С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 37 700
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Колкото да чистя, снаха ми винаги ще открие  местенце, ъгълче, паяжина или  каквото и да е да не е като нейното ,но моето е на земята, черги, а нейното на някакъв етаж. Буболечки да искаш у  нас. Влизат веднага след мен.
За мен е приемливо, като на съседите,  като на хората от село. На когото не харесва - да си стои  у тях. Не дърпам ръкави на никого. И ми писна, синовете, единия особено ,да сочи какво остаряло е нещо,  ами сама жена съм, болна и недоволна,  издържала ги да завършат, редовно и без да работят, това съм могла, което на млади години. И водата е варовита, след три пускания оставя  следи ,не  е мръсотия, скоро намери препарат, ами сваля всичко,  аз нито знам какъв, нито от къде ,нито да стигна до там мога. Това  е положението ,добре дошли, и много здраве,  аз така  живея.
Само така, тук ще те радикализираме Simple Smile. Ако снаха ти забелязва, само питай дали знае начин да станеш на нейните години и тутакси ще изчистиш. То пък остава на село да е както в апартамент, никога не бих очаквала.
Децата понякога не се усещат, като дават акъл, но не го правят от лоши чувства. Просто трябва да им се напомни, че мама вече не е на онези години и не разполага с много пари, а те не са малки дечица. Вината не е твоя.

# 16
Аз съм обратното, чистя на санитарния минимум, ютия пускам 1 път годишно, а яденето ми е най-важно, защото съм със здравословен проблем и защото обичам да ям, ама мразя да чистя. И двете 60 годишни ме слагат в малкия си джоб. И ги дразни, ама това е положението. Не живеем с нито една от тях.

# 17
Въобще не е до години. Чистият човек си е чист независимо от възрастта и мога да дам пример с баба ми, която е на 70+ и който и да влезе в къщата и с пръст да мине по шкафовете няма да намери и прашинка. Разликата е от земята до небето. Оправдания винаги ще има.

# 18
Аз обичам да чистя, шетам, подреждам. Дразни ме дори и малката неразбория. Сгъвам, прибирам. Гледам да е подредено във всеки шкаф, гардероб. Не търпя просто метнати дрехи. Но готвенето не е моето нещо, поне за момента. Ако тръгна да правя някое ястие, става много добре, дори са ме хвалили. Но мъжът ми повече се занимава и го влече.

# 19
Германците имат поговорка "Чиста кухня,пропилян живот" Мислех,че е шега,докато не го видях избродирано  на техните сини кухненски кърпи и в рамка на стената. Не че тънем в мръсотия де.

# 20
Абе нека казват германците, ама точно техните домове са най-изчистени и подредени, а хората крайно принципни и възпитани, също така. Навсякъде в Германия си имат правила и не е като къща с разграден двор, като в бг реалността.
Иначе, предпочитам да ми е чисто и подредено, пък нека другите смятат, че така си пропилявам живота. Това да не мога да си измия тоалетната или печката и на 20г и на 70г няма как да го търпя, така че не говорим за случая на Монк, обаче нормалните неща няма как да се подминават…

# 21
Много жени прекаляват и се вманиачават с чистенето, опитвайки се да обяснят на други жени как трябва да си гладят гащите. Ми нека не съм чистница, не се и боря да съм такава.

# 22
Хора, никой не говори за вманиачаване, а обикновено чистене на баня или печка. В къщи не ги ли чистите?
За елементарни неща говорим.

# 23
Всеки да прави в дома си каквото намери за добре.

# 24
Личи си кой е гледал Германия само на екскурзия и по телевизията Joy

Честно, предпочитам след работа да легна за 30 мин да почина или да изляза с кучето, отколкото да търкам фурна.
Ако на някого не му харесва как живея, е свободен да не идва вкъщи.

# 25
  • София
Та де, ама идва свекърва/снаха и започва да дава наклон. Хайде, свекървата какво ще направи, обаче снахата ще тропне с крак и няма да пуска внуците...
Господ както обича да си прави шегички, ще ми изпрати някоя чистница с такива ценности, поне ще се оправдавам с възрастта си.
Скрит текст:
Офтопик: Преди време в една ФБ група разкритикувах една реклама, в която родителите чакат тийнът им да излезе, та да му подредят стаята и изперат дрехите. Овикаха ме каква майка съм била...

# 26
  • София
Абсолютно. Всеки да държи сметка на себе си в своя дом. В чуждия има право да си гледа работата.

# 27
Това е малко като красотата, за мен красота е едно, за друг е друго. Аз не се вманиачавам грам. Моята печка не винаги е изрядна. И живея нормален и спокоен живот. И не само, че не си гладя гащите, ами нищо не гладя. Ако сме на сватба си давам дрехите на химическо, там ги гладят идеално.

# 28
Аз съм вманиачена донякъде, но никога не ми е идвало на ум да давам акъл как се чисти. При свекърва ми също е чисто, дори да не е пуснала прахосмукачка не е моя работа и никога не ме е бъркало в чужд дом, но пак казвам, чисти си жената и е подредено. Поне в това отношение драми нямаме Grinning

# 29
Това с роклята ме уби, не мога просто Joy
Иначе научих от ММ (мисля, че това съкращение се ползва тук).
Отиде на гости за 1 ден, върнаха ми го нещо крив, след няколко дни ми сподели, че са се скарали с майка му по темата.
Иначе аз чистя на санитарния минимум, а свекървата на гости не съм канила.
Просто ми стана дълбоко неприятно, защото аз работя много, непрекъснато им помагахме на тях събота и неделя на село, раздавахме се на макс, а накрая разбирам, че зад гърба ми говорила на мъжа ми против мен. Не се гледа доброто, което сме направили, гледа се кусур да се намери. И това от млада жена на 50 години.
Също така това дойде в момент, в който аз съм бременна, болна и на антибиотици - един вид атака, докато съм в слабо положение.
Мисля, че се касае за майчина ревност.
Еми мерси, аз такива хора в живота си не искам и предпочитам да намаля контактите до абсолютния минимум, поне да не се дразним една друга.
И други неща в нея ме дразнят напоследък, но да не задълбаваме, достатъчно е че ми е внесла 2-3 конфликта в отношенията.

Общи условия

Активация на акаунт