"Търговия със смърт" - разследване на Валя Ахчиева

• 79 502
  • 859
  •   1
Отговори
# 540
Разбира се че има много стойностни лекари.
Обсъждам тези в схемите, наглите.

# 541
Лекарите не трябва сляпо да се защитават един друг. Отделно задължително те самите ходят при познати и изискват по-различно отношение като към колеги. Защо правят това ако искат ние да им се доверяваме?
Самата медицина също продължава да е примитивна и поради тази причина колкото лекари, толкова и мнения има. Това не е сериозно. Има някои лекари, които признават това и следват интереса на клиента, но повечето се обиждат ако някои си позволи да се осъмни в мнението им. Карат на конвейер. Поради това, че в медицината всяка втора дума е "не знаем", "не можем", в повечето случаи се измъкват безнаказано и не им пука.
В моята работа всичко, което правя, се тества от колеги, които без никакъв проблем посочват грешки или казват какво може да се подобри. Защо лекарите не работят по същия начин, при положение че работата им е толкова отговорна? Ако имаше толкова много добри лекари, отдавна да са се променили много неща. Малкото наистина добри лекари, които познавам, сами си оплакват от медицината.

# 542
  • Пловдив
В някои случаи клиничните пътеки не са добре измислени - за тежки операции са предвидени само 7 дни престой, което понякога е малко и лекарите се принуждават да си измислят диагнози.
През септември миналата година оперираха баща ми от рак на устно дъно. Изключително страшна и тежка операция се оказа, ние със сестра ми го гледахме денонощно в болницата, защото имат недостиг на сестри. На седмия ден му дадоха да разпише нови документи. Подписал, че уж е изписан и същия ден е приет отново с кървене и усложнения (после прочетохме на епикризите), което не е вярно. Не е кървял и не е изписван, но на седмия ден беше невъзможно да бъде изпратен вкъщи, защото все още имаше сонда в носа, през която го хранехме. Имаше дупка в гърлото с канюла, два дренажа. Не знам кой е решил, че 7 дни стигат.

От друга страна майка ми има сърдечни проблеми от над 10 години. Сърдечна операция с три байпаса, много стентове преди това. И точно за поставянето на стентовете тя си мислеше, че понякога без необходимост ѝ правят коронарографии, защото едната струва около 15хил. Кой знае колко пъти не са ѝ направили, а са написали, че са ....

След операцията на баща ми го лекуваха с въпросната Кейтруда. Можем само да се молим наистина да е така. Косата не му окапа, някой запознат ли е дали окапва от нея?

# 543
mimsi111, не, не окапва. Напълно е възможно да няма никакви особени странични ефекти от имунотерапията.

# 544
  • София /Абсурдистан
Ако изобщо окапе косата, това става седмица след втората вливка, не веднага. При мен не окапа, само се разреди, бях на бяла химия.
Клиничните пътеки са доста къси. На ММ след голяма отворена кардиологична операция с 4 байпаса на сърцето го изписаха на 9-я ден и то защото имаше усложнения, иначе пътеката е 7 дни. Пуснаха го да си ходи при условие, че не можеше да стои на крака, с температура и с белодробен излив. Хванах се за главата! После уреждахме с брат ми платено оставане в друга болница за долекуване защото няма как в домашни условия аз да се справя с такова нещо. В другата болница на два пъти му вадиха вода от белия дроб. Нямам думи просто, кой ги е измислил тези пътеки, дано сам да си ги ползва. Едно време в болница те държаха докато оздравееш, сега те изритват и не им пука.

# 545
  • София
Наистина тези пътеки все едно не са ги правили лекари, или авторите не се лекуват точно по тях.
За леки неща като колоноскопия пътеката беше 3-4 дни, за някакви изследвания пак така, та ходих фиктивно да ме отписват, защото си бях тръгнала почти веднага.

# 546
Тези, които са ги правили, като се разболеят и най- леко влизат в болници за да не плащат никакви изследвания и стоят там с месеци до пълно излекуване. Някои ползват ВМА вместо хоспис за родителите си, по година и половина лежат там.

# 547
Нова ТВ "Здравей България" - Кристо разказва за болната си майка, здравната система и търговията с човешко здраве-

# 548
Случаят на майка му е много сложен, ако е вярно това, която каза лекарят, който беше довел в предаването 120 минути. Но у мен остава усещането, че има нещо гнило в цялата работа, особено след като потърсих информация в Гугъл за майка му.
Съмнявам се, че не могат да я лекуват тук и че наистина не знаят колко ще струва лечението и просто така си събират пари, които после ще върнат, ако са в повече.

# 549
Има продължение по случая:

https://m.youtube.com/watch?v=l-2c9LTDJck

# 550
  • Варна
  След 15-та минута става ИНТЕРЕСНО.

# 551
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
опитът за обратен износ в чужбина не беше ли последен. защо Мазнейков казва, че те са "пресекли" по-нататъшно използване на същата ампула?

някой може ли да провери (в апис регистър може би) тази фирма наистина ли е преустановила дейност? тогава ще стане наистина интересно.

# 552
Журналистически разследване пак, прокуратурата е заета със важни неща. Жалко  ,че не може саморазправа, колко близки биха се възползвали. Това е под дъното, но за властта не важи..

# 553
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Trollface е те нали са направили проверка. не са открили нищо - всичко е цветя и рози.

"това е химикал. а това е доклад от проверката" Satisfied

# 554
Кратък коментар по темата от Марио Гаврилов по TV1.
https://www.youtube.com/watch?v=kR1a-8YvN9s

Общи условия

Активация на акаунт