Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 388 600
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 4 950
ЯМР с контраст ви трябва. И аз като Боряна, смятам, че шансът да е злокачествено, е минимален, защото три години са много време.
Кажи й, че трябва ямр с контраст, защото досегашните изследвания не са достатъчни.
Ако случайно се стигне до операция, ще ти пиша подробности. Сега ще ти кажа само, че от всички операции,който претърпя майка ми, мозъчната беше най-леката, най-безболезнената и с най-бързо възстановяване. По-малко от 24 часа след нея беше на крака и обслужваше всички останали в стаята, даваше ми нареждания какво да й сготвя и да й занеса.
Не се плаши излишно. Най-страшен е самият страх! Hug

# 4 951
Благодаря, момичета Flowers Hibiscus И аз така ги виждам нещата... Стъпка по стъпка и да видим какво ще кажат лекарите. Освен при неврохирург, нашият лекар ни прати и на невролог. Лошото било, че нещото,което са видяли е в ствола на мозъка. Залага на нещо доброкачествено, но пак не било много добре, че е точно там. Все пак да видим какво ще кажат и специалистите.

# 4 952
Keepme, май че това е допълнителен маркер за оценяване на риска от развитие на злокачествено заболяване, някакъв допълващ маркер. Аз така знам, ходейки по онкологии, това научих.

# 4 953
  • София
Благодаря, момичета Flowers Hibiscus И аз така ги виждам нещата... Стъпка по стъпка и да видим какво ще кажат лекарите. Освен при неврохирург, нашият лекар ни прати и на невролог. Лошото било, че нещото,което са видяли е в ствола на мозъка. Залага на нещо доброкачествено, но пак не било много добре, че е точно там. Все пак да видим какво ще кажат и специалистите.
за доброкачествено на неподходящо място има вариант за кибернож.
в Иван Рилски обработиха на близък доброкачествен тумор, на място което не може да се оперира.

# 4 954
  • Варна
Това металното по зъбите,може да са старите пломби,амалгамите,или някакви щифтове.И аз залагам на доброкачествен тумор.При нас пак неприятности.Майка при профилактичен преглед на гърдите при хирург се вижда нещо в гърдата 17мм на 5мм..Праща я на ехо,има мамография.На ехото казват липом.Връща се при хирурга и й казал по добре да го биопсирам,тя отказала.След 6м.,пак на ехо.Преди 20г.е оперирана,пак нещо доброкачествено,вече не помни какво.Викам майко,вече не мога да го преживея.Да настоявам ли за ЯМР или да чакаме.Миналата година има КТ на бял дроб ,там не би ли трябвало да се види.На хирурга вярвам,повече от на всеки друг лекар и ме съмнява,че нещо го е усъмнило.

# 4 955
Здравейте, вече съм у дома. Като цяло свиквам със стомата, нямам болки, но като вървя ми се мотае главата. Иначе от отслабването вървя по леко от преди. Храната ми е пюре от картофи и моркови, тиква... Фрезурбин. Светът е чудесен, есен, красота, малко слънце. Искам да се радвам по дълго на този красив свят. Само това мотаене на главата. Уплашена съм. Не искам да губя битката

# 4 956
Ноли, Hug
Няма да загубиш битката, вече се бориш!
Пиши, ще ти даваме кураж, а много често в темата се дават и животоспасяващи насоки.
Ще успееш! Flowers Four Leaf Clover

# 4 957
  • софия
Ноли, не са ти вадили трънче от пръста. Минаваш през сериозно предизвикателство. Организмът ти е отслабнал. Дай му малко време да се стабилизира.
🤗

# 4 958
Знам, че тук е мястото да усетя прилив на сили. Благодаря и на хората, които ми пишат. Уникално!
Мотаенето на главатА ми е от глад и застояване, сега ще мисля за малко по различно меню.
Излизахме навън с мъжа ми. Ох, че беше хубав светът.

# 4 959
Браво,Ноли,вече звучиш,добре,а и се чувстваш по-добре.Слънцето е прекрасно,радвай се на всеки лъч,на всяка усмивка на сина ти...Битката с болестта ще е успешна,щом вече имаш дух!

# 4 960
Ноли, трябва ти силна храна. В тези пюрета слагай пасиран жълтък/яйца и не вари зеленчуците във вода, а в бульон, по възможност телешки.
Аз правих крем супи на майка. В месен бульон варях зеленчуци, а после ги пасирах с чаша прясно мляко и 1-2 яйца. До ден днешен готвя крем супи по този начин, защото стават плътни и засищащи.
Може да си пасираш и риба, и месо, и черен дроб заедно със зеленчуците. Все едно готвиш за бебе Simple Smile.
Имаш хубава нагласа и желание за живот, така че ще се справиш! Hug

# 4 961
Благодаря за идеята. Ще сложа яйце, малко кус кус , извара.

# 4 962
  • някъде там
Майка ми е в 4 стадий аденокарцином на белия дроб. След всички изследвания и биопсия от онкокомисия ни насочи ха първо да направим консулт с неврохирург, заради метастази те в гръбнака. Свързахме се и консултирам с доц. Харитонов от сърце и мозък Плевен. Понеделник ще я приемат за Ямр и евентуално после операция. Имате ли мнения за доцента, болницата и колко инвазивна е операцията, как е възстановяването?

# 4 963
Ноли, успех с възстановяването. Пожелавам всичко да се подреди и сблъсъка с диагнозата да си остане далечен спомен в миналото. Simple Smile

cacharell, при моя баща диагнозата беше установена по подобен начин - операция на гръбнак и последваща хистология. Въпросният лекар ми е неизвестен, което не значи, че не е добър. Принципно, в България неврохирурзите, които могат да стабилизират гръбнак (ако се налага), са малко (няколко). Ако времето позволява, аз лично НЕ бих скочил от ЯМР на операция в рамките на 2 дни, а бих чул 2 мнения на различни хирурзи и решил след това. Вероятността да има разминавания е значителна. В случай, че поемете по този път - проф. Габровски в Пирогов и доц. Бусарски/доц. Минкин в Иван Рилски са двете места, на които бих си “сверил часовника”. Успех.

# 4 964
Ноли, изварата е добра идея, защото е протеин!

Cacharell, колко метастази има в гръбнака? Има ли и на други места, правили ли сте ЯМР на глава?

Общи условия

Активация на акаунт