С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 328
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Ами ще пробвам редуването . Пък да видим дали ще има разбиране . Ако няма разбиране ... Ще им реша проблемите на всички като им тегля по една Joy

# 481
Птица,
Аз по принцип предпочитах мама и свекървата да ме гощават, а аз да си почивам, никакви традиции не ми се създаваха. 😀

Б.к.а.,
Важното е, с мъжа ти да се разбирате, а не свекърите да му се оплачат и той клекне, и после се скара с теб. Дано успееш сега.

# 482
Скрит текст:
За пръв път ме подразни днес, като ми каза да съм гледала как се прави дроб сарма, да съм подготвена за догодина. Усмихнах се и си излезнах от стаята. Първо може догодина да искам с моите роднини да прекараме Великден, а и предпочитам ако питам за готвене, да е моя инициативата.
Винаги съм питала, когато сме идвали на гости има ли нужда от помощ, с какво да съдействам. Най-често ми се е казвало, че не е необходимо. Когато ме е помолила за нещо, съм съдействала. Добра жена е, знам че не го каза с лошо, просто се подразних. Винаги се интересува как съм. Знам че не е целяла да ме обиди, уязви или нещо подобно.
Защо? Вместо да обърнеш нещата на шега (то и тя сигурно се е шегувала) и кажеш "А, не! Ти много добре я правиш, пак ти ще си и догодина 🙂", ти си се врътнала.
Пасивна агресия му се вика на това. И обикновено такива дребни и глупави неща водят до разваляне на отношенията.
Шегата ми хареса. Бих я ползвала занапред, понякога модифицирана, според случая. Grinning
Яд ме е, че се сещам късно как бих могла да реагирам в разни ситуации. Ама на, сещам се, когато вече е минало Grinning
Не мисля, че е пасивна агресия реакцията ми.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 21:55 от Minnie.Mouse

# 483
Еее, подсещате ме за свека Joy
Преди години рече, какво ще правим / сина и внучето , де/ като я няма вече, пък аз не мога една питка да умеся.
Пък аз и рекох, че вече във всяка фурна приемат поръчки за "домашни" пити по празниците.
А към днешна дата синът и снахата, барабар с внучето не ядем тестено. Joy

# 484
И моите свекъри така се опитват да ни вменяват , че едва ли не на всеки празник трябва да сме у тях. С ММ сме на едно мнение обаче, предпочитаме да се събираме с приятели по празниците. Този Великден пак имаше цупене, даже още свекървата се сърди, че няма да отидем у тях днес, но ние доста по-рано си направихме планове с приятели.

# 485
Като почнат така да се цупят , много ми напомнят на една серия от " всички обичат Реймънд" Joy Реймънд каза на майка си ,че ще празнуват Коледата при родителите на Дебра и майка му се разсърди въпреки ,че те живеят едни до други и се виждат всеки ден Joy
При мен минаха добре нещата . С ММ сключихме сделка както и го предупредих ,че ако се започне с мрънкането " и ся защо няма да ядеш от Еди какво си " той да се намеси ,защото нямам нерви да повтарям като папагал сумати години какво не ям.
Вярвам ,че всеки човек има нещо което не обича да яде , аз съм така с прословутата дроб сърма Joy
Свекървата веднага почна и ся що не съм си опитала от дроб сърмата ..на много вкусна била ..ма ярето било от нз си къде си .. ай да ми сложила малко . За толкова години тя много добре ме познава и знае че няма да ям колкото и да го рекламира .. просто излишни приказки . Аз казвам ,не благодаря не харесвам това ястие ама никой не ме чува мене и продължаваме да настояваме и тогава ММ си изпълни мисията като той направи забележка на майка си да спре с това и всеки да си яде каквото иска . И така . Joy
Христос воскресе! Бъдете здрави и щастливи всички Kissing HeartHeart Eyes

# 486
Аз например казвам какво не ям и ако не ме чуят или разберат и ми сервират съответната храна, просто не я докосвам.
Обаче да си призная не съм имала такъв случай до сега.
Обикновено ме чуват и разбират, не мисля че трябва да изпадам в обяснителен режим.

# 487
Дайте ми на мен дробсърмата!! Дайте ми и някоя свекърва да ме покани и наготви! От вчера готвя,цял ден вдигах и слагах!

