С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 38 711
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  И аз помня снимката - много красива жена. Беше интелигентна, нестандартна ,провокативна. Не беше станала свекърва официално май още ,докато пишеше в темата. Надявам се , че е дочакала това събитие. Остави следа в темата , а и във форума.Лек да е небесният ѝ път!

# 556
Ако някоя жена се чуди защо мъжът й е мамин лигльо, най-вероятно той е възпитан от някоя ей такава:

"Родиш ли - слагаш един голям кръст на всичко останало в следващите 20 години. И после ти трябват поне още 5, докато наваксаш, защото светът не е стоял през това време на едно място.
Далеч съм от мисълта, че една майка трябва да дискутира със сина си сексуалния му живот с приятелките му. Или че трябва да го манипулира, създавайки му чувство за вина с фрази като "Аз от парче месо съм те отгледала...". Но ако се е грижила за него добре, синът и сам ще я обича и цени повече от всичко на света. И приятелки и съпруги винаги ще бъдат за него на второ място."

Та, дами, приемете - на второ място сте. Това е.

# 557
Малко извратено ми идва любовта към майката да е подобна на тази към съпругата..
Все едно да ме питат, кой обичам повече - мъжът или детето. Ми различен вид любов е! Може да е еднакво силна..

# 558
Дори не подобна - повече обич за мама.

# 559
  • Варна
Демек, ако е успяла да му промие мозъка, онзи ще й бъде роб до гроб. Отврат...

# 560
Тази сентенция е в основата на проблемите и от двете страни, и на свекървата и на снахата. Когато започне борбата за първото място и проблемите се роят. А мястото на майката и на съпругата, обичта към тях и т.н са различни и не трябва да си пречат една на друга.

# 561
Още от градинска възраст втълпявам на моето момче, че когато един ден си има семейство жена му става номер едно за него и мен ще ме пита за мнение само ако тя се затръшка и със сълзи на очи настоява да си кажа мнението. Дори и сега, когато обстоятелствата са такива, че е много вероятно да няма личен живот и свое семейство отвреме навреме "преговаряме" този урок. По същия начин съм му забранила ако има деца някой ден да кръсти някое от тях на някой от нас с баща му освен ако жена му не се заинати и лично ми потвърди че е нейно това желание. И съм му казала, че ако след години изкуфея и забравя тези свои думи и започна да давам акъл трябва да ме отреже веднага и категорично.

# 562
  • София
Всъщност и това е урок. Както всяко нещо на земята. Да, детето е осакатено, неспособно да се оправя в живота, но това е бил неговият урок за научаване. Да прояви твърдост и самостоятелност и да се откъсне от отровната среда. Защото има и такива, които успяват, малко са, но-има.
Винаги съм се чудила обаче накрая вече, когато пристъпяш пред вратата за "оня свят" дали всеки разбира провала си - жените търпели насилие и превърнали децата си в поредните жертви или насилници; майките-орлици, осакатили децата си; децата, не проявили характер да отстоят себе си; майките, неглижирали децата си за сметка на себе си и те отраснали да търсят одобрение, да не смеят да направят крачка встрани от зададения от околните коловоз и да се примиряват с всичко...
А всъщност няма нищо случайно.
Защо аз няма начин някой да ми наложи как да кръстя детето си, да попадна на ревнивец, насилник или неуравновесен Мунчо, споделящ с майка си как има проблем с ерекцията или да ме зареже на Бъдни вечер сама, за да отиде при мама. Ами защото съм се научила да уважавам и ценя себе си, да мога да казвам "не" (е, не във всичко и затова току-ми се случи ситуация за урок), да избягвам ролята на жертва и да намирам начин да бъда щастлива.

# 563
Тази сентенция е в основата на проблемите и от двете страни, и на свекървата и на снахата. Когато започне борбата за първото място и проблемите се роят. А мястото на майката и на съпругата, обичта към тях и т.н са различни и не трябва да си пречат една на друга.
Аз съм и снаха и свекърва. Въобще не се боря за първо място никъде и си живея ееекстра.
Свекито е ужас, снахата много яка.

# 564
  • France
Чак да втълпявам - не. Обикновено тези неща се получават съвсем естествено.

# 565
Идеално ще е ако няма съревнование за влияние и внимание. Мъжете хич не искат подобни драми, правим ги жените. Нормално е снахата да не иска маман да се намесва и да командори, както и свекървата да иска контакт със сина и внуците. Ама в баланса му е майката…

# 566
  • Пловдив
Идеално ще е ако няма съревнование за влияние и внимание. Мъжете хич не искат подобни драми, правим ги жените.
Абе не иска... хайде да не си говорим общи приказки. Той я няврял в детската стая и не ще да се изнесе на квартира, ама не искал подобни драми. Напротив, иска. Много му е добре да е обгрижван от две жени да се съревновават коя  е по-по-най.

# 567
Идеално ще е ако няма съревнование за влияние и внимание. Мъжете хич не искат подобни драми, правим ги жените.
Абе не иска... хайде да не си говорим общи приказки. Той я няврял в детската стая и не ще да се изнесе на квартира, ама не искал подобни драми. Напротив, иска. Много му е добре да е обгрижван от две жени да се съревновават коя  е по-по-най.

Е, тия са клинични случаи. Въпросът е като си снаха и видиш това, защо продължаваш да си там?

# 568
  • Пловдив
Защото друго не са виждали някои жени.

# 569
  • France
Аз пък се чудя на тези свекърви, които го позволяват.
Не, че ако утре две влюбени гарджета не ми ревнат "или при теб, или под моста" няма да ги пусна (ръся сол през рамо), но хич, хич няма да ми е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт