С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 37 691
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
Това пък с купуването на рокля от свекървата и костюм от тъщата е толкова остаряло като традиция. Поне при мои близки и приятели няма и един такъв случай. Навсякъде булката/младоженеца сама/сам си избира и плаща роклята/костюма.
Дето викаш ти, после ще споменава на всяка маса как е купила роклята… не, мерси.

# 46
Това с роклята много ме разсмя. Моя близка наскоро беше направо в шок - сина ѝ ги уведомил, че ще правят сватба с приятелката му (дългогодишна връзка, и двамата самостоятелни, живеят в чужбина), и тя жената в паника - леле, трябва да купувам рокля, ама какви са тенденциите, ама какви са цените. Питам я - добре де, вие обсъдихте ли го това? Не, не го били обсъдили, ама ТАКА СЕ ПРАВИ. Успях да я убедя да говори със сина и бъдещата снаха - както предполагах, те всичко са си решили и измислили, от родителите си искат само да дойдат и да присъстват на празника Simple Smile И тя коментира после - Много добре са го измислили, добре че говорих с тях, че иначе и за кумския петел се бях притеснила Smiley За нейно оправдание ще кажа, че самата тя се е женила в малък град преди 35 години, и доколкото стана ясно не е ходила на сватба през последните 20 години, та не знае как са се променили нещата.

# 47
Свекървата на Шерилин да даде парите за роклята, пък младите да я купят като се заженят (освен, ако не спазват правилото младженецът да не вижда роклята преди сватбата Simple Smile ) и така свекървата ще я е купила и ще се спазят традициите.

# 48
Свекървата на Шерилин да даде парите за роклята, пък младите да я купят като се заженят (освен, ако не спазват правилото младженецът да не вижда роклята преди сватбата Simple Smile ) и така свекървата ще я е купила и ще се спазят традициите.

... и после ще обяснява как тя купила рокля, а Шери не й обръща внимание. Айде по-добре не Grinning

# 49
Точно, купи ли рокля (без значение дали присъства на избора), ще ме споменава цял живот каква рокля е купила. А аз искам ли въобще рокля? Въобще сватба? Хахаа, не ме е питала. Аз съм от тези, които биха оптимизирали и тоя разход с рокля под наем. Не съм гледала рокли, 2021 една приятелка се ожени и каза, че е платила 1800 лв. Еми не е, че нямам, но не искам да давам толкова. Въобще не съм го мислила толкова задълбочено.

Иначе както описахте по-горе, свекърва ми се е женила 1984 г. След това не е ходила на сватби поне 20 г. И няма идея явно нито за нови моди, нито за промени. Петли, кокошки и подобни не са неща, по вкуса на мм и мен, не бива никой да се притеснява за кумския петел. 😂

Иначе ако някой ден правим сватба това очакваме - просто да дойдат. Нищо повече. И сте прави, че се връзвам на тия приказки, защото съм видяла другата жена какво отношение търпи. Не искам да се меся в отношенията, ама каквото и да е грозно е да натякваш, че си направил жест и подарък. Никой не те е карал, даваш нещо от чисто сърце и не чакаш нищо в замяна. Ако другият не оцени, просто разбираш какъв човек е. Но да натякваш на всяка маса какво си дал и какво си купил…

# 50
  • София
Предлагам Шерилин да започва да търси най-скъпата възможна рокля Simple Smile

# 51
Предлагам Шерилин да започва да търси най-скъпата възможна рокля Simple Smile

Поне да си струва намилането на свекървата после Joy

# 52
Сега на пук пък да вземем да се оженим… 😂😜😜

# 53
  • при късмета
JoyJoyJoy

# 54
Ма ко, не споря. Ей, това, което си постнала ми е любимата поза! Ами един живот живеем. 😜🤣

# 55
  • при късмета
И мен позата ме устройва, ама не и мястото. Аз, въпреки, че съм жена, хич не обичам фризьорските салони.
За чистенето, понякога не успявам с всичко вкъщи, понякога физиологични причини ме спират, мен самата ме дразни, ама хич не ме притеснява чак да го мисля. И забележки не ми се правят. Добре, че нямам свекърва, защото ако ме подкачи на тази тема, ще го отнесе. Ей го, обяд мина, а аз до сега мислех какво да готвя, измислих го, ама се назландисвам да го почна. Добре, че детето има какво да обядва

# 56
Аз с готвенето съм на вдъхновение. Обичам да правя сладки неща, но с полезни продукти, а не типичните. Иначе, мога да си изкарам и без да ям или на яйца и плодове и зеленчуци. На ММ му се прави храна за цяла седмица, това не ми тежи, приятно ми е.
От друга страна, да ми е мръсно изобщо не мога да търпя. И то мръсно не просто изцапано, а занемарено, ама това явно си е нещо по наследство, понеже майка ми е същата, баба ми, леля ми, въобще голяма част от родата.
Тая поза е баш като за моята свеки, тя не спира да се хвали как ходила на фризьор този месец, онзи месец, пък аз като и кажа, че не обичам да ходя и даже давам на майка ми някой път да ме подстриже, чак само дето не се захласва от смях… Grinning

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 13:52 от Rimmona

# 57
За мен ходенето на фризьор е отмора. Сядам, мият ми косата. Поне веднъж някой друг да го направи. Режат, правят прическа, пък аз си почивам. Пусто нямам време да ходя всеки месец, иначе охо-хо.
Като човек, чийто родители сами са си платили и правили сватбата, ми беше много лесно в приготовленията - свекърите също не се бъркаха. Въпреки че тяхната е била по всички стандарти - с дарове, петли и т.н. Но оставиха ни с мъжа ми на мира, да се оправяме сами - каквито ритуали сме искали, такива е имало. Напр. ние не харесваме ритуала с жартиера - отпадна, танците с разни неща - също, дори не знаехме, че ги има.
Мисля, че при много напористи майки и свекърви, е добре да се даде отпор и после, колкото по-малко информация се дава за организацията, толкова по-добре.

# 58
Момичета, какви са тия ритуали с петли? Такова чудо за сефте чувам...

# 59
Момичета, какви са тия ритуали с петли? Такова чудо за сефте чувам...
“По стара традиция младото семейство дарява на кума си печен петел, който е украсен официално и е поднесен на специално блюдо. На кумата си даряват или пита или торта. Но старите хора казват, че кумовете трябва да си спечелят даровете с надиграване. Обикновено някой –  играе с петела, а друг с питата и се надиграват с кума и кумата. Ако не успеят да ги надиграят, то кумовете трябва да си откупуват даровете.”

Моя приятелка беше кума на сватба с този ритуал и даже разказваше, че петела е бил жив и е било голям смях да го гонят. 😂

Общи условия

Активация на акаунт