С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 37 723
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Свекървата като има претенции към вашия дом или да стегне сина си да си чисти къщата, или да дойде тя да чисти.

# 31
Личи си кой е гледал Германия само на екскурзия и по телевизията Joy
Напротив, имам голяма рода там, знам как седят нещата от първо лице. Grinning

Моята свеки, като дойде не за чистене, понеже там няма какво да каже, а за готвене все си измисля нещо да намери кусур - я, че било много безсолно, я, че яйцата са твърдо сварени, а не рохки, както тя ги обичала.
Като сме и на гости, освен да си почистя нещо конкретно, което ползвам, нищо не съм и казала по темата, нито и търся кусури.

# 32
  • София
Отиде на гости за 1 ден, върнаха ми го нещо крив, след няколко дни ми сподели, че са се скарали с майка му по ....
Просто ми стана дълбоко неприятно, защото аз работя много, непрекъснато им помагахме на тях събота и неделя на село, раздавахме се на макс, а накрая разбирам, че зад гърба ми говорила на мъжа ми против мен. Не се гледа доброто, което сме направили, гледа се кусур да се намери. И това от млада жена на 50 години.
Има една приказка: Не пускайте често половинката да ходи при майка си, защото се връща с фабрични настройки!
Така де, защо да не прочетеш книга, да гледаш филм или да излезеш, като може да си царицата на парцала. За някои хора това е висшата ценност.
Помисли да не се раздаваш на макс, особено щом си бременна. ТМ да си работи, ти си почивай на теферич и толкова или не ходи с него.

# 33
Ще я пусна у нас да чисти, ама знаеш ли кога. У нас вече само на специални поводи и с покана.
За такава помощ мерси, да ми скъса нервите само.
Аз ако искам ще си наема чистачка. Ама за какво, като по моите стандарти не е мръсно.
Просто тя е маниак. И другият й син е маниак, от онези, които си мият ръцете по 200 пъти на ден, микроби да не пипнат, не ходят никъде, заради страх от зарази и т. н.
Истината е, че проблемът въобще не е в чистенето, проблемът е, че се почувствах неоценена, защото не се гледа доброто, което си сторил, а се гледа кусур да ти намери.
Както казах и с раздаване въобще приключих, дистанция и това е.

# 34
А друго е да си царицата на черпака и да търсиш кусури за всичко на тема готвене, ама да не можеш да си изчистиш банята…

# 35
  • при късмета
gotemperor, мъжа ти не ти прави услуга, като ти снася такава информация. А да е крив по такъв повод, няма причина. Защо товари и теб и него си, вместо на място и на момента да обясни на майка си, че няма да търпи такива коментари? Това е решението, друго няма. Все ще се наложи да комуникирате, колкото и да избягваш и ще ти скапе някой хубав повод. Изяснява всеки на родители се къде е границата и проблем няма.

# 36
Много се радвам, че не съм царица на нищо 😃 И дори някой да ми измрънка, че нещо не го кефи вкъщи - да си гледа работата.

# 37
Римона, явно родата ти е българска и затова са чистници. Друго обяснение нямам аз Joy

За свекървата-чистница - като й е зор колко е мръсно в дома на СИНА Й, да го стегне той да чисти. Или очаква, пе снахата е длъжна да му слугува?

# 38
  • София
Ще я пусна у нас да чисти, ама знаеш ли кога. У нас вече само на специални поводи и с покана.
За такава помощ мерси, да ми скъса нервите само.
Аз ако искам ще си наема чистачка. Ама за какво, като по моите стандарти не е мръсно.
Просто тя е маниак. И другият й син е маниак, от онези, които си мият ръцете по 200 пъти на ден, микроби да не пипнат, не ходят никъде, заради страх от зарази и т. н.
Истината е, че проблемът въобще не е в чистенето, проблемът е, че се почувствах неоценена, защото не се гледа доброто, което си сторил, а се гледа кусур да ти намери.

Връзваш й се излишно. Когато става въпрос за твоя дом, нейното мнение е без значение.

П.П. И с Мако съм съгласна.

# 39
Е, аз също не се определям като царица на каквото и да е, ама когато има хора, намиращи ти кусури, докато са на гости в твоя дом…

# 40
Да, аз също мисля, че й се връзвам излишно. Мисля, че покрай бременността съм станала по-емоционално нестабилна.
Все тая, аз вече имам курс на действие, моето не е сериозен проблем, та дайте да разкостим нечия друга свекърва Hug

# 41
Sherilyn,
Ако се решите на сватба, кажи на свекървата: Свекърите плащат роклята, тъстовете - костюма. Тя като иска, да даде парите, пък ти рокля сама ще си купиш с тях.😜
Моите свекъри претенции към рокли и букети не са имали. Общо взето се разбрахме- аз роклята, мъжът ми сам костюма.

# 42
Sherilyn,
Ако се решите на сватба, кажи на свекървата: Свекърите плащат роклята, тъстовете - костюма. Тя като иска, да даде парите, пък ти рокля сама ще си купиш с тях.😜
Моите свекъри претенции към рокли и букети не са имали. Общо взето се разбрахме- аз роклята, мъжът ми сам костюма.

Не искам по две причини: после да ми натяква, че ми е платила роклята, както на жената на брат му. Мерси, не ми трябва.

Второ, майка ми как би се почувствала ако не купи костюм? Ако няма възможност? За нея би било ужасно едната майка да даде, а другата не. Ако правим сватба, няма да чакаме на родителите ни да плащат. Просто като знам как свекърва ми бълва злоба по другата снаха, много ми пада в очите. Човек подарява нещо, защото иска и ако иска, а не за да задължава другия с нещо.

А въпроса не стои въобще да идва с мен да избирам каквото и да е. Въобще няма шанс.

# 43
Това с роклята ме уби, не мога просто Joy
Иначе научих от ММ (мисля, че това съкращение се ползва тук).
Отиде на гости за 1 ден, върнаха ми го нещо крив, след няколко дни ми сподели, че са се скарали с майка му по темата.
Иначе аз чистя на санитарния минимум, а свекървата на гости не съм канила.
Просто ми стана дълбоко неприятно, защото аз работя много, непрекъснато им помагахме на тях събота и неделя на село, раздавахме се на макс, а накрая разбирам, че зад гърба ми говорила на мъжа ми против мен. Не се гледа доброто, което сме направили, гледа се кусур да се намери. И това от млада жена на 50 години.
Също така това дойде в момент, в който аз съм бременна, болна и на антибиотици - един вид атака, докато съм в слабо положение.
Мисля, че се касае за майчина ревност.
Еми мерси, аз такива хора в живота си не искам и предпочитам да намаля контактите до абсолютния минимум, поне да не се дразним една друга.
И други неща в нея ме дразнят напоследък, но да не задълбаваме, достатъчно е че ми е внесла 2-3 конфликта в отношенията.

Аз щях много да се засегна и да намаля помощта - вместо да помагам на село, ще остана да си чистя, като толкова знае.

Иначе по подтемата, за мен прекалена чистота няма, колкото по-чисто, толкова ми е по добре, само че трябва  някой друг да го прави у нас, понеже аз не смогвам. Затова по моите критерии  у нас е мръсно, но с непипващ тийн и мъж над тия неща, толкова.

# 44
Sherilyn,
Много буквално приемаш нещата. Просто се пошегувах. Явно затова и толкова й се връзваш.
От твои приказки съм напълно наясно, че можете да си платите сами сватбата.
А и отдавна свекървите не ходят с булката за рокля. Булките предпочитат сами или с приятелки или майка си. Същото е и с младоженеца.

Общи условия

Активация на акаунт