Модни консултации - 72

• 83 490
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Имам раници - за лаптопи; за камери; спортна; туристическа; кожена и минималистична. "Елегантно" ми се случва изключително рядко, "спортно-елегантно" по-често, но като цяло последните 5-7 години, а да не говорим постковидно не само аз, а и всички са много, много по-кежуал и разчупени, отколкото бяхме на 20 и 30.

Разбира се, местоживеенето и професията и лайфстайла имат огромно значение за дефинирането на собствен стил и вкус. Това, което изглежда страхотно и естествено на една ще изглежда абсолютно нелепо и смешно на друга, дори да не вземем предвид разликите във физическите данни (а те са много определящи какво да, какво не, няма какво да се лъжем! И за кройка и за цвят и за стил и за материи). И колкото по-бързо разберем, че да проектираме себе си върху друга е кауза пердута в стилово отношение, толкова по-добре!

Твърди правила понастоящем няма и точно това дава свобода на собствения стил и израз.
https://www.byrdie.com/best-designer-backpacks-7099614
https://www.thetrendspotter.net/cool-backpacks/

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 20:22 от Agent Provocateur

# 436
Повече от половината познати и приятелки над 45 носят предимно раници и твърдят, че е много удобно.
Аз никога не съм носила, освен на 20-25 г, наскоро поръчах две, тествах ги , не се възприех и ги върнах.
Много ми допада хубава раница в стила на аутфита на друга жена.

# 437
Аз пък си мисля, че удобното и елегантното нямат кой знае колко пресечни точки. И твърдо предпочитам първото. Елегантното, ако не е удобно, не е в състояние да компенсира болките в гърба, пулсиращите стъпала, деформираните валгуси и каквото още се сетите.
Работата ми е разнообразна и свързана с престои навън в не особено чисти и удобни места, с носене на лаптоп и документи в папки, така че раницата ми е незаменима. Опитвах преди със свръхскъпи елегантни чанти за лаптоп, отново на НР, но сега ги нося само във формална среда с подходящите дрехи.
И ако имам въпрос към дамите тук за препоръка за нещо си, то ще е по-скоро за наблюденията им върху качеството.
По вкус и цвят приятели няма, отдавна е казано.

# 438
Хмм, преди малко имах клиентка, която носеше раница с формата на жаба 🐸 и със сигурност си мислеше,че е много готина, та....

# 439
  • София
Дами, купих си тази пола - кремава от вискоза. От много време искам такава и веднага си я взех, като я видях.
Сега идва въпросът с какво да я съчетая освен с прибрана горна част и класически обувки, били те ниски, или с ток.
Не си падам по oversize пуловери, нито по фини дрехи, съчетани с маратонка/кец.
Имам едно потниче от кремава коприна, представих си го с нея първоначално, но невинаги "загащени" горнища с набор ми стоят.
На снимката е съчетана брутално, не я виждам като плажна и с ... чувал под ръка. Или идеята за нещо по- елегантно е само в моята глава и не може да се осъществи с тази пола?

Скрит текст:

# 440
Здравейте,чудя се от трите чанти за тези маратонки коя да избера🙄вие как ги виждате
.

# 441
  • Street of Dreams
Преди двайсетина години българите по летищата се разпознаваха по това, че летят по анцуг (руснаците ходеха така на дискотека - обаче руска, че не ги пуснаха в другите) . По онова време тази дреха беше все още отричана и символ на нещо низше. Сега вече е друго.
На последния полет бях с дрехи, които на бг също биха се определили като анцуг - ами голям кеф е и ще повторя. Раница не притежавам. Но и нито начинът ми на живот, нито работата ми го изискват. За полети ползвам крос боди или малък куфар.

Кечър, разбира се че е възможна елегантна комбинация - просто модата е друга, затова не намираш вдъхновения. Можеш да я сложиш сус сандали с тънки каишки и такова потниче примерно (харесвам слонова кост и синьо)

# 442
  • София
Благодаря, много хубава идея, много харесвам такъв тип бюстие потничета. Не притежавам такова, защото съм с голям бюст и винаги ми идват шевовете по средата, вместо под, но преди време исках да си шия.

ИНаче, сега се сетих, че имам едни червени сандалки с тънки каишки и ще седят чудесно.

# 443
Момичета,къде мога закупя дълга дръжка за чанта от плат-от типа на онези цветните.В нета има,но аз предпочитам от физически магазин,че тук в нета си харесах,но колкото струва дръжката толкова е и доставката.В какъв магазин да търся такова нещо?

# 444
  • София
Момичета,къде мога закупя дълга дръжка за чанта от плат-от типа на онези цветните.В нета има,но аз предпочитам от физически магазин,че тук в нета си харесах,но колкото струва дръжката толкова е и доставката.В какъв магазин да търся такова нещо?

Не казвате в кой град сте...В София, в един магазин на Солунска за чанти, в отсечката между Витошка и Ангел Кънчев има изложени на витрината (около Rois).

# 445
Да,забравих да кажа,от Пловдив съм,в магазини за чанти може би има ,но не съм виждала.Сигурно не ги излагат ,а ги вадят отнякъде ако попиташ.

# 446
  • София
Виж на покрития мост. Имам някакви бледи спомени че съм виждала там.

# 447
  • София
Много нося раници, в градски условия с дънки, скикърси и тениска. Имам 2-3 малки чантички, обаче нещо не се оправям с багажа. Събират портмоне, телефон и ключ. Обичам да имам кърпички, шише вода, калъфа със слънчевите очила... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 448
  • Mediterraneo
Преди двайсетина години българите по летищата се разпознаваха по това, че летят по анцуг (руснаците ходеха така на дискотека - обаче руска, че не ги пуснаха в другите) . По онова време тази дреха беше все още отричана и символ на нещо низше. Сега вече е друго.

Извинявай, не преди 20 години, все още е така. Скоро посрещах човек на летището. Предният полет беше от Англия, личеше от километри, когато изведнъж започнаха да излизат хората от полета от София. Анцуг, елеци- грейки, чантички като показаните нагоре+ маратонки... Сори. Не казвам, че е нещо "низше", но ми е все още толкова брутално, колкото и преди 20 години.

# 449
Тъжно, но факт.
Нека не забравяме, че ние сме европейските селяни и винаги сме били такива.

Общи условия

Активация на акаунт