# 488
  • София
Добре де, аз съм вегетарианка от 19 години и за това време абсолютно никой не ми е предлагал някакво месо, след като съм казала, че не консумирам. Какви са тия хора?
Аз пък на поредното подканяне не бих се дразнила, а с ирония бих отбелязала, че вече съм предупредила, че не ям дроб-сърма и ако иска да се хаби да ми сипва - да ми сипе, но тя ще остане в чинията, защото не ям. И няма да ям! Толкоз. Следващия път- пак.

# 489
Познавам такива които те разбират с една дума ,че не ядеш нещо си.. има и такива дето не могат да си представят ,че някой не яде нещо което те ядат . Дали ще е свекървата, дали ще е комшийката ...
Относно яденето на месо като цяло .... Оле мале е там Joy
Аз не съм веган ,но не ям всякакво месо както и ММ .. тук съм супер щастлива че така се намерихме да си пасваме по тази тема . Родителите му обаче супер много осъждат това в нас ,което не мисля че е правилно . Още в началото на нашата връзка ,когато започнах по често да ходя в тях , майка му естествено ме подлагаше на кръстосан разпит за всичко и като стана дума за яденето още тогава и споделих за месото при което ме изпогледа с един поглед от краката до главата с една физиономия дето не мога да ви я опиша точно и ми вика " пф и какво ядеш тогава ,като не ядеш месо ?" ... Аз пак обяснявам ,че ям месо ,но без това и това и това и тя " същата работа ,нищо не ядеш " .
Емиииии .... Толкова ни е капацитета на нас .. какво да кажа повече

# 490
На мен пък изобщо не ми се иска някой да ми готви и не си мечтая за това. Нито ми е трудно, нито някой ще ми сготви точно както аз обичам.
Особено, ако някой ме гледа в устата как и какво ям, ами мерси за такова гостоприемство, ще ми преседне, колкото и да е вкусно.
Близките ми липсват с много неща, но точно да ми готвят и принасят - не, макар и майка ми, и баба ми да бяха големи майсторки в кухнята.

# 491
Ми като не ядете това или онова,сгответе каквото искате и го занесете,бе  булки!  Отивате на софра, която  някой друг е приготвил и  правите фасони
У нас  големите  сме всеядни ,но ако се случи някой да не хареса нещо,не си слага и  толкова.  Единствено  се съобразявам  с  децата.

# 492
Днес следобед си честитим празника с моята приятелка и тя ми разказва следното.
Излезли на разходка около обед, тя, мъжа и детето, то карало колело.
Случил се инцидент и детето се сблъскало с друг велосипедист, паднало и имало охлузвания на няколко места.
Като се прибрали вкъщи, свекървата и казала, че инцидента е следствие на това, че тя сутринта е пуснала 2 перални, пък на Великден не се перяло. Scream

# 493
Така и правя, булка, не ходя с празни ръце, освен ако домакините изрично не са ме помолили да не нося нищо.
Но винаги има вероятност да ти допълнят чинията с нежелано ядене и да те дебнат дали го ядеш, като те подканят сто пъти.
Моя приятелка е веган и не яде чушки и определени въглехидрати. Винаги си носи няколко купи с каквото яде където и да отиде, даже в количества и останалите хора да ядат. Е, едни общи познати всеки път и правеха печени зеленчуци, от които минимум 80% бяха чушки. И картофена салата. Всеки път! Joy И всеки път: ама сили си, ама защо не ядеш, ама не са ли вкусни... ама вярно ли не обичаш чушки, ама как така, ами нищо вземи си. Joy Имат дъщеря и зет, не са свекър и свекърва, ама все тая, нямаше измъкване. Не считам отказът да ядеш нещо което те отвращава или ти е противопоказно за фасон, още повече като си донесъл три големи купи с ядене.
Ми като не ядете това или онова,сгответе каквото искате и го занесете,бе  булки!  Отивате на софра, която  някой друг е приготвил и  правите фасони.

# 494
Каг, някои си носим храната (при нас за всеки празник се разбираме какво ще се готви и си го разделяме за да не се прекалява с храната, 4-5 семейства празнуваме заедно) и въпреки това има "опитай, много е хубаво, ще ти хареса", "как се нахранваш без месо". А аз месо не ям от малка, с втората бременност чак проядох, след като родих пак спрях и сега опитвам само от добре изпечено пилешко. И нито едната рода не може да разбере погнусата ми към месото.

Общи условия

Активация на акаунт