Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 388 609
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 995
  • София
кръвната захар мисля че е важна в деня как е.
на моя мъж беше ниска и не го върнаха, изпратиха го да пие кока кола и малко по-късно беше както им трябва.
креатинин не са му искали, но той го пуска предварително, защото е с отстранен бъбрек.

# 4 996
А сега, когато си чиста, приемаш ли поддържащи медикаменти, които да държат под контрол пътуващите клетки или вече след толкова години се приема, че риска да направят беля е сведен до минимум?Стигам до убеждението, че в Германия гледат по друг начин на хода на болестта, щом са се съгласили да те оперират.При последния консулт на съпруга ми с проф.Тимчева я попитах, ако оптимистично си представим, че се справим с костните мети ( да склерозират всички )и все пак остане само малката метастаза в надбъбречната жлеза, има ли резон да се оперира.Тя отговори, че няма смисъл, ако не пречи и не расте и ако болестта е под контрол, с лекарства може би.При един разговор с една от лекуващите онколози й споменах, че в чужбина според последните тенденции се борят да няма видим рак.Отговора бе, че 40 години е лекар и такова нещо не е чувала.
Съгласиха се да ме оперират, защото явно смятаха, че могат да се справят и да ги махнат, макар и с доста голям риск. Два месеца след операцията ми се появиха нови три метастази (ранен рецидив), тоест определено нещата не бяха под контрол. Казаха, че ще се целят точно в това - да държат процеса под контрол и ми обясниха, че може да се живее с рак, ако той не расте и е под контрол.
Правиха химия и лъче, обаче метастазите бяха съвсем малки и просто изчезнаха от тези две терапии, което всъщност лекарите май не очакваха.
Опитаха да ми дават поддържащи медикаменти, за да нямам нов рецидив, но аз имах явно много голяма непоносимост към тях, станя беля и ги спряха.
Така че тези 4 и половина години аз съм без никакви медикаменти, но с редовни скенери (няма открити метастази) и тестове за туморни маркери (резултати като на здрав човек). Първите години бяха на 2 месеца, после на три и така нататък, сега ме тестват на 6 месеца.

# 4 997
  • Sofia
Пък някой въобще не искат,ако по принцип пациента няма проблем със захарта и бъбреците
По-скоро питайте за конкретната болница

# 4 998
Колко време след лъчетерапия трябва да се направи контролен преглед?
Първо казаха след 3 месеца.
А днес след 1 на петскенер и още някакви изследвания.

# 4 999
  • София
На татко, който вече 7 месеца е в ремисия след рак на хранопровода, при PET scan първо в Турция, сега в Токуда, винаги са искали и на двете места кръвна захар и креатинин до два дни преди скенера.

# 5 000
Катеринка как ли са? Май не е писала тези дни.

# 5 001
  • Ланкър, планините Овнерог
На мен по телефона от болницата ми казаха да си направя изследването за креатинина и захарта. Това 2 дена преди изследването. За Токуда това.

# 5 002
За Сити също искат до 2 дни преди ПЕТ скенер.

# 5 003
  • Sofia
Явно в Панагюрище не са толкова стриктни  Simple Smile
За 1 година имам 3 ПТ скенера и не са ми искали

# 5 004
  • Пловдив
Благодаря на всички за отговорите! Много се притеснявам, но сигурно утре ще звънна по телефона и ще попитам за тези изследвания захар и креатинит дали да ги правим преди ПЕТ. Става въпрос за Св.Георги - Пловдив.
Искам да пожелая на тези от вас, които водят борба - нека да е успешна! Бъдете живи и здрави всички!

# 5 005
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз лично си ги направих преди да ми кажат още. Ако трябваха, а не ми бяха казали, нямаше да ме хванат неподготвена. Най-много да беше излишно.

# 5 006
В Пловдив съм правила ПЕТ преди години- не са ми искали предварително изследвания, на място ми взеха кръв...Последно съм правила в Сити Младост- там си ги изискваха да са налични  и пресни.

# 5 007
И на мен преди ПЕТ скенера на място ми взеха кръв (в Александровска). Няма начин да те допуснат до скенер, без да тестват креатинин.

# 5 008
Утре изписват татко. Ще разпитаме. Че може и да не е разбрал точно....

# 5 009
Катеринка, как сте?

Общи условия

Активация на акаунт