Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 6

• 125 110
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 2 550
Когато Валерия отиде на партито, на което не беше поканена, Елена с тон, който си беше откровено злобен и саркастичен, стана от креслото, на което тя седеше (което пак е показателно за нейната стойност в собствените ѝ очи и местата на които винаги си избира да седне) и каза "Валерия ела да седнеш тук на трона, нали ти си Кралицата, ето отстъпвам ти мястото". Валерия и отговори "да, нека всяка жаба да си знае гьола". Така че Елена е като всички останали... и никакви човешки прояви не са ѝ чужди. Хич не е умното, добро момиче. Освен всичко това, няколко са там присъстващите с изявено его, но тя е с най-изявеното след като Мони напусна. И когато нещо или някой малко го подхрани, ѝ дава тласък да се изяви на мига и да го демонстрира нашироко. Не е голям играч, просто на това аз му казвам нахалство. А там, в тая къща, виждам само две нахални жени и едната е Елена.

# 2 551
Другата нахална е Пам.

# 2 552
На мен Елена ми е много антипатична - надута, превзета и си е сложила изключително ниска летва за интелект, начетеност и речник, така че лесно си я покрива и после се бие в гърдите, че е номер 1. Всичко е до критериите, които сам си поставяш. Ако смяташ, че четенето на книги (съмнително ми е какво точно е чела) и вкарването на чуждици, както и думи в стил "тактилност" и "пиктурално" те прави връх по ум и образование, то летвата е ниска и е нормално да си я покриваш без особено усилие.

Аз самата чета много и от малка, с майка ми от дете постоянно разменяме книги и си имаме нещо като мини литературен клуб, но съм съгласна с Валерия и на първа/втора среща не бих се захванала да мятам цитати и да впечатлявам потенциален партньор с абзаци и натъртване колко ми е голям пълнежа, защото първите срещи целят по-скоро кликване на онези невидими частички между двама души, които идват от манталитет, общо чувство за хумор и отношение към живота, а не от това кой какво е чел.

Много грозно впечатление ми правят намеците й към Айлин, че втората едва ли не става само за красота и малко забавление, но иначе е плитка като лятна локва след кратък дъжд докато (разбира се) аристоКотката Елена има пълнеж и сериозност и става за нещо повече - може би бих го възприела една идея по-различно, ако този мним пълнеж се виждаше в нещо, но засега ми бие на също тъй кухо, както и при другите. Кухо, но с претенции за пълно.

# 2 553
Ако е много интелигентна и начетена, нямаше да е там. Но в сравнение с другите се откроява.
Заради това е смешно, че някой би си търсил жена измежду тези госпожици.

Те за какви книги са говорили - не помня някой да е споменавал книги на самата среща? Говореха си за крепостта, лични неща, пикника, луната...

# 2 554
  • Варна
Просто е звучна фамилия. Подигравка не виждам.
Наричат я  Баджак и се подхилкват.

# 2 555
Той и на Валерия даде аванси с писмата, ама бързо ги попари, та Ленка да не бърза да се радва.
Само да се сети пак за краката на ''красива Боби''.
И от съпернички Елена и Валерия ще станат приятелки. Laughing
И едни красиви очи видя в Карабаджак.
И Меган насърчи да е по-настъпателна с него.
И на Виктория даде две рози.
Така че ще има ''разврат на събитията''... С нетърпение чакам.

# 2 556
Скрит текст:
Валерия била прелъстена и изоставена - не, не е! На практика отношенията на Ергенчо с нея се свеждат до една скучна среща, писма, които друг човек е писал и не са излезли от сърцето му, и няколко целувки, които са запълнили неловкото мълчание помежду им. Обратното, с Елена той комуникира вербално, което му дава възможност да се сближи с нея. Аз не мисля, че Валерия и Елена са конкурентки - те просто са на съвсем различни нива. Конкуренция има между Айлин, Валерия и Джия, но не мисля, че Евгени би живял с красива и претенциозна куха лейка, защото има нужда от жена, която да го ласкае, а не той нея да обгрижва, дори и да става въпрос за краткотрайна връзка.
Ах, каква благородна задача за победителката - да го ласкае, а той да не обгрижва. Да й е честито.
Да разбираме ли, че вербалната комуникация дава възможност за сближаване изразяващо се в ласкаенето, което Ергенът търси?
ПП. Разбирам, че е схематезирано какво търси Ергенът, но ми се видя не много ласкателно като основно очакване към победителката, независимо дали ще е куха или интелигентна.
Ами, всъщност не е нито ласкателно, ното обидно, защото какво може да търси красиво момче - артист, ако не жена-фенка, която да му се възхищава, боготвори и поддържа крехкото му его?! Едва ли целта му е да обгрижва и задоволява капризите на празноглава моделка или джукеса, докато тя да му харчи парите - все пак  той няма приоритетите на шкембелия чичко-паричко. От друга страна, не е ли точно вербалната комуникация, която сближава хората?! Или греша?!
Ако целта на вербалната комуникация е само за да може момата да ласкае нашия артист, поне за мен не звучи много ласкателна перспектива за победителката. А ако Ергенът си търси непременно жена-фенка, то той си има вече такива от различни националности, които го следват в социални мрежи и по концерти. Предполагам, че дори и българка би могъл да си намери сред тях. Поне дотук не разбрах някоя от момите да му е наистина фенка в артистичното поприще. Освен че Меган беше прочела за артистичните му изяви, май не сме разбрали някоя да е ходила на концертите му (имал е такива в България последните години), нито да е следвала опреди предаването онлайн изпълненията му. Забранено ли им е да го казват?

