Пусти неудачи с няколко задачи - някой ако смогне, нека да помогне :)

• 31 432
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
Dincho, и аз мисля, че не е нищо особено. Щеше да е съвсем лесна, ако бяха дали общия брой на страниците и да търсим часовете, ама и така не е кой знае какво. Тези с 33 1/3 % или 66 2/3 % не мисля, че плашат вече някой. 😁 Съмнявам се и, че учителка се е затруднила. Понякога поукрасяват младежите.
Стана ми интересно и я реших за минута може би. Не би следвало да затрудни седмокласник, който няма проблем с материала и текстова задача.

# 526
Учителка, която се фука на децата, че била измисляла задачите, ми звучи притеснителна сама по себе си, дори и без да съм в материята.Grinning

Убедена съм, че има всякакви учителки, ама и ситуации има разни.

Онзи ден реших на моя син една задача по два начина, ама нито един не беше елементарното решение да заместиш във формулите за медиана, които си получават наготово. (материала за синусова и косинусова теорема). Ударих се по челото като се сетих по-късно.
Ако ми беше ученик, тъкмо да започне да разправя наляво надясно, че не знам, че има формули за медианите.

# 527
Да, за съжаление има такива учители. Мен са ме учили четирима учители. Трима от тях бяха бетон, но когато започна да ме учи четвъртия, веднага усетих как рязко връщам назад. Добре, че имах основата, а единия учител, вече, беше събудил любовтта ми към математиката.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 08:03 от krasi78

# 528
  • софия
Как е на английски развивка? Търсим в гугъл развивки на куб с някакви герои и ученичката иска да я отпечата цветно, безсмислена работа според мене, но голяма драма стана...
http://printables.atozteacherstuff.com/435/cube-pattern/
Cut out
Сетих се и за този сайт. Може да си направи разгъвката по желани размери. Генерира се в pdf и после може да го конвертира във файлов формат, в който да добавя героите.

# 529
  • София
Благодаря, запазих сайтовете, сигурно ще ни потрябват и по-нататък за други модели 3Д

# 530
Може ли помощ за тази задача:
" В магазин има по много балони от 5 различни цвята – сини, жъл- ти, розови, зелени и червени. Балоните се различават само по цвета си. По колко различни начина Тодор може да избере 3 от балоните?"

# 531
Може ли помощ за тази задача:
" В магазин има по много балони от 5 различни цвята – сини, жъл- ти, розови, зелени и червени. Балоните се различават само по цвета си. По колко различни начина Тодор може да избере 3 от балоните?"

Имаме 5 едноцветни комбинации + (4.5) комбинации с по 2 балона от един и същ цвят + (3+2+1) комбинации без повтарящ се цвят. 31 различни начина общо виждам аз.

# 532
Комбинациите без потарящ се цвят не са ли 5.4.3?

# 533
5.4.3/3! = 10 са по един балон от цвят комбинациите, защото не е подредена тройката.

# 534
  • София
Не е казано,  че балоните трябва да са от различен цвят. Тук вече имаме комбинации  с повторение на елементите. Искам да попитам дамата, задала въпроса, за кой клас става дума, защото по принцип съединения с повторение се учат в 12 клас, ПП.

# 535
Здравейте,бихте ли помогнали със 107 задача Цели задачи -7 клас

# 536
# 537
Не е казано,  че балоните трябва да са от различен цвят. Тук вече имаме комбинации  с повторение на елементите. Искам да попитам дамата, задала въпроса, за кой клас става дума, защото по принцип съединения с повторение се учат в 12 клас, ПП.
Състезателна задача за четвърти клас. Решихме, че е комбинаторика. Но не сме сигурни съвсем.

# 538
Не е казано,  че балоните трябва да са от различен цвят. Тук вече имаме комбинации  с повторение на елементите. Искам да попитам дамата, задала въпроса, за кой клас става дума, защото по принцип съединения с повторение се учат в 12 клас, ПП.
Състезателна задача за четвърти клас. Решихме, че е комбинаторика. Но не сме сигурни съвсем.
Head Band Rolling Eyes Sweat
Четвъртокласното отсяване за МГ си е отделна математика, която не се вълнува от учебни програми!!!

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 23:00 от solnichka

# 539
Здравейте, ще може ли помощ за 1 зад за 8 ми  клас?...Мерси

Общи условия

Активация на акаунт