Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 385 696
  • 5 371
  •   3
Отговори
# 5 205
Съболезнования! Ох уплашихте ме с тези премеждия с лъчетерапията. На баща му предстои и то много интензивна. При него е рак на простатата, но казаха, че трябва да е дефинитивна терапия с цел премахване уж на цялото нещо, коете е засегнали и пикочния мехур. Лъчетерапията ще прави д-р Камен Недев от Сити. Засега е още на хормоналнатс инжекция първа от две на всеки от 3 месеца. Казват, че лъчето трябва да се прави наистина от много добри специалисти, не просто да има добра апаратура, но да видим.
На всички ви пожелавам сили в борбата с гадното нещо, покой на загубилите близки...

# 5 206
Аз съм в Гърция и свекъра ми на 86г едва го качиха в линейката, която пристигна и няколко часа след обаждането. И с уговорката, че ако не го приемели в болницата ще ни звънят да си го прибираме обратно.
А той с температура и разтроено кръвно.
Все пак го приеха. Оказа се с цистит. Оправиха му и хапчетата за кръвно и си е добре.
Ама него ден от колко хора чух че му било дошло времето да умира щото бил на 86г вече... Роднини дойдоха и жив го оплакаха докато чакаме линейка.
Ако не бях потрошила телефоните да звъня и да се карам, щяха да го оставят да си замине ей така.
Та не е само в България.

# 5 207
Само Господ решава на кой кога ще му дойде времето! Не е свързано с възраст за съжаление..
Отвратително отношение и към клетите хора и към близките им!

# 5 208
Някои от по-възрастните и не искат да ходят по болници… Баба ми с рак на гърдата, заради която започнах да чета темата, след операцията отказа всякакво лечение. Искаше да си умре вкъщи.

# 5 209
При отказ на медицинска помощ се обадете на денонощния телефон на МЗ. Веднага приемат и започват да правят повече от необходимото.

# 5 210
Ще ви опиша моята ситуация. С мен се свърза млад лекар, който ми обеща съдействие. Свърза ме с друг, обещания за съдействие и т.н. през цялото време ми казваше да не търся и да не записвам часове при никого. Блокчетата се забавиха две седмици, както и да е - обективни обстоятелства. Днес лекарят ми казва, че нищо не може да уреди. Да се оправям в областната болница, за която не искам да знам. Другият два часа ме убеждава, че съм без шансове и да си отида в областна болница. Единствената алтернатива ми беше частна клиника в друг град. Оказа се, че моят благодетел работи там. Записах час в Надежда, благодаря на Алтея! Надявам се да започна лечение и да издържа. Минават ми през ума разни схеми, но се надявам просто двамата млади лекари да са надценили възможностите си за помощ. Почвам отначало, тук ще пиша за помощ.

# 5 211
Успех на всички борещи се!
Пожелавам ви всичко да се подрежда по възможно най-добрият начин.
За мен годината беше тежка -  изгубих сестра си от тази болест/ не съм споделяла за нея в темата/. От друга страна със съпругът ми нещата за сега са под контрол.
Тежко е, но е важно да има подкрепа.

# 5 212
Ноли,пожелавам ти късмет,и да откриеш правилните Хора,много лекари загубиха човешкия облик,а младите първо това научават....за повечето това си е просто бизнес.Може би е добре да дадеш някакви жокери,защото съм убедена,че ще пробват "схемата" и много хора в нужда,ще изгорят ...
Успешно,безпроблемно лечение,приемай трудностите,като закалка,и знай,че най-хубавите моменти,в делник и празник,за теб предстоят..

# 5 213
Благодаря за подкрепата. Аз познавах единия лекар, дори съм му помагала. Искал да помага на болни хора от моя град. Днес се опита много сериозно да ме откаже от борба. Повтаряше, че химията е много, много тежка, едва ли не да се откажа, но да опитам. Много тежка диагноза... да знам си отлично ситуацията. Мен сега ми трябва да се успокоя, да се подготвя психически. Много се разстрих, плаках, после се успокоих, благодарение на добри хора! Благодаря, Алтея! Ще видя в Надежда какво ще стане. Бях на преглед при Владов, човекът каза - започвайте химия. Три седмици се мотах с тези - можех да запиша първичен преглед отдавна, а не по Коледа да се чудя какво да правя. Те ме намериха, аз не съм ги търсила.

# 5 214
Zauberei, моите съболезнования! Да почива в мир!
Не се обвинявайте защо сте предприели дадено лечение. Болестта е тежка, гадна, многолика и борбата е на всички фронтове. Да, не всеки я печели, но щом не сте успели с лечение, не мислете, че без лечение нещата ще отмина и болния ще оздравее. Не говорим за хрема все пак.
Ноли, не се ядосвай в момента за нещо, което е факт. Да неприятно е, че идват много почивни дни, но записвай час за януари, и ще започне лечението. И друг път съм казвала,че тук няма бърза работа, този процес е работил в теб с месеци, а може и с години. По-добре с две седмици по-късно, но е важно да започнеш лечението.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 19:44 от ~Боряна~

# 5 215
  • Другата България
Zauberei, моите съболезнования!
Светъл да е пътят му!

# 5 216
  • софия
Zauberei, съжалявам за загубата ти!

Съболезнования на всички, които са загубили любими хора от тази ужасна болест!

Винаги е малко това, което може да се каже в подобни случаи.

# 5 217
Здравейте.
В хистологията на мъжа ми пише инфилтратен карцином на езика със слабо променени ракови клетки.
Дали има вероятност да няма разсейки все още, или не може да се каже?
Още не е правена образна диагностика.

# 5 218
Здравейте,следя ви от септември месец,когато майка ми беше диагностицирана с инвазивен дуктален карцином на гърдата.Страхотни сте!Получих много ценни съвети,особено през първоначалния шок след диагнозата,а дори не съм питала...просто четях тема след тема.Та на въпроса ми...назначена и е химио и таргетна терапия,лекуваме я в Дева Мария-Бургас.Назначени са и три вливки,но още след първата на 13.12 положението е тежко.Никакъв апетит,цялата и уста е в афти,което още повече затруднява яденето.Попитала е онколожката за нещо за засилване на апетита,като тя и е препоръчала сироп-Перитол,който немога да намеря.На 18.12 и беше направен ЯМР на глава,където всичко е наред.Бяха и направени кръвни изследвания,които според онколожката са добри.Моля за съвет,как да се отървем от афтите и как да и засиля апетита.Благодаря и бъдете здрави!

# 5 219
С апетита е трудно.
Аз съм с бебе на 9м в момента. От 4ти до 9ти месец давах Перитол за да се храни достатъчно често.
Има го в Украйна и Германия, но немския е с рецепта. Според нашия лекар е по добър немския обаче. Ние последно си набавихме от Украйна и не знам дали е съвпадение, но малко по малко спря да ѝ действа. Украинския е унгарско производство, за немския не знам, че лекарят ни беше дал от него 2 блистера без опаковка, докато успеем да си набавим.

ПС. От Украйна ни го пратиха по автобус, че по бързо пристига.
Има и таблетна форма. Ние бяхме на таблетки.
Проверете Турция и Македония. Чух че и от там са вземали.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 13:52 от geizer

Общи условия

Активация на акаунт