Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 379 507
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 5 325
Geizer,няма да те заблуждавам операцията е тежка ,при майка ми продължи 8часа с екип от трима хирурзи ,пластика и хранене със сонда двадесет дни ,но всичко се преодолява .мисли позитивно,всичко е Божа работа и никой не знае ,кога и как ще се развие дадено заболяване.Мъжът ти е млад човек ще се справи . Възстановяването отнема два месеца.Потърси някой близък да ти помага с детето ,ще трябва да се грижиш за него .Кураж и не се отчайвай !

Благодаря. От такъв тип информация имах нужда, за да се подготвя до колкото е възможно за предстоящото.
Лана, хирургът е добър, препоръчан ни е от неслучаен човек. От там нататък екипът е негова отговорност. Ние нямаме думата.
Мъжът ми е на 59г и пушач. Сега спря да пуши. Алкохол винаги е пиел рядко.
Слаб е. Без придружаващи заболявания.
Освен пушенето през последните години се преуморяваше според мене. Не почиваше достатъчно.

# 5 326
  • Варна
Здравейте момичета да използвам темата и да попитам, преди един месец диагностицираха майка ми с невроендокринен карценом. Ходехме в Токуда, онкологията в Габрово, Плевен и повечето или не им се занимава или дигат ръце. Казват , че това е много рядък рак и че няма лечение. Сблъсквала ли се е някоя от Вас с такава диагноза и наистина ли нещата са толкова зле
Ще бъда благодарна ако някой се отзове със съвети и помощ!
Весели празници!
Здравейте.Щом тука не искат да го лекуват,не може ли да кандидатствате, за лечение в чужбина с формуляр  S2.Мисля,че за одобрение ви трябва препоръка от национален консултант.Такъв е проф.Дудов.Направете един консулт с него.Може да има и някое клинично проучване.Къде е тумора и има ли метастази.Може да качите хистологията и епикризата със скрити лични данни и момчетата и момичетата,да ви посъветват.Желая ви успех.

# 5 327
Здравейте,
Възможно ли е от Фрезубин да се получи разстройство?

# 5 328
  • Пловдив

Мисля ,че коментирахме леченията с радионуклеотиди преди време:
1. Значителни странични ефекти.
2. Назначават се след като всички други възможни системни терапии са изчерпани. В случая който коментирахме
се касаеше за напреднал простатен карцином - там след 3 линии ХТ+ хормонална терапия. Само леко удължава
живота (2-3 месеца) и намалява болките от костните метастази.
3. Цената им мисля специално на радионуклетидите с  Лутеции беше от порядъка на $250К за 6-те вливки,като трябва  да се заплатят накуп ,без значение ,ще додаяни ли пациента до 6-тата. НЗОК не ги реимбурсира, ще трябва да си ги платят.

При условие ,че въобще никакво лечение не е прилагано до момента , едва ли това ще е панацея.

Редакция:
Освен това за да е възможно приложението на точно този радионуклетид трябва да има направено изследване - хистологично за експресиране на таргетния антиген от туморните клетки към който е насочено антитялото на радионуклеотида,което те не е ясно имат ли .
В случая с РН с Лутеции за простатен карцином - трябва да експресира PSM ,за този РН  - невроендокринни експресиращи "somatostatin receptor".

https://www.nice.org.uk/guidance/ta539/documents/final-appraisal … mination-document
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1359634921000033

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 14:26 от whitefang

# 5 329
Stefania,да ако се предозира Фризубин предизвиква разтройство

# 5 330
Stefania,да ако се предозира Фризубин предизвиква разтройство
Благодаря!

# 5 331
Здравейте!
Мъж на 58 години с диагноза рак на панкреаса,но и получен инсулт,тук в Бг не смеят да направят химиотерапии.Мпже ли съвет за лечение в чужбина,как се кандидатства,какво трябва да направят хората,как да се свържат с въпросна клиника/лекар за да попитам има ли възможност за лечение?
Знам,че в Германия спасиха една жена по този начин.Благодаря Ви!

