С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 367
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Ами ние с братовчедките ми живеехме в един двор години наред, баба ни гледаше и пак не сме особено близки.
Нищо не е гаранция.

# 331
Принудителното събиране с роднински деца не дава никаква гаранция за близост. Затова предпочитам да подкрепям контактите ѝ с приятелчета, които сама е избрала поради сходство на характери, общи интереси, та дори обикновени симпатии, отколкото да я бутам зорлем към роднински деца само защото са ни роднини. Те знаят, че са братовчеди, не са в лоши отношения, но да бутам в посока "братовчедите преди приятелите" - не.

# 332
И аз съм много против това. Първите ми братовчеди от едната страна са пълни лекета. Нямам нищо общо с тях, нищо, че са ми роднини.

# 333
Принудителното събиране с роднински деца не дава никаква гаранция за близост. Затова предпочитам да подкрепям контактите ѝ с приятелчета, които сама е избрала поради сходство на характери, общи интереси, та дори обикновени симпатии, отколкото да я бутам зорлем към роднински деца само защото са ни роднини. Те знаят, че са братовчеди, не са в лоши отношения, но да бутам в посока "братовчедите преди приятелите" - не.
   Не мисля, че някой е казал подобно нещо.

# 334
Аз съм съгласна с боботоо. Тя направи много добър паралел в отношенията свекърва-снаха като към чуждо дете. Да, може да я заобичаш, както някои заобичват чужди (заварени, доведени, осиновени, осиротели) деца, може да се държиш възпитано и добронамерено, както някои се държат с всички деца и всички деца са им мили, но може и да не я понасяш, както някои си обичат само своето дете и го сравняват с всички останали. За тях всички други са по-долни, гаменчета, непрокопсаници... Аз познавам достатъчно такива майки и мога да кажа, че със сигурност ще станат ужасни свекърви/тъщи. Всички гаджета не стават, всички приятели не стават, просто никой в обкръжението на тяхното гардже не става.

# 335
Мойта свекървата всичко иска да знае все любопитства и недайси боже не й отгвориш се сърди като дете ,това много взима да ме напряга . Да не говорим за това,че всеки ден по цял ден пише и звъни на мен,защото при сина й тези не минават. Имаме куче и коте вкъщи ,държи ми всеки път сметка и изкарва лекция защо не давам животните да ходят при бебето(7месечно) нищо нямало да му стане като го ближат по лицето Не знам още колко ще издържа без да кажа нищо🤯🤯🤯🤯🤯🤯

# 336
Блокирай я навсякъде. Защо й четеш писанията? Мъжът ти не иска, но ти ги четеш. Нека пише само на него.

# 337
Не чети и не отговаряй.Ако се сърди пускай някой емотиков или снимка на бебето.

# 338
Пробвах да не й отговарям . Веднага започва ,,аз не мога да те накарам да ми говориш,но пращай поне детето да виждам " някакви такива. Ако не й вдигна телефона звъни на сина си ,,Ради защо не ми вдига " 🤯 Не ме разбирайте погрешно ,не желая да бъда лошата снаха ,уважавам свекърва си ,но нещата взимят да ескалират. Общува с мен само за да разбере какво става около сина й ,защото те не са в добри отношения,говорят си ,но по задължение от страна на мъжа ми . Просто това адски много ме натоварва ,сина й ми казва ,,не й обръщай внимание,не й пиши" ,но аз се чувствам тъпо да не й отговарям. Пробвах да се ограничим само на как си какво правиш какво ново ,но тя още на втория ден ,,Ради ,какво става нещо обидих ли те напоследък все едно насила говориш с мен " просто не знам ...

# 339
  • София
Не е нужно за всяко нещо да отговаряте, но накрая ѝказвате"така сме решили" и точка. И пак, и пак.
Обаче наистина защо не давате на животните да ходят при бебето, моята беше на 2 месеца като ги срещнах?

# 340
Позволява ме да ходят само в наше присъствие,но в никакъв случай не искам котката или кучето да спят с него да го ближат ,не сме ги отделили в друга стая, при нас са, просто не върху детето ако ме разбирате , а тя иска точно това детето да е неразделно с животните да си спят заедно и т.н
Не е нужно за всяко нещо да отговаряте, но накрая ѝказвате"така сме решили" и точка. И пак, и пак.
Обаче наистина защо не давате на животните да ходят при бебето, моята беше на 2 месеца като ги срещнах?

# 341
Щом синът й не иска да отговаря, спри и ти. Защо се тормозиш? Мъжът ти не иска да поддържа връзка, ти се натискаш. Остави ги, те да се оправят. Не си лоша снаха.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 20:06 от Deni-meni

# 342
Аз пък сигурно съм лоша снаха, защото чух думи от свекървата, че не можела да ме понася и как за първи път виждала снаха да говори повече от свекървата.Joy

# 343
Предполагам не си говорите след тези й думи
Аз пък сигурно съм лоша снаха, защото чух думи от свекървата, че не можела да ме понася и как за първи път виждала снаха да говори повече от свекървата.Joy

# 344
На кого го е казала това? Ако е на друг - лошо, ако е на теб - хуморът ѝ е такъв. Някои така се шегуват, грубовато и безцеремонно 🙂

Общи условия

Активация на акаунт