Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 386 156
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 5 100
Sundelmar,  на твоята приятелка правена ли е колоноскопия и биопсия? Къде точно е разположен тумора? Какъв вид е? Има ли го описано някъде? Стенозиращ  ли е тумора? Има ли оплаквания и какви? Това са все важни въпроси и от тях зависи по-нататъшното поведение.
Иначе- повторна хистология, операция( премахване на тумора или извеждане на стома) спрямо обема на тумора и дали има опасност да запуши червото или да се перфорира и да се стигне до перитонит. ХТ или лъчетерапия се препоръчват преоперативно за по-добър резултат, но при този размер сигурно има значение и местоположението. И образни изследвания за правилно стадиране.

# 5 101
Операцията е правена на 15 октомври.

6 седмици след операция, този SUVmax от 4 и малко не разкрива нищо притеснително. Да, леко над нормалния за околните тъкани е, но е съвсем в границите за постоперативни промени и по-скоро далеч от тези навеждащите на мисълта за резидуален/остатъчен онко процес. Имате какво да следите, но не и за какво да се притеснявате в момента.

Действайте със следващите стъпки от лечението. Успех.

# 5 102
  • София
Моля ви да ми съвет относно продукт за раздразнена кожа(суха кожа).
На майка ми и предстои трето вливане на 13/12 и кожата започна да става суха и има сърбеж.

Благодаря ви.

# 5 103
  • Пловдив
Hope4C, много благодаря, че се включваш по моя въпрос! Според теб трябва да започнем с лъчетерапията, както препоръчва онкокомисията  и после да направим проследяване на резултатите?
Чудя се дали да не направим още някъде консултация, но не знам къде и към кого да се обърна. Моля, някой ако може да ме насочи, за Пловдив става въпрос.

# 5 104
Моля ви да ми съвет относно продукт за раздразнена кожа(суха кожа).
На майка ми и предстои трето вливане на 13/12 и кожата започна да става суха и има сърбеж.
Благодаря ви.
Glysolid крем ни беше препоръчан. Има го в дрогериите. Може и друг, който да е с хидратиращо и омазняващо действие.
Може да и пробвате кокосово или какаово масло например след къпане. Hug

# 5 105
Здравейте!
Не съм се включвала в темата, затова първо искам да пожелая сила и кураж на всички пишещи тук и успешно лечение на хората, сблъскали се с гадната диагноза.

Моля да ме извините, че не съм наясно какви са правилата, така че първо ще направя най-общо питане, пък ако е допустимо, след това вече ще пиша по-конкретно.
Докато баща ми беше в болница, му изписаха хранителна добавка за хранене, за която предупредиха, че много трудно се намира, защото почти никой не я внася. След извесно търсене я открих и купих голямо количество, за да не свърши. Оказа се, че останаха доста бройки и молбата ми е да ми дадете идея за тема или група, в която мога да ги предложа за продажба. Ако въобще е разрешено такова нещо, разбира се. Аз търсих информация дали няма забрана за свободна продажба на хранителни добавки, но намерих само за лекарствени средства. Не че става въпрос за някаква колосална бройка, която ще изисква сериозна търговия. Всъщност са 17 пакетчета, но хем трудно са намират, хем не са и малко пари и затова ми се иска да не ги хвърлям. Ако пък не мога да ги продам, има ли някакъв център или организация в София, където мога да ги занеса, за да се използват?

# 5 106
Здравейте, как се движат в момента сроковете за изпълнение на ПЕТ скенер в Дървеница и Сити клиник на Цариградско шосе?

# 5 107
  • Варна
Позната звъняла в Сити,за май записвали.

# 5 108
Това ми звучи безумно.... За такова важно изследване....

# 5 109
  • София
В Дървеница миналата седмица записахме за януари, на място, не по телефон.

# 5 110
  • Другата България
Скенерът е един, а болните са стотици, имам чувството, че когато и да отидем там, пациентите са все повече и повече. ММ и той чака горе -долу толкова.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 18:14 от Merri_An

# 5 111
  • Варна
Затова ходим в Бургас,Дева Мария.Разчета го имаме на другия ден по имейл.Имаме само една седмица между таргета в която трябва да го направим.В тази седмица трябва да мине и комисия,за да си вземе лекарствата.

# 5 112
Вече има поне 5 скенера в София. В България сигурно са 10. Така че има много по-голям избор, отколкото преди пет години например. Но и нуждаещите се са много повече. За съжаление.

# 5 113
ceci.d - Пресни впечатления от д-р Росен Димов в МБАЛ "Каспела" Пловдив: изключително обясняващ в детайли за хронология на събитията в лечението, различни сценарии за резултати от операцията, а в чакалнята /пълно с хора/ казали, че е и много добър хирург.

~Боряна~ Правени са и двете изследвания, тумора е на 8 см от ректума, а самия тумор бил 6-7 см. За вида - не знам, може би, трябва да видя биопсията ли? Стенозиращ - също не знам какво е, може би и това ще е там Simple Smile Оплакванията ѝ бяха тежест в стомаха и еднократно кървене в началото на лятото. Стадият ѝ е втори. Прилагам изследването от ЯМР и биопсията - ще съм благодарна на всеки, който разтълкува нещо повече, от това, което знам - а то се събира в едно изречение.

Всъщност исках мнения за лекари, с които да направим консултация, защото бяхме в шок и пълно незнание откъде да я захванем Sad

След обиколки из София, Пловдив и Варна, се оказва, че хронологията ще е лъчетерапия и вероятно операция. Но сега пак чудене - лъчетерапия в София и къде или Варна - къде ...

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 09:33 от sundelmar

# 5 114
Sundelmar, тумора е на ректума( демек правото черво), а не на дебелото. По протокол се започва с лъчетерапия и след това се прави операция. Съвети за лекари във Варна не мога да ви дам. Желая успех в лечението.

Общи условия

Активация на акаунт