Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 388 632
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 935
Мила, а вас какво всъщност ви притеснява?
С такъв маркер не мисля, че някой ще даде направление за ПЕТ.
Още повече за такъв с галий, за който се чака с месеци.
В скенера беше описано нещо на бял дроб и ребро, като пишеше проследяване. На реброто беше описано 5мм. На епикризата след операцията пишеше за рентген и нещо описано 10мм. Аз качвах снимки тук тогава… за момента това много ме притеснява и мисля дали да не настоявам за сцинтиграфия по-рано.

# 4 936
За лъчетерапията в Панагюрище.
Татко е настанен. Освен терапията, правят му вливяния. Взимат му кръв.
Майка му е придружител. Две нощи и два дни изкара на един стол. И възглавница нямаха да й дадат.

Миналата година лъчетерапията беше в София. Всеки ден отиваше и се прибираше в къщи. Няколко пъти апаратът не работеше и се пропускаха дни. За цялата терапия два пъти му взеха кръв. Може би така е трябвало тогава ...

# 4 937
  • Другата България
Мила, а вас какво всъщност ви притеснява?
С такъв маркер не мисля, че някой ще даде направление за ПЕТ.
Още повече за такъв с галий, за който се чака с месеци.
В скенера беше описано нещо на бял дроб и ребро, като пишеше проследяване. На реброто беше описано 5мм. На епикризата след операцията пишеше за рентген и нещо описано 10мм. Аз качвах снимки тук тогава… за момента това много ме притеснява и мисля дали да не настоявам за сцинтиграфия по-рано.
А, ясно.
Тогава, за да сте по-спокойни, искай по-рано или сцинти, или нов ПЕТ.

# 4 938
Майка ми е била облъчвана два пъти на бял дроб, два на кости и два на глава. Кръв са й взимали само когато е била хоспитализирана, т.е. веднъж или два пъти.

# 4 939
  • на20 километра от Бургас
катеринка, как сте? Какво става?
                                                 В къщи сме си,гледаме се,опитвам се да се държа.Нямам желание ,за нищо,не мога да се събера и да се примиря,че така ще стоим в къщи и ще чакаме.. Трябва да извадя някак си генерално пълномощно,за да мога да оправям и неговите неща,но как ще стане в това състояние.                                   Kabile12,нас ни приеха в Дева Мария да правят ЯМР на черния дроб,което нямаше как да стане,и ни оставиха там,да си мине пътеката по каса.Пускаха системи,даже можеше да останем и още шест дни,но моя вече се умори и стресира.Продължих системите още три дни в къщи.Ефект не виждам и от дексаметазона,който слагаха,само вдигна кръвното.  Тази жена,ако говори с онколог там,да я приемат за образно,ще я приемат,поне за три дни,а после ако иска,ще удължат.Като е приета вече,ще може да говори и за лечение там.Друг вариант е чрез спешното да я приемат в онкология и после да говори с докторите за лечение там,но не съм сигурна за този вариант.

# 4 940
Kabile12, в онкологията има само няколко спешни неща и те са усложнения, а не основното заболяване- напр. перфорация на черво от тумора и перитонит, голям излив около белия дроб, голяма мозъчна метастаза и мозъчен оток, с възможност за оперативно отстраняване.
Катеринка, тези моменти са тежки както за самия болен, така и за неговите близки. Много сили ти желая.

# 4 941
~Боряна: Не разбирам този коментар, смятах повече да не отговарям, но аз видях епикризите и резултатите от скенера и знам защо е спешно, просто не разполагам с време да ги кача тук. Като не можеш да дишаш как ще оцелееш по-точно? Задушаващ се човек на кислородна машина с 4ти стадий и разсейки не е спешно според тези критерии, въпреки че е с животозастрашаващи жизнени показатели. Не искам да знам дали си медицинско лице и дали щеше да върнеш тази жена от болницата, въпреки че няма изредените от теб усложнения. Бъди здрава.

