Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 387 246
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 035
# 4 036

Наистина обнадеждаващо. Новината ме зарадва и по друга причина - болницата, в която лекувахме татко, е един от центровете за изпитване на ваксината, а онкологът му води проучването в самата болница. Стискам им палци да успеят (тежък труд, рядко водещ до успех са проучванията) и да има нов шанс за хората, които са изчерпали наличните терапевтични възможности.

# 4 037

Дано да е не само за рак на белия дроб, а и за всички видове рак. Ваксината е различна за различните видове ракови клетки, но принципът на действие е един и същ. Изработва се индивидуална ваксина и ще бъде много скъпа. Започнали са изпитания с рак на белия дроб.

# 4 038
  • Sofia

Дано да е не само за рак на белия дроб, а и за всички видове рак. Ваксината е различна за различните видове ракови клетки, но принципът на действие е един и същ. Изработва се индивидуална ваксина и ще бъде много скъпа. Започнали са изпитания с рак на белия дроб.
Със сигурност не е само за рак на белия дроб.Революцията с ваксините срещу рака започват с ваксина срещу меланома. Ваксината вече е в 3-ти етап на изпитания.Вече се прилага в Австралия и Англия масово. Очаква се през 2025г да се пусне за масова употреба и в други страни. Резултатите са впечатляващи!Отново е на база РНК ваксините /започвам да си мисля,че Ковид-а беше изкуствено създаден, за да се тестват РНК ваксините върху голям процент хора/

# 4 039
Всяка сутрин се събуждам с една мисъл: “Колко би било хубаво ако нямах рак?!”

# 4 040
  • Sofia
Трансформирай мисълта в "колко е хубаво,че се будиш всяка сутрин въпреки това,че имаш рак".Знаеш ли колко хора не доживяват сутринта,а нямат рак?!Мисли позитивно.

# 4 041
Трансформирай мисълта в "колко е хубаво,че се будиш всяка сутрин въпреки това,че имаш рак".Знаеш ли колко хора не доживяват сутринта,а нямат рак?!Мисли позитивно.

Благодаря ти Чочи!

# 4 042
Следа,
И какво щеше да е различно, ако нямаше рак? Какво по-различно щеше да правиш, което сега не можеш(или си мислиш, че не можеш) ?
На мен пък ракът ми помогна да погледна нещата от друг ъгъл, такъв работохолик бях, че не усещах живота. Сега пак започнах доста да работя, но това вече е фон, а не основното.
Не знам писала ли съм, но мой познат с рак 4-ти стадий, над 75 годишен, с инвалидна количка и закачен с кислородна бутилка,  буквално обиколи целия свят, включително и круиз до Антарктида. Освен многото пари му помагаше и невероятно несломимия дух!

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 00:19 от Малечка Палечка

# 4 043
Следа,
И какво щеше да е различно, ако нямаше рак? Какво по-различно щеше да правиш, което сега не можеш(или си мислиш, че не можеш) ?
На мен пък ми ракът ми помогна да погледна нещата от друг ъгъл, такъв работохолик бях, че не усещах живота. Сега пак започнах доста да работя, но това вече е фон, а не основното.
Не знам писала ли съм, но мой познат с рак 4-ти стадий, над 75 годишен, с инвалидна количка и закачен с кислородна бутилка,  буквално обиколи целия свят, включително и круиз до Антарктида. Освен многото пари му помагаше и невероятно несломимия дух!

Ммм…да. Духът е важно нещо!
Но по-важно е да нямаш рак. 😁

# 4 044
  • Варна
Следа,трябва да вярваш,че ще се излекуваш и да мислиш позитивно.Ако видиш сестра ми,не можеш да кажеш,че е болна.Не и пука за нищо,живей си живота на макс и не е спряла да ходи на почивки.Даже не знае,каква инжекция й слагат всеки месец.Звъни да ме пита.Никакви ограничения не спазва,дори сега на последната почивка се цопнала в басейна,а знае че е забранено.Почнах да мисля,че аз съм болната,да контролирам всичко.От постовете ти,се вижда,че си много огорчена и може би имаш нужда от психолог или психиатър.

# 4 045
  • софия
Следа,
На мен пък ми ракът ми помогна да погледна нещата от друг ъгъл, такъв работохолик бях, че не усещах живота. Сега пак започнах доста да работя, но това вече е фон, а не основното.
Да, но не можеш да промениш това и няма смисъл да влизаш в спиралата на самосъжалението. То няма да помогне или промени обстоятелствата. Затова чоча и малечка палечка хубаво са написали - приемай хубавата страна на ежедневието, отбелязвай малките неща, прави повече това, което обичаш и харесваш.

# 4 046
Животът е, какъвто дойде. Можеш да си промениш само нагласата, така че... Flowers Four Leaf Clover

# 4 047
Следа,
Може би наистина да се посъветваш с психолог? Песимизмът е разрушителен в нашата ситуация, не го допускай!
Освен това, ако не бъркам, не си млада.
Аз като си разбрах диагнозата, първата мисъл, която ми мина беше: "няма да доживея до 50!", е втората беше: "колкото толкова, но по възможно най-добрия начин!"
Разбирам, че на всеки му се живее, но най-много мисля и ми е най-мъчно за най-младите - мъничето, което пребори левкемията, Уайт и 30 годишните момичета от темата за РМЖ...

# 4 048
Следа,
Може би наистина да се посъветваш с психолог? Песимизмът е разрушителен в нашата ситуация, не го допускай!
Освен това, ако не бъркам, не си млада.
Аз като си разбрах диагнозата, първата мисъл, която ми мина беше: "няма да доживея до 50!", е втората беше: "колкото толкова, но по възможно най-добрия начин!"
Разбирам, че на всеки му се живее, но най-много мисля и ми е най-мъчно за най-младите - мъничето, което пребори левкемията, Уайт и 30 годишните момичета от темата за РМЖ...

Всичко това което си написала ти и което са написали другите е вярно и банално.
Аз само исках да кажа, че без рак е по-хубаво отколкото с рак. И свършвам до тук.
Впрочем, аз съм психолог.

# 4 049
Здравейте на всички. За съжаление и на мен ми се нала6да се включа.
Баща ми е с рак на простата. С кофти gleeson score 4+5=9.  Резултат от скенер ще имаме до няколко дни. Но за съжаление от нормален скенер, защото час за ПЕТ ще има чак октомври.
Много съм обуркана. От четири дни чета темата. Видях постовете на ravi, но нещо може би съм пропуснала.
Та искам да попитам : ravi твоят съпруг в болница Надежда ли се лекува?
И второ много важно за мен е да знам как да му прехвърля документите в София. Биопсията и скенера се правят в Бургас в онкологичната болница "Дева Мария, но ми се иска да го лекуваме в София, защото аз живея в София и така ще мога да му помагам, когато трябва.
Много ми е неясно. Преди 12 години проведохме ужасна борба за свекърва ми, която в крайна сметка беше с фатален изход и просто съм в ужас от това, което предстои.
Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт