"Търговия със смърт" - разследване на Валя Ахчиева

• 79 520
  • 859
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Аз не разбрах връзката на "по документи" и онова, което казвам: 1. Изброените лекарства Аспирин, Нурофен и Ацикловир, ако не се лъжа, не се произвеждат у нас, и то надали само по документи. 2. Физически е невъзможно активната съставка сама по себе си като едно и също вещество да е с различно качество. Може да е по-малко количество от обявеното или помощните вещества и примесите да са други.

Към постовете на Зигизаги и други потребителки се отнасяше цитираното, не към твоя.

# 526
Магдалена, напълно възможно е активната съставка за Източна Европа да е с по-ниско качество, отколкото тази за Западна Европа.
И не виждам как може да оспориш това, освен ако лично не тестваш лекарства, произведени за различни пазари в някоя европейска лаборатория.
То и праховете за пране, пастите за зъби и шампоаните не би следвало да са с различно качество, но има достатъчно проучвания, които го доказват.

# 527
  • Пловдив
Лекарството може да е с различно качество.
Активната съставка е едно-единствено нещо. То си е то винаги. Натриевият хлорид е винаги натриев хлорид, етиловият алкохол е винаги етилов алкохол, ибупрофенът и той така е винаги ибупрофен - едно вещество с една и съща формула. Това имам предвид. Лекарството може да го правят различно другите съставки и примеси и количеството на основната, но не различното и качество, тя няма такова сама по себе си. Както и да е, наистина не е по темата. Flushed

# 528
  • София
Внушението върши чудеса 🤣.
Аз ползвам лекарства и от чужбина и не намирам разлика.
Абаджиева е казала, че съставките се произвеждат в Индия и Китай предимно, та се съмнявам там да ги делят за БГ и за Италия например.
Случаят с медикаментите за онкоболни е коренно различен. Става дума за престъпление.

# 529
В сутрешният блок на БНТ 1 д-р Стефан Константинов напомни за разследването на  Валя Ахчиева и водещите не му затвориха устата като в Нова на Явор Божанков , а изкоментираха ,  че замесените институции не отговарят и за това не се дава гласност.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 12:21 от ccvet

# 530
В сутрешният блок на БНТ 1 д-р Стефан Константинов напомни за разследването на  Валя Ахчиева и водещите не му затвориха устата като в Нова на Явор Божанков , а изкоментираха ,  че замесените институции не отговарят и за това не се дава гласност.
Е, браво. Все е нещо.

# 531
Друго разследване на Тина Ивайлова за фиктивни кардиологични операции по най-скъпата пътека 116 на НЗОК от страна на най-голямата болница в България УМБАЛ Свети Георги в Пловдив. Тази сутрин по Бтв беше първата част, когато открия пълен запис ще пусна линк.
Много точно и ясно се вижда как се източват парите на родния  данъкоплатец от състрадателните ни лекари.
Напомням, че доц. Момчил Мавров беше над 10г зам. управител на същата болница, а понастоящем е началник на кабинета на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Убавец!
https://btvnovinite.bg/bulgaria/ochakvajte-v-glas-s-tina-ivajlov … tska-bolnica.html

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 12:39 от Medika

# 532
В тая болница мен ме писаха рак 4 стадий, при първи. Специално в гинекологията им, некадърни лекари, некадърни сестри, само един имаше с акъла си и той се преместил в Селена.
В кардиохирургията санитарките крадат като невидели.И там имаше един лекар с акъла си и той напуснал.Явно, ако не си тях и намират начин да ги махнат.

# 533
Мен ме махнаха защото станах крайно Неудобна.
Ако проговоря и има Държава ще има много последствия. Тъй като знам че само негативи за мен и семейството ми ще има, съм  Mask

# 534
Линк към първа част от разследването на Тина Ивайлова за извършване на множество фиктивни операции на пациенти, настанени в отделението по Кардиохирургия в най-голямата болница в страната ни - УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.
https://glasnews.bg/razsledvane/ima-li-zloupotrebi-milioni-nai-g … -stranata-508689/

# 535
  • При семейството си
Мен ме махнаха защото станах крайно Неудобна.
Ако проговоря и има Държава ще има много последствия. Тъй като знам че само негативи за мен и семейството ми ще има, съм  Mask
Не можете ли поне анонимно да подадете сигнал/и, иначе Ви разбирам напълно. Тази Система, държава е безобразна.

# 536
Анонимните сигнали нямат никаква тежест. В такива големи схеми участват хора на много нива. Ефект няма да има, само негативи за подателката.
Виден пример от днешния репортаж, от здравната каса отказват коментар и изпращат писмено становище… На тях ли да разчита някой?

# 537
  • Пловдив
Безкрайно нагли същества, дори не мога да ги нарека лекари. Изгледах първа част от разследването на Тина, и още не вярвам как завърши този началник на неврохирургията. "Замислете се дали парите по тези пътеки са достатъчни?".Колко трябва да си нагъл, да знаеш, че всяка втора операция ти е фиктивна и да кажеш, че парите ти били малко. И това, че хората твърдят, че били само веднъж оперирани, не било вярно ...
Мале, мале ... Мръсни нагли изроди!!!
Виждам датата на сигнала към прокуратурата, че пише август 2022, и те като гледам много бързат да се разкрият виновните. Още дори няма повдигнати обвинения.
Така сме затънали в блатото, че май не виждам светлината в тунела ...

# 538
Няма и да има повдигнати обвинения. Навързани са като черва- прокуратура-болници-РЗОК - шефове. Чудо.
3 пъти поисках среща с Мавров или Джамбазов, нямаше такава  Satisfied
А в една частна болница какви измами са......Не мога да Ви опиша.
Господ да ни пази Hands Pray

# 539
  • Другата България
Не може да се обобщава.
Има и нормални и всеотдайни лекари, не всички са "маскари".
За съжаление заради такива "убийци" се слагат всички под общ знаменател. А не бива.

Общи условия

Активация на акаунт