ladonnae,
Цитат
Само да попитам: В какво намирате "загърбването на моралния компас"?
За мен това беше случката на пейката след нахлуването на Валерия. Там Елена говореше за моралия си компас как е смятала постъпката на Валерия за несправедливост или нещо подобно. Та тя изрази твърдата си позиция, но после когато Евгени я попита дали си е изгладила отношенията с момичетата, тутакси преживя катарзис, извени се, т.е. загърби моралния си компас и се адаптира към ситуацията, за да бъде приета от важния за нея в момента. Това беше наречено от някои потребители тук да бъдеш голям играч, да сменяш тактиката, за да победиш и прочее. За мен това може да е начин на мислене/поведение, изградено отчасти и от/заради това, в каква семейна среда е живяла. Но това е от което виждаме на екран, а както разбираме доста неща могат до се преекспонират, а други замитат.

Да, разбрах Ви, така и предполагах. Но какво пречи моралния й компас да включва търсенето на мост с другите, неподдържането на напрегната обстановка, преосмиляне на поведението и т.н. И да е преценила, че в името на любовта, компромисите си струват. Което понякога е оправдано мислене, но според мен - по-често не. Не се заяждам или споря, само си разсъждавам...

Много са нахалните там, не само Елена. Самия формат толерира 'нахалството'.

Харесеа ми как мисли Неделчо Blush

# 2 557
Скрит текст:
На мен Елена ми е много антипатична - надута, превзета и си е сложила изключително ниска летва за интелект, начетеност и речник, така че лесно си я покрива и после се бие в гърдите, че е номер 1. Всичко е до критериите, които сам си поставяш. Ако смяташ, че четенето на книги (съмнително ми е какво точно е чела) и вкарването на чуждици, както и думи в стил "тактилност" и "пиктурално" те прави връх по ум и образование, то летвата е ниска и е нормално да си я покриваш без особено усилие.

Аз самата чета много и от малка, с майка ми от дете постоянно разменяме книги и си имаме нещо като мини литературен клуб, но съм съгласна с Валерия и на първа/втора среща не бих се захванала да мятам цитати и да впечатлявам потенциален партньор с абзаци и натъртване колко ми е голям пълнежа, защото първите срещи целят по-скоро кликване на онези невидими частички между двама души, които идват от манталитет, общо чувство за хумор и отношение към живота, а не от това кой какво е чел.

Много грозно впечатление ми правят намеците й към Айлин, че втората едва ли не става само за красота и малко забавление, но иначе е плитка като лятна локва след кратък дъжд докато (разбира се) аристоКотката Елена има пълнеж и сериозност и става за нещо повече - може би бих го възприела една идея по-различно, ако този мним пълнеж се виждаше в нещо, но засега ми бие на също тъй кухо, както и при другите. Кухо, но с претенции за пълно.
Е, това с Айлин са си точно комплексите на Елена.
А до четенето, то е в това как разбираш това, което четеш. Не просто да четеш.
На срещата им например беше много неловко, когато тя обясняваше за цвета при залеза. Наистина ниска летва за обща култура. Иначе, не ми е антипатична. Но някои й емблематични качества, с които уж се различава от другите, са прехвалени.

# 2 558
Моля, ако има анкета за най-красива участничка, да може да се гласува с няколко опции.

# 2 559
Ако е много интелигентна и начетена, нямаше да е там. Но в сравнение с другите се откроява.
Заради това е смешно, че някой би си търсил жена измежду тези госпожици.

Те за какви книги са говорили - не помня някой да е споменавал книги на самата среща? Говореха си за крепостта, лични неща, пикника, луната...
Цялата й кампания се крепи на идеята, че е по-начетена, интелигентна и емоционално интелигентна от другите, което би трябвало да компенсира визията й (спрямо конкуренцията). И аз продължавам да не го виждам това в нищо. Освен напъна да вкарва "думички", които тя си мисли за връх на сладоледа, а звучат нелепо в българската реч. Останалото, което се носи като убеждение - че е над другите като пълнеж са нейни собствени категоризации. Всеки може сам да се категоризира като по-по-най.

А за книгите го написах по-скоро заради включванията на Валерия по въпроса. От монтажа изглежда все едно е против всякакво четене и има едва ли не фобия от книги. Grinning

# 2 560
Освен това, до скоро ми излизаха статии за това как преспал с Боряна - нея не съм я гледала много, дори не съм сигурна дали още е вътре. Защо това не буди ревност?
Или още не е излъчено?

# 2 561
Не е излъчено още. За сега само в Ленчето има подсказки да е топнал нещо.

# 2 562
Сигурно още предаването не са стигнали дотам.

# 2 563
Ако Валерия и Айлин ревнуват отсега, след нещо подобно направо ще откачат... Много лоша оценка на ситуацията от тяхна страна.

# 2 564
Айлин ме съмнява да ревнува, на нея хич не й пука. Валерия лапна повече като тъжен, пренебрегнат сом. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт