С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 389
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Ми да , важно е маминото злато да е "наядено" добре. Кви са тия филии с масло?! ЖДНБ!

# 271
Аз наистина не виждам нищо лошо във филиите с масло. По-добре масло, а не маргарин. И аз като съм яла такова нещо и какво - жива и здрава съм. Много ме дразнят такива превзети хора като въпросната свекърва - филия с масло не може, но сигурно нагъва куп вредни храни. Лиготии.

# 272
И аз не виждам, пошегувах се! Дано Шери ме е разбрала!

# 273
Ами явно бившата й е импонирала на ....да го кажа слугинския манталитет, за него възраст няма. Искала семейство, облизвала къщата - все приоритети за доста народ.
Тая бивша на колко години е била, та родителите й вече са й липсвали? Чак ми е странно

Била е на около 24-5. Не й е харесвал живота в София, но в родния град май няма много поминък. Иначе са се запознали в уни, еднаква професия, много по-семеен тип е била в сравнение с мен.

Шер, май беше споменала, че бившата също е била добра готвачка (може и да бъркам). Ако е така, сигурно в представите на свекървата момичето е било идеално за съпруга на сина й, да се грижи за него, да си имат семейство и деца.
абсолютно да. Ама на 27 мм хич не е искал. 😂

И аз не виждам, пошегувах се! Дано Шери ме е разбрала!

Абсолютно те разбрах! Аз и готвено да имам, ако ми се яде масло, ще ям, защото го обожавам. Филия с масло и сирене… ох, кеф! Иначе и аз готвя, но сега, на 20 гледах само къде има купон и с мм обикаляхме всяка вечер на някъде. Храната ни беше предимно течна, в едни зелени бутилки по 500 мл. 😂

Но това свеки не го знае, понеже не живеем заедно, не ни е следила.

# 274
Аз това съперничество и взаимна "любов" между свекърва и снаха го виждам малко, като отношенията между " кралицата- майка" и младата " кралица".
С две думи борбата е между две жени на различна възраст и , да старата никак не иска да сдаде властта.
Та затова, като са в отделни домове, на по-голямо разстояние една от друга, това е полезно и за двете, а и за " милото" също.
А, и друго си мисля, не познавам жена, която да изгаря от любов към деца, които не е родила.
Много потребителки точно в този форум са споделяли, че се грижат за физическите нужди на мъжовите си деца, но само толкова, не изпитват някакви по-топли чувства към тях .

# 275
А, и друго си мисля, не познавам жена, която да изгаря от любов към деца, които не е родила.
Много потребителки точно в този форум са споделяли, че се грижат за физическите нужди на мъжовите си деца, но само толкова, не изпитват някакви по-топли чувства към тях .
Познавам такава жена и това е майка ми, ако тя се брои. Обича моето дете, дори повече от мен. Отделно, баба ми е същата, често казва, че внуче се обича повече от собственото ти дете.
От друга стана, свеки още като бях бременна, ми каза в разговор само между двете ни, че не била особено по децата. Като беше бебе и тя и майка ми идваха на гости, гледаше как майка ми го къпе, а тя обясняваше, че я е страх да го къпела и като порасне, тогава. Ами, порасна и още не е изкъпала един път детето, когато идва, та мисълта ми е, че никого не можеш да насилваш да обича внуче/снаха. Обаче има примери за жени, изгарящи от любов към деца, които не са родили.

# 276
Римона, всъщност под " чужди" , нямах впредвид внуци, то аз мисля че се уточних, като споменах " мъжовите" деца, за които са писали в разни теми.
Едно време имаше названия-доведени/ заварени деца в зависимост от това , кой от двамата съпрузи при кого е отишъл да живее и е " довел" там свое дете, а е "заварил" детето на новия си партньор.
Та ясно е че не бабата е родила детето/ внучето/ , но то е в кръвна връзка с нея, обаче детето от предишна връзка на нов партньор все пак не е толкова мило на една жена, сравнено с нейното родно.
То не случайно в приказките -
"Снежанка", "Пепеляшка", "Златното момиче" се разказва за злата мащеха, която "възненавидяла" чуждото дете.
Та накратко свекървата си има родено от нея дете -син и си го обича, снахата е в ролята на чуждото дете, а то не се жали по принцип.

# 277
А, разбрах те сега. Да, с това съм съгласна.

# 278
Боботоо, въобще не е зор да изгаря по деца, които не е родила (снахата). Все пак снахата се е пръкнала на тоя свят по някакъв начин и вероятно тя си има родно семейство, което си я обича. Не е зор снахата да й стане майка. Въпросът е да има нормални взаимни отношения, в които времето се прекарва приятно и за двете страни. Без намеси, без подмятания и без злоба. Аз лично виждам, че при свекъра се получава. Усещам, че с него отношенията ни са искрени и аз лично много му се радвам. Винаги се държи уважително и дори когато се виждаме и ме прегърне, усещам бащина прегръдка. Човек може да е искрен и добър ако иска. Неговата философия в това отношение е “човек веднъж се жени, избирай внимателно. Каквато жена избереш, ти ще си я търпиш.” Така че не се е месил никога при изборите на мм. Свекърва ми е друга бира.

# 279
Шери, то е ясно , че снахата си има родители и свекървата не й е " майка" , на практика отношенията между хората в частност роднински и в цялост междуобщностни са много сложни и има много причини за дадено поведение.
Има много фактори  - възпитание от семейството, природно възпитание/ качества които не се научават, а са вродени/, образование, среда на изява и т.н.
От разкази на съфорумки се убеждавам , че манталитета на жените от различни краища и с различно възпитание е доста близък, явно факта, че са представителки на женската част от човечеството е определящ.
Някои съфорумки са със свекърви - германки, холандки и французойки / по спомен/ , обаче отношенията им са едно към едно с българска свекърва.

# 280
Ама все си мисля, че свекървите чужденки не са така залепени до синовете си.

# 281
Ама все си мисля, че свекървите чужденки не са така залепени до синовете си.

Няма такова нещо. Хората сме еднакви. Може и да има културни разлики, но в същността си сме еднакви.
По TLC има предаване "Обичам мамино синче" и не са българи участниците.

# 282
Да попитам как се обръщате към свекървата?Аз по име,а вие?

# 283
Да попитам как се обръщате към свекървата?Аз по име,а вие?
Както ти идва от вътре. Аз казвам майка. Но аз така го приемам и чувствам.

# 284
И аз по име. Майка си имам.

Общи условия

Активация на акаунт