С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 37 738
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Най-добре спри да мислиш за това. И да съжаляваш, вече нищо не може да се направи.

Някой наскоро спомена предаване по TLC "Обичам мамино синче". Хванах няколко серии и направо се зарадвах на нашите свекърви в темата. Ама те злато бе

# 586
  • София
По TLC за мен всичко е ако не по сценарий, то поне силно преекспонирано.

# 587
По TLC за мен всичко е ако не по сценарий, то поне силно преекспонирано.

Ооо, ако става въпрос за американци, склонна съм на повярвам, че всичко е автентично. Те са извратени!

# 588
Лено, защо такава омраза към починал човек?
Нямам обяснение,но я изпитвам,искам да преодолея това,не искам да изпитвам такава емоция,защото тя трови мен в крайна сметка и търся начин да излекувам себе си.
Защо към починалите мои близки не изпитвам такива отрицателни емоции,а точно обратните?
Бабите и дядовците ми,които с такава любов се грижеха за нас,колкото и да бяха бедни материално,винаги с една такава любов правеха всичко за нас.
А аз не видях и усетих никога това от свекърва ми,тя беше съвсем различен човек,като камък.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 15:37 от Leno

# 589
Съжалявам, не те разбирам. Дори не обясняваш какво ти е направила, а само общи приказки за бедните баба и дядо, които си късат от залъка. За мъртвите или добро, или нищо. Починал е човекът, какво му тресеш кокалите?

# 590
А защо тези огромни ресурси са отивали към нея, а не към вашето семейство? Мъжът къде е бил в тези ситуации?
Защото те все нямаха,а ние работехме здраво и затова имахме.Било е и с моя труд,и съм помагала.Грешка е било,не е трябвало.Но късно го разбирам.

# 591
  • София
Починалите едва ли се впечатляват, ако някой не ги харесва. Според мен по-важно е пред кого изразяваш такива отрицателни чувства, защото може да нараниш жив човек.

# 592
Лено в грешка си ти. Могла помогнала ,жената вече я няма ти чак сега я мразиш. Ако толкова я мразеше преживе ,защо и помагаше?

# 593
Съжалявам, не те разбирам. Дори не обясняваш какво ти е направила, а само общи приказки за бедните баба и дядо, които си късат от залъка. За мъртвите или добро, или нищо. Починал е човекът, какво му тресеш кокалите?

Явно, че нищо не са й направили (нито добро, нито лошо). Предполагам, че това пасивно стоене в страни я е подразнило.
Ако беше някоя скочубра да има за какво да я заяде, пък тя стояла и нищо не направила - пак не е добре?!

# 594
А аз не видях и усетих никога това от свекърва ми,тя беше съвсем различен човек,като камък.

Можете ли да изложите малко по-ясно мислите си и да дадете факти, че да  стане ясно с какво толкова е прегрешила тази свекърва, освен че е била студен човек.  Работила ли е, или не е работила. Имала ли е, нямала ли е. С какво е могла да помогне, а не е. Защо не е - защото не е могла, или защото не е искала. Защо ваши ресурси са изтичали натам, по чие искане, с чие съдействие. Какви ваши ресурси са изтичали - пари, време, труд. Иначе верно общи приказки за пуканки.

# 595
Ами, нищо,нищичко не е направила за нас,как да ти го обясня,едно копче не е купила за нас и 1 час не е гледала моите деца.

# 596
  • София
Тя не е имала и такова задължение. Вашите деца са ваше задължение, не нейно.

# 597
Ами, нищо,нищичко не е направила за нас,как да ти го обясня,едно копче не е купила за нас и 1 час не е гледала моите деца.

Ама тя не е длъжна да го прави.

# 598
Еми ето отговора,те децата са ваши не е длъжна да ги гледа. А копчета си купувате сами нали работите

# 599
Явно някои хора правят семейство и раждат деца, за да ги троснат после на баба им да ги гледа и да ги издържа. Ако не иска, следва омраза до гроб и след това.

Да мразиш няма никакъв смисъл, защото се тровиш сам. А да мразиш починал още повече няма смисъл, защото пак се тровиш, а нищо не можеш да промениш, понеже човекът не е на тоя свят. Имай малко жал към мъжа си поне, загубил е майка си. Поне пред него си пести лошите думи.

Общи условия

Активация на акаунт