С какво ви дразнят децата?

• 18 307
  • 235
  •   1
Отговори
# 210
  • София/Севлиево
Стотинките им направих една импровизирана касичка и като намерим някъде паднала с бебето я пускаме вътре-малкия умира от кеф да му дрънчат...

# 211
Дразни ме, че е много разхвърлян. Бюрото му е абсолютна сергия - от монети и химикалки, до азиатски клечки за хранене и стари батерии.
Дразни ме, че според него трябва да пазя някакви безумни вещи от рода на стари бележници, кутии от слушалки, клавиатури 😀.
Иначе е много добро момче, забравя ги и аз хвърлям, периодично.

Имаме честа разправия за джобовете, в които често има нещо забравено - от салфетка, до пинсета. С пинсета щях да съсипя новата пералня и му казах, че ако пак се случи, ще купува нова със свои пари. Проработи 😆.

# 212
Дъщеря ми ме дразни ,че постоянно ми рови в гардероба и ми взима нещата.Тя има 27271 балсама за устни ,но ще вземе моя.
За протокола аз много рядко си купувам дрехи.
Когато й купуваме на нея ,не приема съветите ми..и после не си носи дрехите а взима мойте.
Супер изнервящо е🥴..
Чанти ..парфюми същата работа!
Дребния е многоо разхвърлян..До степен да няма къде да се стъпи в стаята му.

# 213
Значи моята дъщеря съчетава твоите две деца. Моята дъщеря е много разхвърляна. Слага нещо някъде (естествено) не на мястото му и после не знае къде е. Съблича някоя дреха и я мята в ъгъла, по сле друга и накрая станал куп. Ходи при баба си на гости за лятото, като се върна ѝ казах да си оправи багажа, щяхме да излизаме и тя вика нямам какво да облека, защо ...защото ме мързеше да си оправям багажа и сложих всичко за пране  😬🫣
Вече започват да ѝ стават някои от моите дрехи, за сега взима каквото ѝ дам, подарявам ѝ ги, но чорапите ми ги взима още от преди 2 години сигурно. Големи са ѝ, има цял панер нейни, ама не, моите взима, аз нося само бели чорапи, а тя не знам къде и как ходи, ама все са ѝ черни чорапите после.
Един ден ѝ се карах да си взима маратонките за физическо да не ходи по чорапи, че после не мога да ги изпера, пък баща ѝ ѝ вика - тате, вземи си черни чорапи, ей тъй като моите да не личи 😬🤣
За сега още не ѝ стават моите обувки, ама подозирам, че и това скоро ще се случи и тука вече ме притеснява...нейните още след месец носене вече прилича на поне на година, може и повече, влачи краката, спъва се, не се сеща да ги избърше, може и с кал по тях да тръгне и хич няма да ѝ направи впечатление.

# 214
За обувките можеш просто да забраниш да ти ги обува.
Не само не е хигиенично (все едно да ти носи гащите), но и е вредно, защото всеки човек стъпва по различен начин, съответно и обувките се деформират различно. Неслучайно ортопедите предупреждават да не се доизносват чужди обувки, дори да става въпрос за децата в едно семейство.

# 215
Когато го помоля да свърши нещо и ми отговори "Ей сега!"Ми то това "ей сега" никога не идва! 😵

# 216
Когато го помоля да свърши нещо и ми отговори "Ей сега!"Ми то това "ей сега" никога не идва! 😵

Следва “Веднага!” Или броя до 3, вече е 2…
Simple Smile

# 217
То това е типично за всички мъже във всички възрасти. Joy

# 218
  • София
Синът ми е станал супер особен това лято, вероятно от възрастта. Ту не ми говори с дни, ту е дружелюбен и нормален. Тийнеджърска работа! Ту притеснявам и се чудя къде съм стъпила накриво, ту се тревожа как ще е в новото училище, ту не си вдига телефона - абе тиха лудост!

# 219
Комуникацията с тийнове е все едно вървиш в минно поле. Не знаеш кога ще я настъпиш😂

# 220
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моя син е на 10, пред тийн, вече се сопка, кривее. Мързи го да учи, нали бил отличник, защо да се напъва повече?

# 221
  • София
О, моята дъщеря беше ужасно крива на 11-12 г. Всеки учебен ден по обяд се разиграваше някаква драма. Ама поне споделяше!
Сега синът ми - мълчи като комунист на разпит! Нищо не мога да му измъкна.

# 222
  • Между гори и планини
Големият на 24 г- че когато си идва у дома все едно е на хотел. След него хвърлям дори разни опаковки от нещо което е ял и не е хвърлил, щото той боклука е на другият край на света... И така всеки път!
Дразни ме и че понякога е бързо избухващ и по това много прилича на баща си, който напуснах не без основание. Уж работи върху себе си...
Дразни ме, че не си приготвя храна вкъщи и се храни с купешки боклуци и накрая си наглася патите от заплата до заплата. И други подобни.
Малкият на 19 г - че живее пред компютъра, с малки изключения, че е разсеян, че " колекционира" разни стари джаджи - фотоапарати и други подобни и че цялата му стая е пълна с тях + платки и кабели. Че не си бърше прахта и уж чисти, ама отгоре - отгоре.
Че като изляза ми звъни с думите - къде си, кога ще се прибираш? Божкеееей, от 17 годишна и баща ми не ме е питал!
Дразни ме, че ми подслушва разговорите с приятелки и се намесва в тях. Като беше малък пък все тогава имаше да пита нещо жизнено важно 😂
Моите деца и детето на свекървата ме дразнят, че са винаги в коалиция срещу мен - сама, малка  жена в този мъжки свят! 😂

# 223
Напоследък само детето на свекърва ми, ме дразни. Моите гледат и си имат едно наум😂

# 224

Когато ми трябва помощ на момента, казвам - подай ми, донеси ми, трябва ми твоята помощ за…и т.н., а не моля те, защото следва точно това - ей ся. Моля за нещо, което не ми е спешно и е свързано с - когато намериш време, при първа възможност и т.н. И няма значение за мъж ли се отнася, за деца ли.

Общи условия

Активация на акаунт