"Търговия със смърт" - разследване на Валя Ахчиева

• 79 521
  • 859
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм изненадана. В нещо, дето  е въпрос на висок морал и има голямо доверие сме  я направили като навсякъде и във всичко. Страшно  е.                                                                                                                                                                   

# 511
А как купувате лекарства от чужбина? Аз не се бях замисляла за качеството на лекарствата в България… Не, че съм изненадана.

Като ходим там. Онлайн съм поръчвала също, от немска онлайн аптека до адрес на превозвач.
Приятели, които живеят там са носили и така.

# 512
Аз купувам такива без рецепта.
Купените от България кремове за херпес нямат никакъв ефект. Със Зовиракс от Турция има незабавно облекчение.
Същото е и с Фенистил от Испания и от тук...
Колкото и Нурофена да изпия, главата не ми минава. А с какъвто и да е чужбински ибопрофен, имам ефект до час.

# 513
Само трябва да знаете активното вещество, защото имат различни търговски наименования.

# 514
На Божанков баща му почина от рак, така че има и личен мотив.
Мисля, че на всеки нормален човек тази информация трябва да му бръкне в червата, не само на загубилите близки от рак. Казвам го като човек, загубил майка си от рак преди години.
Гнусно, долно и нечовешко!

# 515
Да, наясно съм с това Simple Smile.

# 516
  • Пловдив
Е, айде сега - цяла България без някои купуваме кремове срещу херпес оттук и да не разберем досега, че нямали никакъв ефект.

То почти като с истинското сирене, истинските перилни препарати и истинската кока-кола още щом минеш границата в която и да е посока - само за нас ги правят кофти.

Кремовете за херпес, нурофена и аспирина впрочем не ги произвежда Домуза, голяма част от лекарствата са вносни - ако наистина активното вещество е в по-малко количество от обявеното, пак ли ние сме виновни?

# 517
Магдена, всеки споделя личен опит. Съмнявам се, че са в по-малко количества активните съставки. По-скоро са с различно качество.

# 518
  • При семейството си
По някои теми няма нужда от “Изберете българското” и чак такъв патриотизъм.

# 519
Магдена, всеки споделя личен опит. Съмнявам се, че са в по-малко количества активните съставки. По-скоро са с различно качество.

По принцип активните съставки са от много ограничен брой доставчици, освен ако не се произвеждат у нас, но това е рядкост. Активните съставки най-често са от Индия или Китай. За повечето лекарства.

# 520
  • Пловдив
Какво българско да изберем, бе, какъв патриотизъм и какви пет лева - за ВНОСНИ лекарства, продавани в България, говорим. Дето нямали ефект. Нурофен и кремове против херпес.

_____
Активната съставка в дадено лекарство е едно вещество, една формула. То има количество, няма различно качество само по себе си. Може да е с различни примеси, може да е по-малко количество в хапчето, може примесите да пречат или да помагат на действието или на усвояването, но няма как една и съща активна съставка, едно действащо вещество, една формула да е "с различно качество" - това е безсмислица според мен.

И много от лекарствата се произвеждат, повтарям, не у нас. Няма как Домуза да ги разреди - не ги прави той.

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 19:57 от Магдена

# 521
Естествено, че не той разрежда асикловира в Зовиракс-а.
Никого не карам да ходи да си го купува от другаде. Купувайте си го оттук след като ви действа.

# 522
Ох, в Канада по-голямата част от предписаните от лекар лекарства се купуват от аптеките по бройка наливно в специални пластмасови шишенца. Активни съставки, генерици от Индия итн. Приятелки изказват съмнения за съдържание активно вещество.
Ако не са били антибиотиците от България, не знам… и с минал срок си действат.  имам украински валидол, купен от България, без грешка.

# 523
  • София
Домуза не произвежда ли едно единствено човешко лекарство? "Хювемек"?
Лекарства могат да се поръчват и по Вайбър от Гърция, няколко пъти поръчвам за баща ми препарати, които липсват в България.

# 524
  • Пловдив
Ма то и Кейтрудата по документи е вливана не на 1 човек, а на 2-ма. Че даже и в чужбина е продадена.
Споделих на какъв разговор присъствах.
Всеки може сам да си направи изводите.

Какво българско да изберем, бе, какъв патриотизъм и какви пет лева - за ВНОСНИ лекарства, продавани в България, говорим. Дето нямали ефект. Нурофен и кремове против херпес.

_____
Активната съставка в дадено лекарство е едно вещество, една формула. То има количество, няма различно качество само по себе си. Може да е с различни примеси, може да е по-малко количество в хапчето, може примесите да пречат или да помагат на действието или на усвояването, но няма как една и съща активна съставка, едно действащо вещество, една формула да е "с различно качество" - това е безсмислица според мен.

И много от лекарствата се произвеждат, повтарям, не у нас. Няма как Домуза да ги разреди - не ги прави той.

Общи условия

Активация на акаунт