С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 333
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Ама явно тя не иска време с внучето. Иска време със сина си.
Напротив, най-често седи и мълчи, все пак всяка вечер й се звъни, едва ли има кой знае какво да сподели. Но пак казвам, че звъненето е заради това, че детето сочи телефона и повтаря бабо, бабо до откат.

# 466
Ти чети с разбиране, аз не съм свекърва, снаха съм, синът ми е тинейджър, пиша го за пореден път.
Тя не може да накара някой насила да прекарва време с детето, нито майка си, нито свекърва си.
Затова е безпредметно и да се ядосва. Не може да промени възрастен човек.
И това не е защита на свекървата. Ама нервите са си на Римона, да си ги хаби за каквото реши все пак.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 00:40 от ~Боряна~

# 467
Именно, съгласна съм, че не мога да я променя.

# 468
  • при късмета
Ти чети с разбиране, аз не съм свекърва, снаха съм, сива ми е тинейджър, пиша го за пореден път.
Тя не може да накара някой насила да прекарва време с детето, нито майка си, нито свекърва си.
Затова е безпредметно и да се ядосва. Не може да промени възрастен човек.
И това не е защита на свекървата. Ама нервите са си на Римона, да си ги хаби за каквото реши все пак.
С разбиране чета, нареждаш да се угоди на някого или да се звъни или не. Само,, че аз не съм Рамона и по този въпрос имаме различни становища. Само, че няма правилно или грешно. Един го приема, друг не. И тя не иска да променя свекърва си. На мъжа си иска да обясни и е опитвала, че е безпредметно, ядосва се заради него, не лично тя. Понеже четеше с разбиране Joy

# 469
От написаното до сега от Римона, аз лично се съмнявам, че тя коментира с мъжа си какво й е на душата.
Съмнявам се, че споделя с него какво  я  "трови", то затова е и този форум, да се оплачем на непознати, вместо да споделим с най-близкия си човек какво ни тежи, най-малкото защото от него зависи промяната на ситуацията.
Говори с мъжа си Римона, кажи му какво те тревожи, наранява, обижда и т.н. от страна на неговите роднини.
Хората не са с гадателски умения, та да усещат какво си мислим, ако не го споделим с тях.

# 470
Къде прочете, че и нареждам да звъни или не. Ако иска да звъни, ако иска да затваря, може да се ядосва вместо мъжа си, каквото реши може да прави. Само дато хаби собствените си нерви, а не тези на свекървата. Те ще и трябват за много по-важни неща. Но си е нейна работа дали ще води битките на мъжа си или просто ще подмине ситуация, която не може да промени.
И хубаво като напиша, че свекърва и е виновна това с какво помага на Римона- с абсолютно нищо.

# 471
  • София
Уффф, реших, че има някой нов казус...

# 472
За пръв път ме подразни днес, като ми каза да съм гледала как се прави дроб сарма, да съм подготвена за догодина. Усмихнах се и си излезнах от стаята. Първо може догодина да искам с моите роднини да прекараме Великден, а и предпочитам ако питам за готвене, да е моя инициативата.
Винаги съм питала, когато сме идвали на гости има ли нужда от помощ, с какво да съдействам. Най-често ми се е казвало, че не е необходимо. Когато ме е помолила за нещо, съм съдействала. Добра жена е, знам че не го каза с лошо, просто се подразних. Винаги се интересува как съм. Знам че не е целяла да ме обиди, уязви или нещо подобно.
Светулчица- има нов казус, но вие сте се вторачили в моя, който отдавна изяснихме.

# 473
Аз пък да са оплача от свекървата ,че станели въпрос за празници винаги почва едно мрънкане да ходим в тях да празнуваме . Защо се дразня : защото за толкова години с ММ аз съм празнувала да кажем образно 100 празника с тях , а ММ с моите родители е празнувал точно 5 .
Той знае ,че ми е дошло до гуша от тях ама как да каже на мама че би искал да празнува Еди кой си празник без тях ...ей така да пропуснем за цвят. Имали сме няколко големи скандали с ММ относно тази тема ,но няма ефект .
Той ме дразни , тя ме дразни ... Абе откачам си Joy

# 474
А нвма ли опцията да си празнувате сами?
Ние последните години не обикаляме света да посещаваме роднини и си почиваме прекрасно. Иначе сме като бити след празниците.

# 475
Защо се дразня : защото за толкова години с ММ аз съм празнувала да кажем образно 100 празника с тях , а ММ с моите родители е празнувал точно 5 .

А какъв е проблемът да уважите и едните, и другите?
Ако става въпрос за голямо разстояние между тях, а вие сте по средата, мога да предложа идея – да съберете двете фамилии у вас и да празнувате заедно. Ако е възможно, де.
То днес традициите не са това, което бяха. Спокойно можете да отидете някъде на почивка например и едва ли някой ще умре, колкото и да се тръшкат в началото.

# 476
Ами аз предпочитам вече някой от празниците да си празнуваме двамата , защото искам да си създадем наши семейни традиции . Скоро ще ставаме родители и наистина държа на това ама нещо не можем да се разберем . Моите родители са разделени и няма как да ги събера всички на едно място . Абе наистина искам ей така някой от празниците да не виждам ни едните ни другите .. колкото и грубо да звучи

# 477
Не може ли просто да се разберете, един празник при свекърите, един при вас с някой от твоите родители: напр. Великден свекъри, Коледа с майка ти/баща ти? Догодина обратното- Коледа свекъри, Великден -  с баща ти/майка ти.
На мен все ми се иска, някой друг да ми сготви, ама няма. Някои остаряха много и са далече.

# 478
Аз и в съседна тема написах, разбирате се с мъжа ти и редувате един празник при едните родители, другия при другите, после сами, следващия път с приятели или на екскурзия. Въпроса е да сте на едно мнение с мъжа ти. Ако не сте става сложно. И проблема пак е основно в сина, освен в свекървата( да не се чете, че я оправдан, а че има по-виновен от нея)
По казуса на Мини Маус аз бих и отговорила, че тя я готви идеално и затова оставям на нея дроб сармата( или каквото готви).

# 479
За пръв път ме подразни днес, като ми каза да съм гледала как се прави дроб сарма, да съм подготвена за догодина. Усмихнах се и си излезнах от стаята. Първо може догодина да искам с моите роднини да прекараме Великден, а и предпочитам ако питам за готвене, да е моя инициативата.
Винаги съм питала, когато сме идвали на гости има ли нужда от помощ, с какво да съдействам. Най-често ми се е казвало, че не е необходимо. Когато ме е помолила за нещо, съм съдействала. Добра жена е, знам че не го каза с лошо, просто се подразних. Винаги се интересува как съм. Знам че не е целяла да ме обиди, уязви или нещо подобно.

Защо? Вместо да обърнеш нещата на шега (то и тя сигурно се е шегувала) и кажеш "А, не! Ти много добре я правиш, пак ти ще си и догодина 🙂", ти си се врътнала.
Пасивна агресия му се вика на това. И обикновено такива дребни и глупави неща водят до разваляне на отношенията.

Аз пък да са оплача от свекървата ,че станели въпрос за празници винаги почва едно мрънкане да ходим в тях да празнуваме . Защо се дразня : защото за толкова години с ММ аз съм празнувала да кажем образно 100 празника с тях , а ММ с моите родители е празнувал точно 5 .
Той знае ,че ми е дошло до гуша от тях ама как да каже на мама че би искал да празнува Еди кой си празник без тях ...ей така да пропуснем за цвят. Имали сме няколко големи скандали с ММ относно тази тема ,но няма ефект .
Той ме дразни , тя ме дразни ... Абе откачам си Joy
Тук те разбирам напълно. И моите бяха такива! Има едни такива обсебващи фамилии, не го правят с лошо, но товарят.
Постепенно ги "превъзпитавай" 😀 И мъжа си, и тях.
Правилно те съветват, въведи редуване!
Ако сте по-активни, имате повече приятели, а и вашите са наблизо и също ви канят, ще е по-лесно.

...
На мен все ми се иска, някой друг да ми сготви, ама няма. Някои остаряха много и са далече.
Дени, тези неща са осъзнават по-късно 😉
Младите домакини искат да създават свои си традиции в семейството, не да са придатък на чуждите.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 21:07 от птица

Общи условия

Активация на акаунт