Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 386 148
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 5 115
ceci.d - Пресни впечатления от д-р Росен Димов в МБАЛ "Каспела" Пловдив: изключително обясняващ в детайли за хронология на събитията в лечението, различни сценарии за резултати от операцията, а в чакалнята /пълно с хора/ казали, че е и много добър хирург.

~Боряна~ Правени са и двете изследвания, тумора е на 8 см от ректума, а самия тумор бил 6-7 см. За вида - не знам, може би, трябва да видя биопсията ли? Стенозиращ - също не знам какво е, може би и това ще е там Simple Smile Оплакванията ѝ бяха тежест в стомаха и еднократно кървене в началото на лятото. Стадият ѝ е втори. Прилагам изследването от ЯМР и биопсията - ще съм благодарна на всеки, който разтълкува нещо повече, от това, което знам - а то се събира в едно изречение.

Всъщност исках мнения за лекари, с които да направим консултация, защото бяхме в шок и пълно незнание откъде да я захванем Sad

След обиколки из София, Пловдив и Варна, се оказва, че хронологията ще е лъчетерапия и вероятно операция. Но сега пак чудене - лъчетерапия в София и къде или Варна - къде ...

За Варна може да видите - лъче в Терапията при проф.Енчева,хирург-проф.Костов- Военна болница

# 5 116
Майка, рак на ректума. Започна лъчетерапия. Минаха 7 облъчвания и днес забелязахме на двете бузи на дупето нещо като циреи, малки балончета. Прилагам снимка. Едното не е в зона на облъчване. Каза, че столът, на който сяда за облъчване, не винаги е дезинфекциран след предния пациент. Може ли да е нещо заразно? Виждали ли сте такова нещо?

# 5 117
Прилича ми на херпес... Ама доктор там няма ли да я види?

# 5 118
Прилича на херпес зостер, който атакува при слаба имунна система и преживян стрес. Отидете да го види дерматолог или кожен лекар. Той обикновено атакува само едната половина на тялото - лява или дясна, ако е от двете страни може би е друго. Херпеса боли ужасно, преживях го септември, обрива минава за 10-15 дни, но болката продължава месеци. Отидете неприменно на лекар.

# 5 119
При татко съм.
Не е добре.
След лъчетерапия на цял мозък.
Не знам до колко са странични ефекти, но... Няма сила да ходи. Два пъти е падал тази седмица. Почти заспа на масата на обяд.
Некоординирани движения. Изтръска си цигарата в чинийка с плодове. Вместо чаша с кафе вдигна да пие от пепелника.
Пие дексаметазон по схема. Сега през ден. После през два. До 20.12 трябва да го спре.
Възможно ли е той да дава отражение?

# 5 120
Не мисля, че е от Дексаметазона. Той трябва да намали отока и да помогне. Кога сте на ЯМР?

# 5 121
Има час за ПЕТ скенер на 17ти. За ЯМР единият лекар , че иска да направи. Но не знаем дали...

# 5 122
Ranella, ПЕТскенера няма да покаже толкова точно какво се случва с мозъка. ЯМР, ако не може да стои поне скенер с контраст е в пъти по информативен. И би показал има ли мозъчен оток след ЛТ, или промяна в лезиите, които да обяснят състоянието му.

# 5 123
Това е много странно, че са ви насочили към Пет скенер, при положение, че той не е показателен за мозъка и може да не покаже точно какво се случва там. И то след лъчетерапия на мозъка.
Ние си плащахме сами ЯМР след някакви симптоми, за да видим какво се случва с метастазите. Бяха пораснали и затова се получи обездвижване и други проблеми.
Искайте направление за ЯМР според мен, този Пет скенер хубаво ще направите, но мозъка ви е най-важен в момента. Аз пак казвам, че не разбирам колкото Хоуп, Зиги и други потребители, казвам неща които знам от опит.

# 5 124
Обикновено месец след лъчетерапия на мозък се прави ЯМР с контраст, за да се види какво става. След като пие Дексаметазон и има такива симптоми... притеснително е. По принцип той в комбинация с Манитол свалят отока, но мисля, че Манитол не се влива повече от три дни. Питайте дали да го направите. Ако има подобрение след 1-2 вливки, това ще показателно, че има оток на мозъка.
Пие ли някакви лекарства за епилепсия? Обикновено изписват такива след операция и/или лъче на мозък.

От Пет скенер има смисъл само, ако се проследява процес в тялото.

# 5 125
Аз да се похваля, провали ми се ПЕТ, но ми направиха ЯМР на шест зони, уж всичко чисто, вече седма година карам.

# 5 126
Браво, Буболина, все така да си!

# 5 127
Благодаря, всички да са така.

# 5 128
Браво bubolina!

Много се притесних за баща ми. Преди 3 седмици го видях, преди лъчетерапията. Беше  по-добре. Сега.... Безсилен. Едвам става до тоалетна. Некоординиран... Тъжно....
Благодаря за съветите. Ще търсим лекар и да питаме. Благодаря ви!

# 5 129
  • Русе
Браво Буболина, дай боже добри резултати за всеки. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт