"Търговия със смърт" - разследване на Валя Ахчиева

• 79 530
  • 859
  •   2
Отговори
# 495
  • София /Абсурдистан
Такова нещо не може да стане без участието на много хора, или поне на няколко души.

# 496
На Божанков баща му почина от рак, така че има и личен мотив.

# 497
  • Варненска клюкарка
Нямам представа кое беше предаването преди около час, не видях и канала, тъкмо си влизах вкъщи...Д-р Неделя Щонова повдигна темата, като подчерта че това е разследване на Валя Ахчиева, но гостенката и, мисля че беше онколог не поддаде. Лекарствата се подготвяли централизирано в болничната аптека, контрол имало бла бла... Нито дума как пациента да е сигурен че му вливат именно лекарство, а не физиологичен разтвор.

# 498
  • София
Мммдааа, без онколози в схемата няма как да стане. Не им изнася да се говори. Да бяха питали за драмите на Джизъса и Мара Отварачката, за да им е по-комфортно. Нещастници!

# 499
  • Пловдив
Не е много свързано с темата, но се оказа, че имам познат, които работи за Домусчиеви в производството на лекарства. Та, твърди се, че активното вещество, което се слага в лекарствата е доста пъти занижено. И това е масова практика.
 Отделно съпругата на този познат работи в Пловдивска лаборатория, една от големите тук, и споделя, че много често резултати се пишат на изуст. Не се хабят реактиви, защото са скъпи, а се поглеждат резултатите преди това и се пишат сходни ...

Не мен направо ми преседна вечерята. Хората си го споделяха така, съвсем нормално и се подхилкваха.
И пак стигаме до израза "Ами тука е така ..."

# 500
Аз затова правя всяко изследване в две различни лаборатории и ако има разминаване-в трета.

# 501
  • Berlin
Какво означава подхилквали се и тука така било… не непознати ще ми станат, ами не знам.🤢

# 502
  • Пловдив
Не вярвам това да е масово и не защото Домуза или някой Х от лаборатория не би направил всякаква далавера, а защото поне това се хваща много лесно. Доста по-лесно от проверка на лекарствата в системите.
Вярно, че понякога лабораторните резултати на един и същ човек в две лаборатории в един ден или поредни дни се различават съществено (много повече от обичайната неточност), но по-скоро като инцидент, отколкото масово.

И да, аз също бих минимизирала всеки контакт с човек, способен да се подхилква на подобно нещо, независимо вярно или не.

# 503
Това за лабораториите съм го чувала преди повече от 10 години и затова правя в различни лаборатории и винаги най-малко в две.Като чукнели ЕГН и излизали всички предишни резултати.

# 504
За ниска концентрация на активно вещество в лекарствата и преди години се говореше. Неслучайно много хора купуват лекарства от чужбина. Аз скоро си купих обикновен аспирин на Байер от Италия, ми нищо общо няма с нашия.

# 505
От години купувам ибопруфен и крем против херпеси от чужбина по същите причини. Ниското качество за източна Европа не се отнася само до храна и перилни препарати...

# 506
  • Пловдив
Какво означава подхилквали се и тука така било… не непознати ще ми станат, ами не знам.🤢
Че не са от близкия ми кръг и надали в следващите години ще станат, имам предвид. Което не пречи на хората да си говорят и до толкова да са свикнали с незаконията, че дори да не им прави впечатление.
Ето, че от 5 коментара в 3 има такива, които потвърждават това. И какво е направено? Сигнали има ли подадени, шуми ли се? Не! Всеки си гледа, търпи и си купува лекарства от чужбина и си прави два пъти Едно и също изследване. Защото тук е така!
Пак ще се повторя!

И не мисля, че трябва да търпим. То от търпеливост сме стигнали до тук!

# 507
Аз скоро си купих обикновен аспирин на Байер от Италия, ми нищо общо няма с нашия.
Каква е разликата? Не се заяждам.

# 508
Пия аспирин ако усещам, че съм настинала. Българския освен да даде един момент, в който се чувствам много загряла, друго не прави. Италианския буквално те дига на крака, всичко спира да те боли, нос, глава, все едно са ми ударили венозно нещо енергийно.

# 509
А как купувате лекарства от чужбина? Аз не се бях замисляла за качеството на лекарствата в България… Не, че съм изненадана.

Общи условия

Активация на акаунт