# 4 942
Скрит текст:
Моля за помощ пуснах два туморни маркера и единия е завишен ,рак ли означава. Имам фибромиалгия,базедова болест сега и това

Ами, както и в самото изследване е упоменато - при част от пушачите се наблюдават референтни стойности <5-10 ng/ml. Вие пушач ли сте?

Нивото на маркера може да е увеличено, а да няма туморно образувание. За точна диагностика ще са небходими допълнителни изследвания.

Да пушач съм,живея в Испания и тук с лекарите всичко става много много бавно ,преди 7 месеца имах ехограф и цитона мазка добре ,взела съм час за гинеколог на частно края на ноември

# 4 943
Kabile12, в изброеното от теб става дума за друго. Явно жената е в терминално състояние, има нужда от кислород и от обезболяване. За съжаление никой не ни обещава вечно здраве и безкраен живот. И много заболявания, не само онкологичните водят до край. Лошото е, че отдавна закриха отделенията по палиативни грижи. Иначе за съжаление такива болни не са искани от никой болници. Но истината е и че няма какво много да се направи, за да се помогне.

# 4 944
Kabile12, под 4 стадий, за пръв път, хората разбраха, че се търси лечение и дадоха предложения.
Не се очаква да качваш епикризи, а само да даваш релевантните факти.
След като написа, че е на кислород, на всички ни е ясно, че шансът да я вземат някъде е минимален. Жената вероятно си отива и близките са уплашени, и не знаят какво да правят. В София, в частните болници, дори срещу заплащане, не искат такива случаи, защото им влошават статистиката. А и в крайна сметка, за мен е по-добре човек да си отиде вкъщи, в своето легло, сред близки, а не в болница.

# 4 945
  • софия
катеринка, Hug

# 4 946
При нас се оказа, че няма тумор на хипофаринкса, но най-вероятно има тумор в мозъка Cry Насочват ни към невролог

# 4 947
Барбалена, по-скоро неврохирург ви трябва. Не се шашкайте, докато не е абсолютно сигурно. Ние сме доволни от доцент Минкин в Свети Иван Рилски.

# 4 948
Зигизаги, гледам да не се шашкам, защото все още не сме се консултирали нито с невролог, нито с неврохирург. Но УНГ лекарят, който я гледа и лекарят, който разчете отново диска, казаха, че има притеснителни неща. Споменаха еднократно, че най-вероятно става въпрос за тумор, друго не са казвали, не е в компетенциите им. Само ни насочиха. Чакам епикризата, за да има какво реално да покажем на неврохирурзите. Трябва също да направим ЯМР на глава, но майка ми има нещо метално по зъбите, което пречи на образа, получават се сенки и не може се получи чист образ. Затова първо трябва да разберем кое пречи и да го отстраним и да направим нов ЯМР, че предишният е половинчат с тези артефакти. Имаме и пресни снимки от КТ, но се оказа, че не дават пълна яснота...

При майка ми проблемите започнаха преди над 3 години. Оплака се, че не чува добре, водих я на отоневролог и той я прати на ЯМР, защото такава била практиката. Тя се уплаши и се прибра без да направим снимката. Само ако я бяхме направили тогава...

Майка ми много се радва, че й се размина биопсията, беше я страх, но не осъзнава, че може да става въпрос за по-сериозен проблем. Аз не съм споменала тумор. Казах й само, че трябва да направим нова снимка. Намекнах й, че все още не сме приключили с всичко. До колко и какво трябва да й кажа? От една страна, все още нямаме конкретна диагноза, че да я стресирам. От друга ме е страх, че шокът след това може да е много по-голям Sad

# 4 949
Барбалена, неврохирурга може да ви насочи за нови изследвания. Възможно е да е доброкачествен тумор, щом още прези 3 години е имала оплаквания. Докато нямате диагноза не бързай да се притесняваш толкова, просто продължете с търсенето и диагностиката. На нея също можеш да и кажеш, че има нужда от още изследвания, без да казваш че има съмнения за тумор. Вече ако откаже изследванията и трябва да настояваш ще го мислиш отново. Стъпка по стъпка се върви този път. Не е спринт. Сили на теб и късмет и успех на майка ти.

Общи условия

Активация на акаунт