С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 318
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Действително свекървата на nev78 печели палмата на първенството на Великденските срещи. Поздравявам и снахата,че се е отнесла с чувство за хумор.

# 526
Тази свекърва с  парфюма  дава ли  такива  скъпи  подаръци  на  вас,за да очаква и  тя?

Аз за нищо на света няма сама да си поискам  какъвто и да е подарък,какво остава  за  парфюм  от 70 лв.  Нещо много на  едро го раздават нЕкои.
КАГ,не прави подаръци,преди години беше изплела терлички и елече за голямото дете,като беше още бебе.Нито аз,нито ММ очакваме/изискваме подаръци от свекървите.Знаем им пенсиите,знаем им и възрастта, достатъчно е,че за момента няма необходимост ние да им даваме(пари,обгрижване,нерви).Специално със свекървата си имаме дълга предистория,писала съм в темите назад може и преди години да е било.Стигнахме до положение без никакви контакти за известно време и сега,аз мислех,че под влияние на хорското одумване така е ревала за внуците.Защото в малко населено място клюките се вихрят,особено между хора,които нямат занимания и собствен живот...И въпреки отношенията ни,ми дожаля,че ще я одумват за поредна година...

# 527
Значи аз обожавам да давам подаръци на близки и приятели - голямо удоволствие ми доставя и дори се радвам повече отколкото като получавам подаръци. Винаги гледам да избера нещо хубаво, качествено и да не е за отбиване на номера (съответно не купувам евтини боклуци). Но това някой сам да си поиска такъв подарък и то без повод, а същевременно да се държи по този нелеп начин - ами такъв човек ще го сметна за нагъл и невъзпитан. И нарочно ще започна да отделям по-малко време и пари за него. Ама че хора!

# 528
Само в някое село с10 къщи някой ще обръща  внимание  на кой  внуците са идвли на гости,на кой не са.

Друг е въпросът,че всеки   се радва децата и внуците му да го посетят  на  празник.

# 529
  • Пловдив
На мен лично ми се е налагало да отказвам десет пъти алкохол, защото съм с колата, а отсреща да ме убеждават, че само малко ще ми сипят, колкото за наздраве. То от толкова нищо нямало да ми стане. Ми не искам пък. Не пия като карам!
И аз не пия като карам. НО! по правилата е да приемеш да ти сипят в чашата алкохол. Надигаш, викаш наздраве и не пиеш.

# 530
Може, но не съм привърженик на разхищението. Особено пък на домашен алкохол. По етикет не трябва да се изяжда и всичко в чинията.
Според мен е редно да се уважи, когато кажеш, че не искаш нещо.
Също не смятам, че е редно демонстративно да покажеш колко не харесваш някое от ястията. Домакините слагат всичко на масата, пък който каквото иска да яде.
Като не щеш супа, все ще има нещо друго, от което да си боцнеш.

# 531
Е чак пък разхищение на домашен алкохол - 50 грама. Наздраве и до там.
Аз не настоявам някой да си вземе от всичко. Сервирам на масата и кой каквото иска.
Не отказвам грубо. Ако все пак ми сипят, не го ям или пия.

# 532
  • София
Здравейте, не мога да ви изчета, доста сте напреднали.
Моята свеки пак се скарала и с двете си деца, но там са като циганите - след 2 дни все едно нищо.
Завели я в провинцията за Великден зълва ми и мъжът й и. Като си дошли, тя решила че ще остане у тях и последния почивен ден, сакън да не стои сама. А те са в малко жилище и 5-ти човек е направо излишен. Но когато дъщеря й я помолила да я закарат, се обидила и хукнала с трясък да си ходи.
Съответно зълва ми (на 52 години, не на 5) звъни на брат си да се оплаква. Той отишъл при майка си и съответно станало дума, той й казал какво мисли и с него се скарала. Аз гледам от първия ред филма и признавам, че злорадствам от сърце.

По повод видеовръзката с внучето се сетих - вървя си по Женския пазар. Изведнъж ме стряска вик "Леле, баба дробенцето да ти яде" и виждам една сияеща дърта ц*ганка, хванала телефона с 2 ръце пред лицето си.
Сетих се че в някои краища така говорят на малки деца и бабите съвсем не са човекоядки, но ми стана смешно.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 18:16 от Cuckoo

# 533
  • София
Не знаех, че има такава тема, но... Но знам, че свекърва като моята нЕма ...
За 25 години мога роман от размера на "Война и мир" да напиша и то при положение, че тя 22 години не беше в България.
Прибра се през 2021 и ни дойде на "гости" за над месец (ние сме петчленно семейство и живеем в обикновено, макар и голямо ЕПК, не в имение).
Рядко сяда на масата с нас (винаги е хапнала нещо току преди това), ако пък седне "Оооо, кой ми е сипал толкова много"... И демонстративно не яде. Сутрин вместо "добро утро" винаги получавам въпроса "има ли кафе", независимо от ситуацията - дали приготвям малката за училище или пред вратата на банята...
Няма как да опиша поведението и, но така или иначе - ако зависи от мен и големите деца - няма да се виждаме. ММ се надява, че някак с магическа пръчка ще се случи да получи майката, която иска при следващата ни среща, но не би и се изпокарват за нула време. И тя си набеляза цел - малкото дете. През пролетната ваканция беше за пет дни при нея. Доведе ни я на Разпети петък и си тръгна вечерта, защото просто никой не я покани да остане за Великден (ако пък остане, после не е учтиво да я  питаме кога ще си ходи и стои по 15-20 дена).
Та какви ги върши с малката. Детето боледува дълго тази зима и тя реши, че не го лекуваме достатъчно добре, не сме достатъчно загрижени и я заведе зад гърба ни в лаборатория да и направят изследвания на кръв и урина и добре че не знаеше ЕГН, та не успя и ние разбрахме. Премълчах, но когато същата вечер започна да търси термометър, защото според нея малката е болна се скарахме доста и за две минути ми обясни колко съм невъзпитана и как не мога да я  понасям... И викам - точно така, виж как си знаеш. Ама тя страдала за детето...
И все пак, не я лиших от ваканцията - много груба грешка. Баба обяснявала напоително на детето, как никой в къщи не я обича, че ни е по-добре без нея и затова баба ще я вземе в Бургас, че да си починем от нея, да не ни дразни, да се грижи за нея, защото у дома никой не го прави... този тип грозна манипулация и възпитаване на зависимост у детето доведе до това, че след пет дни при баба, детето води преговори лятото да стоя с нея при баба и... съвсем я обърка и по отношение на дядо и. детето не знае какво да мисли за дядо си (разведени са, и бабата го е очернила отгоре до долу, а детето познава повече дядо си отколкото бабата). Отделно бабата залита по някакви еврейски проповеди за древната книга Тора, бог някой си (забравих какъв) и ходи на ютюб уроци, които детето е слушало и попивало, та по Великден трябваше да се връщаме в нашата си вяра... абе... чудосии. Те това е моето чудовище ... Днес голямата дъщеря навършва 20 - очаквам изобщо да не се сети...

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 06:33 от magi_sveta

# 534
Господи, какъв ужас. И да използва малката по такъв начин! Ако има някаква светлина в тунела, то явно е, че си възпитала добро дете, на което му е станало жал за баба покрай измислиците й...
Скоро ще порасне и ще й се наредят нещата в главата - децата не се лъжат дълго... Ама на твое място и аз бих се вбесила до вулканична степен! Rage

# 535
Свекървата сега изцяло в България ли живее? Няма ли да се връща в чужбина? Не знам, доколко е добра идея въобще детето да ходи с нея само някъде.

# 536
Ами не го пускай детето повече само при нея, как ще му говори такива неща и ще го настройва срещу вас.

# 537
В такива моменти наистина е резонен въпросът как такива майки отглеждат нормални и свестни синове.
Големи поражения върху психиката на детето нанася дори само мисълта, че не е желано и обичано от родителите си. Какво остава някой, на когото има доверие да го каже.
Не трябва да бъде оставяно само с тази жена, дори за малко.
Сигурно няма да се съгласи, но много ще е хубаво една консултация с детски психолог, който да и разясни какво причинява на детето.

# 538
  • София
Момичета, тя е за психиатър,.не за детски психолог и за съжаление вече трайно си е в България. Аз съм психолог, вярно не детски и пада голяма работа с малката... С баба си вече определено няма да остава сама.

# 539
Момичета, тя е за психиатър,.не за детски психолог и за съжаление вече трайно си е в България. Аз съм психолог, вярно не детски и пада голяма работа с малката... С баба си вече определено няма да остава сама.

А защо изобщо ще остава с баба си??

Общи условия

Активация на акаунт