Пусти неудачи с няколко задачи - някой ако смогне, нека да помогне :)

• 32 064
  • 780
  •   1
Отговори
# 315
  • София
При тази дупка в бюджета само 132-годишни пенсионери ни липсват и ще удвоим дефицита. Единственото успокоение е, че те може вече да не са на Земята.

# 316
# 317
Мога ли да помоля за помощ за тази задача 🙏

Отговорът е 36о.

За кой клас е задачата?

Ако се ползва вписан четириъгълник, решението се опростява значително. Ако не може да се ползва, трябва да се докаже нещо допълнително.

Имам решение и в двата случая, но не ми се пише два пъти.

# 318

Отговорът е 36о.

За кой клас е задачата?

Ако се ползва вписан четириъгълник, решението се опростява значително. Ако не може да се ползва, трябва да се докаже нещо допълнително.

Имам решение и в двата случая, но не ми се пише два пъти.
7-клас…много благодаря 🙏

# 319
  • Варна
Как ще се реши следната задача за 6 клас : Правилна петоъгълна призма има апотема на основата 3,4 см и околна повърхнина 70 куб.см. Колко куб. см е обемът на призмата?

# 320
А височината не е ли дадена? Или околният ръб на основата? Сякаш условието не е пълно.

# 321
  • Варна
Tова е задача от контролно 1:1.Имам я и на снимка. Детето безуспешно се е опитвало да я реши и казва и то, че има нещо, което не е дадено. Затова реших да се опитам до вас.

# 322
Как ще се реши следната задача за 6 клас : Правилна петоъгълна призма има апотема на основата 3,4 см и околна повърхнина 70 куб.см. Колко куб. см е обемът на призмата?

Основният ръб на призмата а. Околният ръб/ височина в.
5.а.в=70
а.в=14
Обемът = лицето на основата по височината.
Лице на основата - 5.а.3,4/2
Обем  - 5.а.3.4.в/2= 5.3,4.7=119

# 323

Скрит текст:

# 324
Здравейте, моля за помощ относно една задача, на която дъщеря ми не може да получи отговорите дадени и от госпожата в училище

Става дума за Б) и В) условие.
Ако може да ми кажете къде бърка или може би отговорите са грешни. Благодаря ви предварително за помощта 🙂

# 325
  • София
Ето и още едно решение  Simple Smile

Elyda, по-рано днес реших точно тази задача. И не че нещо, ама  си личи, че написаното е  със същия почерк като в поста на Leoline.Твърде особеното изписване и на буквата Д от ДС, и на нулата като цифра не могат да се сбъркат....

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 22:42 от пенсионирана русалка

# 326
Той ни даде решението, но то не отговаря на отговорите дадени от госпожата. Може ли да има грешка в решението?

# 327
  • София
Пропуснат е само един корен в Б подточка на ирационалното, няма причина да се маха единицата, тя  е от допустимите стойности,  иначе е вярно даденото от госпожата. В предложеното по-горе решение на детето е грешно изписването на  един единствен интервал от -2 до 3, понеже 3-те  интервала на предходния ред са отворени, което означава, че -2,-1, 1 и 3 НЕ са решения на неравенството. Това щеше да е вярно за обединение от вида: х Е (-2; -1]U[-1;1]U[1;3)

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 22:53 от пенсионирана русалка

# 328
Много благодаря 🙂 💕

# 329

Скрит текст:

Предложение, за  да избегнем доказателството за трапеца.
Триъгълник OPM e еднакъв с триъгълник ОNВ.
ОP=ОN (и двете равни на ВС)
ОВ=ОМ (от равнобедрения OMB)
Ъгълът между двете е 2 фи (PON= BNO - съответни за успоредните BN и OC)
С това доказваме, че OPM равнобедрен с ъгли фи, 2фи и 2 фи.=>5 фи=180, или фи е 36.

Аз построих и PL успоредна и равна на BC.(L лежи на BN) . С това получих ромб ONLP. NP e ъглополовяща ONB.

(Извинявам се за фи-то)

Общи условия

Активация на акаунт