# 5 332
Здравейте,съпруга ми се лекува в Германия от 6 месеца.
Какво да ви кажа, по мое мнение скоро няма да ги стигнем като начин на лечение,отношение и т.н.
Благодарение на тях, той в момента е жив и е добре, че тук в БГ го объркаха много и като си видяха кашите, ми казаха:
- Ми той все пак е болен от рак,ти какво искаш, изтеглил е лошата карта, прибирай си го и колкото му остава. И това ми го казват имена в онкологията, при които прегледа струва солидна сума . По техни сметки трябваше да е умрял преди 6 месеца, но ей на,жив е, добре е и рак в него е момента няма.
Отвратила съм се от онколозите тук и не искам да чувам за никой от тях.
Дори не се опитаха да му направят терапия.
Препоръчвам възможно най-бързо да се ориентирате към Германия.
Пишете ми на лични,ако желаете.

# 5 333
https://www.heidelberg-university-hospital.com/de/erkrankungen-b … -pankreas-zentrum
Това е адрес на университетската болница в Хайделберг. Прочетете , свържете се с тях, може да изпратите преведени документи. Това е една от най добрите клиники в Германия и Шарите, Берлин.
Здравейте!
Мъж на 58 години с диагноза рак на панкреаса,но и получен инсулт,тук в Бг не смеят да направят химиотерапии.Мпже ли съвет за лечение в чужбина,как се кандидатства,какво трябва да направят хората,как да се свържат с въпросна клиника/лекар за да попитам има ли възможност за лечение?
Знам,че в Германия спасиха една жена по този начин.Благодаря Ви!
[/quote]

# 5 334
Инсултът пресен ли е? не съм сигурна, че виждам връзка между инсулта и химиотерапията.
Правих консултация за панкреас с колежка онколожка в щатите- каза ми- каквото е тук, такова е в цял свят. Вълшебни схеми и практики нямало никъде за тая локализация. Тогава четох доста къде ли не и какво ли не.

# 5 335
Така е, но аз лично се запознах с две дами с тази диагноза в Германия.
Едната трета година, беше на проследяване,другата вече 9 години, добре са и двете жени. Втората е останала да живее там със семейството си след диагнозата.
Запознахме се в болницата, с тях поддържаме тесни контакти в момента.
Не казвам, че там са богове и могат да спасят всички, но опитват, с истински, оригинални лекарства, всичко е грижа на лекаря, не на близките на пациента и в много случаи успяват да държат болестта под контрол и да удължат доста живота на болния и то  живот с качество. .
Лично преживяно.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 16:08 от miglenasky

# 5 336
Колежка на приятелка от детски години, семейство с възможности. Съпругът й, ранен стадий, без метастази. Панкреатектомия в Германия. Почва химиотерапия. По време на химиотерапията, диктувана от  германски онколог, на ок 3 мес след операцията- чернодробни метастази. Exitus letalis на 6-я мес от поставянето на диагнозата.

# 5 337
Честита Нова Година! Нека ви донесе много здраве и хубави мигове с близките ви!
За пациента с рак на панкреаса няма никаква информация. Колко напреднал е процеса. Има ли иктер, асцит или други симптоми?Храни ли се? Какво е общото състояние? Колко тежък е бил инсулта и има ли последици от него. Защото така само подхвърлена оскъдна информация и отново плюене по лекарите не е полезно за никого.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 18:34 от ~Боряна~

# 5 338
Ами не е случайно че правят проследяване даже и след успешното на вид лечение.
Баба ми беше с рак на кожата и скоро след лечението се появи отново на друго място. Слава богу че беше от вида, който не прави разсейки. Вече 15 години е добре след второто лечение.

# 5 339
Честита Нова Година! Неща ви донесе много здраве и хубави мигове с близките ви!
За пациента с рак на панкреаса няма никаква информация. Колко напреднал е процеса. Има ли иктер, асцит или други симптоми?Храни ли се? Какво е общото състояние? Колко тежък е бил инсулта и има ли последици от него. Защото така само подхвърлена оскъдна информация и отново плюене по лекарите не е полезно за никого.
Без да съм лекар, чувала съм от потърпевши, че има значение и къде в панкреаса е ракът.

Общи условия

Активация на акаунт