Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 388 644
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 920
Защото Шумен им е по-близо от София. За Шумен става въпрос за онколог д-р Николай Николов и лъчетерапевт доц. д-р Габровски.

# 4 921
Спешен случай от преди малко - рак на бял дроб 4 стадий, къде да се насочи жена на 59 г.? За пръв път е, в област Бургас са, моля за препоръка за болница и специалисти може да е в цялата страна.

# 4 922
  • Варна
Спешен случай от преди малко - рак на бял дроб 4 стадий, къде да се насочи жена на 59 г.? За пръв път е, в област Бургас са, моля за препоръка за болница и специалисти може да е в цялата страна.
Дева Мария в Бургас.

# 4 923
Дева Мария в Бургас.

Не приемали онкоболни там ми каза жената....

# 4 924
Аз идвам с въпрос относно диспансера.
Преди две седмици отидохме с копия на всички документи биопсии, операция, решение…. Бяхме забравили Пет скенера от април.
Назначиха PSA ( беше 0,04 ) мина ехограф и докторката каза след още две седмици да отидем пак.
Днес отидохме, занесохме Пет, пуснаха маркера пак ( 0,006) и казаха началото на декември да отидем пак за ехограф и маркер. Евентуално след 3 месеца сцинтиграфия.
Така ли протича диспансера ? Мислех, ще минава пак комисия, която ще реши какво следва след операцията … решението, което имаме след операцията е проследяване.
Уточнявам, премахната простата,  но имаше нещо съмнително на ребро

# 4 925
  • Другата България
Аз идвам с въпрос относно диспансера.
Преди две седмици отидохме с копия на всички документи биопсии, операция, решение…. Бяхме забравили Пет скенера от април.
Назначиха PSA ( беше 0,04 ) мина ехограф и докторката каза след още две седмици да отидем пак.
Днес отидохме, занесохме Пет, пуснаха маркера пак ( 0,006) и казаха началото на декември да отидем пак за ехограф и маркер. Евентуално след 3 месеца сцинтиграфия.
Така ли протича диспансера ? Мислех, ще минава пак комисия, която ще реши какво следва след операцията … решението, което имаме след операцията е проследяване.
Уточнявам, премахната простата,  но имаше нещо съмнително на ребро
Точно така преминава.
Маркерът ви е перфектен.
Сцинтиграфията е за “нещото съмнително на ребро“.
Няма нужда да минава на комисия, няма причина за това.

# 4 926
  • Варна
Дева Мария в Бургас.

Не приемали онкоболни там ми каза жената....
Как да не приемат.Ний правим Пет там и има много пациенти на химио.На Катеринка мъжа също беше там.За палиативни ли става въпрос или лечение.

# 4 927
Благодаря много.
Мислех, че още сега ще назначат сцинтиграфия, до март ще е близо година от Пет скенера… Той между Пет и простатата смени и тазобедрена става, та тази година ни е много тежка.
Иначе няма оплаквания, чувства се добре. Благодаря на всички, които помагат със съвети. Във връзка с коментарите от предишните страници - доверих се на един лекар, допитвах се до друг близък, който не е онколог, питах и тук… реших да не правя второ, трето, пето мнение за да не се раздвоявам в решението си. В бъдеще ако има нещо притеснително вече ще мисля..

# 4 928
  • Другата България
Според мен /съвсем лаишки/, ако има нещо по костите, маркерът ще е по-висок от това 0,006.

# 4 929
  • Варна
Мила,ако се притеснявате,може да искате направление за Пет от хирург.

# 4 930
  • софия
катеринка, как сте? Какво става?

# 4 931
Моля за помощ пуснах два туморни маркера и единия е завишен ,рак ли означава. Имам фибромиалгия,базедова болест сега и това

# 4 932
Скрит текст:
Моля за помощ пуснах два туморни маркера и единия е завишен ,рак ли означава. Имам фибромиалгия,базедова болест сега и това

Ами, както и в самото изследване е упоменато - при част от пушачите се наблюдават референтни стойности <5-10 ng/ml. Вие пушач ли сте?

Нивото на маркера може да е увеличено, а да няма туморно образувание. За точна диагностика ще са небходими допълнителни изследвания.

# 4 933
Мила,ако се притеснявате,може да искате направление за Пет от хирург.
Пак ли трябва да е със Галий като първия ?

# 4 934
  • Другата България
Мила, а вас какво всъщност ви притеснява?
С такъв маркер не мисля, че някой ще даде направление за ПЕТ.
Още повече за такъв с галий, за който се чака с месеци.

Общи условия

Активация на акаунт