка за продукцията. На фона на всички изкуствени и насилени срещи досега, мяукане, глезене и дрънчене на кухо, тя е много естествена и убедителна в преживяванията си. Много хубаво го е казала Beeps по-рано - тази среща не беше най-хубава заради необичайни атракции - яхти, делфини, яздене на коне - просто двама души, които прекараха ден заедно и им личеше, че преживяват нещо истинско.
Не мисля, че след връщането си Елена се е възгордяла - радваше се заради преживяването си. Усещането за натриването на носовете на досегашните фаворитки го създадаха Пам и Ирина с коментарите си, а не Елена. За мен нейната реакция е доста по-различна от поведението на Валето след като стана първата нацелувана. Валерия беше изключително самодоволна в това, че превъзхожда останалите - не помните ли репликите "а не теб кой ти каза, че това е първата ни целувка", "Ама аз колко хубаво и го казах на Елена",  "Габи, разкажи им как им каза, че е Евгени е на Валето гаджето", "Не можах да видя изражението на Елена, когато и казах, че това не е първата целувка". Снощи и Микаела разказа как някои момичета стават агресивни само, защото са по-харесвани от ергена и се държат с другите като с по-нисши. Не виждам такова поведение от Елена, а явно и другите в къщата не виждат - единствените настроени срещу нея на снощния коктейл бяха Валерия и Айлин, които сами застанаха в поза на пълна изолация от останалите момичета. А, и Елисавета, разбира се, но нейното дуднене изобщо не заслужава коментар.
Разговорът на Елена с Айлин за мен не беше манипулативен и фалшив, а точно обратното. Елена не за пръв път се държи така необичайно откровено и сваля картите. Не се постави в по-висша позиция, а даде съвет на Айлин, че ако действително го иска този мъж, трябва да мине от секси хахо-хихи към нещо по-дълбоко. За пръв път и от двата сезона някой разумно разсъди, че това не е състезание коя ще излезе първа, защото първо, мъжът има тъмни страни (нещо, което тук коментираме непрестанно) и второ, истински трудното идва след финала, ако някой изобщо иска първото място, за да има връзка с Евгени.
Направи ми силно впечатление, че Елена се чувства толкова сигурна, че има нещо специално с Евгени. Не мисля, че е сигурна в победата си, а просто е осъзнат човек и усеща, че има шанс за нещо истинско между тях. Какво ще стане нататък на никой не му е гарантирано, но мисля, че тя към този момент усеща, че той търси нещо сериозно и няма да избере по повърхностно привличане и това увеличава шансовете ѝ. Дали е права, не знам. Може би не. Предстои да видим.

# 1 775
По отношение на личната драма на брат ѝ мисля, че също има преиграване от страна на Елена. Споменавайки я пред цяла  България рискува да се повлече едно нездраво любопитство към семейството ѝ, което по никакъв начин няма да намали болката им. Освен това имам чувството, че използва ситуацията, за да оправдае завръщането си в България. Все пак има Skype или каквото там друго се използва в момента и би могла да подкрепя брат си и от Берлин.

Връщането в България е представено по различен начин в други медийни изяви, например този подкаст, в който тя говори как купоните в Берлин вече й омръзнали и както си била в йогийска поза получила флаш да се върне в България и да преподава йога. Не се споменава семейна драма или непременно желание да бъде със семейството си.
Може и да не е искала да разправя тогава, но на двете места мотивът е различен.

https://girlsweare.com/podcast/s01e05/

към 12-13 минута

# 1 776
Абе Елена е с 1 гърди напред - дей ги тези гърди? Ниска, трътлеста, с къси крачета е Елена, че и без гърди. Да бяха пуснали Айлин да плува с него по гащи, та да видим тогава как му текат лигите на Генчо. Не че на Айлин гърдите са големи, ама поне е секси. Да не говорим, че косицата на Елена  изглеждаше ужасно мазна в началото на срещата. Все едно 1 седмица не я е мила
Същото си го помислих. Ако беше някоя, която наистина привличаше Генчо, изобщо доникъде нямаше да успеят да доплуват и щеше да има червена точка на екрана Joy

# 1 777
Мисля,че снощи на срещата показа достатъчно цици ✌️😂 следващия епизод май Валерия ще е следващата изгонена , спирам да гледам аз, става много тъпо ...
Не знам Елена как я гримират, но лицето ѝ е някак несиметрично, крачетата на веждите ѝ някак сочат прекалено надолу, а усмивката ѝ е крива. Прическата ѝ в повечето случаи не ѝ отива. Слагат и грозни тъмни червила.
А какво е това, което показва отвътре - да кажеш на Айлин, че трябва непременно да имаш повече от външната красота, когато тя каза, че просто иска да се забавлява.
Ех, защо не разгърнат образа на Мика! Ирина, Поли, Меган, момичето с двете рози също, бъркам и името постоянно. Убедена съм, че са прекрасни, заслужават повече от това да са в статистиката.

Веждите й са ужасни, а голямото чело трябва да го държи скрито. Един свестен бретон - имаше какво да се желае от снощния, и едно оформяне на веждите, и ще придобие приятен вид Ленчето. На разни снимки в нета изглежда доста добре с гъст бретон. Но и тя е фен на филтърите, да не говорим за прозрачните блузи без сутиен. И тя като Пам, интелект та интелект, дълбочина на разговорите, сексуалното било повърхностно - и накрая, дай да покажем цицетата и да натаковаме филтрите. Опитват се да ни обяснят, как външният вид не бил най-важното, но всъщност демонстрират, колко им се иска да са красиви.

# 1 778
  • София
За Елена съм почти 100% убедена, че беше избор на продукцията за бижуто. За Александра миналата година имах съмнения, че може и Виктор да я е избрал, защото имаха истинска химия. Но предвид развитието на сценария, фактът, че Виктор вероятно е бил обвързан, и изобщо цялостното му отношения тип - да си избутам договора, си мисля, че изобщо не се е и опитвал да решава каквото и да е.

Между другото срещата на Елена беше супер мизерна на фона на другите - разходка с кола в запуснати райони, някакви руини и накрая опъната покривчица сред камъняка. А при другите не бяха яхти, делфини, луксозни вечери в красиви ресторанти, серенади... Подаръкът на бижу беше в рязък контраст с нищетата, както и фактът, че беше дадено на жената, която на хартия, трябва най-малко да го оцени. В сравнение с миналата година и Александра, тук врътката нямаше същата сила, и като емоция, и като отзвук сред конкуретнките.

# 1 779
geri1919, само част от коментара ти ще цитирам, за да взема отношение само по тази част: “ Та да се върнем пак насрещата с Елена и аналогиите, които снощи ми изникнаха в главата, докато гледам.”
Моите аналогии от срещата им са с визитката на Елена и срещата беше като огледало на тази визитка, само че всичко беше споделено и в рамките на среща. Във визитката имаше: цигански колелета в двора на вилата; откъсване и подхвърляне на ябълка; споменаване за трагедията на брат й (със същите думи буквално); може и още да има.
Друга аналогия с визитката: тя единствена показа във визитка дома си или част от него (двора на вилата). После не помня дали в синхрон, или в някое от писанията й го бях видяла, но тя подчертава, че единствена е показала дом във визитка. И аналогията ми снощи беше, че Евгени единствено на нея разказа за дома, който го/ги чака.

# 1 780
Цитат
На колко мъже им харесва жената да е по-голям мъж от тях.
На такива мъже като Евгени. Мъж, който действа хаотично, който се води от моментното си настроение. Все пак единият във връзката (Елена) трябва да е стъпил здраво на земята.
Цитат
Защо да е "подмолна" или аз не разбирам значението на тази дума?
Защото така я виждам аз. Такава е в моите очи - нечестна. Уж, различна.
Но.
Не пропуска да захапе или да провокира Валерия.
Не пропускаше да обсъди с Пам другите момичета зад гърба им.
Недоволсташе от Валерия, че развалила срещата, но не й го каза в очите, а я обсъди пред Габриела. Уж нямаше повече да общува с Вал, но вместо това, най-тържествено и се извини.
Нямаше нужда да защитава Меган. Меган е достатъчно умна за да се справи с Габи.
Но много пъти Елена не защити Пам, понякога моралният й компас услужливо не работи.
Не беше необходимо да адвокатства на Виктория пред Евгени, а преди това не й даде шанс в играта.
Интелигентната жена, както се определя Елена, не би се съблякла по монокини на първа среща, нито би правила цигански колела. Добре че не нацели Евгени по главата. Joy
Мога и още да напиша.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 12:53 от Ely Sa

# 1 781
Какво значи Елена получи най-хубавата среща? Да не би да получи делфини и яхти? Получи това, което може да получи всяка жена, чиито мъж я кара сутрин до работа. Срещата остави такова чувство, защото такава си я направиха. Може и друго да е било планирано, но ей на- това се случи и другото не го видяхме. Защото всяка една от нас тука простолюдните, има такъв момент в живота си някъде и малко или много може да  се припознае. Изкючвам гащите нали; от четящите вероятно само аз нося гащи.

Най-важният коментар. Срещата беше хубава, заради тях самите, комуникацията между тях, желанието за свръзване. Има и друго, Елена, защото харесва Генча, беше много рецептивна към всичко, дошло от него. И им се получи. Генча не умее да предразполага и се дразни да има стена, да не му  се реагира, да не му се "отвори" момичето физически и емоционално. С Елена не му се налага, тя дет се казва си беше загряла Simple Smile)   
Вие можете да се подигравате на Елена за чуждиците, но вътре в къщата другите са ТОЛКОВА тъпи, че не могат да проведат един обикновен смислен разговор с мъж. Това е истината! А на Валя гоу ту обидата й е, че Елена сигурно за книги ще му говори на Евгени и ще му философства. Много срамно Simple Smile)) Вальо ма, човек да ти се чуди, че изобщо си грамотна да пишеш любовните си писма.

# 1 782
Free spirit демонстрациите на Елена идват too much. Не мисля, че Евгени харесва чак толкова освободени жени. Смятам, че той е приел себе си, като мъж с доста добра кариера (вярвам, че е така) и по-скоро търси жена, която да е до него, да го следва и да го подкрепя. Да знае как да се облича и да се държи пред хората. Елена изобщо не я виждам в тази светлина. По-скоро Боряна и Микаела биха били ОК в такава позиция. Айлин, ако пипне малко речника и поведението - също.

# 1 783
Лейди, когато Микаела му се изцепи, че иска да ходи с него на "нудистки плаж", Генчака изпули очи и бързо я отсвири (аз ппц съм фен на нудистките плажове, не и на Генча). Когато Елена се съблече по гащи, за да поплуват, Крегенчо реагира по мн по-различен начин.

Иначе и аз смятам, че Елена не е за креГени в дългосрочен план, но да видим какво ще се случва.

# 1 784
И на мен сцените със сваленото горнище на Елена ми дойдоха в повече. Но явно тя е от по-освободените, защото и в ИГ се беше снимала как Камелия я държи за едната гърда.
Обаче тази Валерия направо се скъса да се хвали с тия писъмца, все едно е във втори клас. Те били по-значими от бижуто. Колкото са избрани бижутата от Евгени толкова и писмата са писани от него. Само не разбрах какво се засегна за луканките от Ирина, просто не чух разговора.

Общи условия

Активация на акаунт