Отказване от дете.

• 8 335
  • 189
  •   1
Отговори
# 45
  • София
За щастие не познавам такива хора, ние 8 години живеехме без да родя второ, сигурно и за мен са решили, че не искам или нещо ми пречи.

Обаче ако пак трябва на ново да живея бих се ориентирала с две по-ранни раждания. Представете си пенсионер да е баща или майка на див тийнейджър - ми не ми се връзва.
Представям си, защото аз дай Боже ще съм пенсионер като Джули стане тинейджър, не виждам нищо странно и лошо в това, важното е да сме здрави и щастливи, ако трябваше да се съобразявам с такива глупави доводи, още можеше да се туткам, от притеснение, какво ще си помислят хората Mr. Green
И още нещо - мисля, че едно момченце след 2,3 години ще бъде пълното ми щастие - нищо, че като е вече тинейджър аз ще съм баба!!! Crossing Arms

# 46
Ама някои двойки не могат да имат деца и просто не им се обясняват тези факти на всеки. Имат си причини някакви и така.. .Аз, например, като се оженихме, не можах да забременея 4 години. Не ставаше и не ставаше това бебе и туй то. Може и за мен да са мислили, че искам да си вея байряците Mr. Green, вместо да изпълня гражданския си дълг Tired.
А за финансовата страна - пак съм жив пример - искаме да имаме още едно дете, но мисълта за парите, ни изпарява ентусиазма ooooh!. (дано е временно)
Така че полекичка с предположенията за липсата на деца, защото не знаете, кой мазол ще настъпите, без да искате.

Може хората да се правят на ударени с тези факти, които ви изнасят, защото не им се обяснява истината.
Напълно подкрепям!Не на всеки сме длъжни всичко да обясняваме.Съжалението не е най-добрата помощ.казваш-Не искам и толкова!Какво ти е на душата,сам си знаеш!
По един начин изглеждат нещата отвън-по друг отвътре.

# 47
  • Linz
Не познавам.

# 48
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Ами да-познавам,и упорито неискат дете!Така им било по-добре   ooooh!,не че нямат пари!Пък и парите не са оправдание,разбира се когато положението е мизерно няма смисъл да се наказва детето в такава обстановка,но в стандартният недостиг на пари,винаги може да се изгледа едно дете!
...но пък всеки си знае какво му е в дома и си взема решенията-отстрани едно изглежда  Hug а как е в действителност  Crossing Arms

# 49
  • София
Не мога да си представя, че правейки планове за дете, ще използвам реплики от рода "все някак ще се оправим" и ще стрелям на сляпо. Просто така съм свикнала - предварително да осигурявам начинанията си. Пример са ми циганетата, които тичат боси по снега зимата. Те са точно деца, които са родени, въпреки невъзможността на родителите им да ги гледат.  Дали са щастливи??? Дали ще станат достойни хора???

Последният месец на едни приятели детето им се разболя 2 пъти. Наложи се мъжът да си вземе неплатен отпуск, за да гледа другото им дете, защото майката влезе в болница с малкото. Съответно взеха пари на заем от няколко места (и ние им дадохме). В резултат на това хората не празнуваха Коледа и Нова Година, защото нямаха пари. Освен това ние - приятелските семейства купихме подаръци на децата, защото те наистина нямаха нито стотинка. Откакто им се  е родило второто дете е така - оправят се някак.... За мен това е безотговорно. Те са ми приятели, но не ги разбирам в това отношение.

Tess , мислиш ли, че бедността не оставя трайни следи в съзнанието на едно дете? И да - има хора, които няма какво да ядат, но по-лошото е, че децата им също нямат какво да ядат... За съжаление те нямат компютър и интернет в къщи, дори нямат собствен дом, така че не очаквай  някой да ти разкаже личната си история тук... Но това не означава, че тези хора не съществуват!

# 50
  • с/у ОколоМръсТното
Хипотетично:

Семейство иска да има 1 дете, подчертавам едно дете, защото толкоз могат да изгледат финансово, ама жената забременява с близнаци или с 3-ка. Е, какво тогава?? Какво става с "другото дете"?

Лени, казваш, че и без дете ще живееш..., а имаш ли друг избор?  newsm78

# 51
  • При хората, които обичам
Аз, например, като се оженихме, не можах да забременея 4 години. Не ставаше и не ставаше това бебе и туй то. Може и за мен да са мислили, че искам да си вея байряците Mr. Green, вместо да изпълня гражданския си дълг Tired.

И ние дълго време опитвахме. Свекърва ми се чувстваше длъжна да обяснява, че още уча, че нямам постоянна работа и т.н., но после и писна и отговаряше, че това си е лично наша работа.
Моментът, в който решихме, че ще осиновим дете, никак не беше подходящ финансово - с новооткрита фирма, на няколко месеца...Но не ни спря...Това не означава, че бих упрекнала някого, ако парите го спират да има дете - никога не мога да съм сигурна дали това е истинския мотив. Аз лично не познавам такива хора.

# 52
  • София
Последният месец на едни приятели детето им се разболя 2 пъти. Наложи се мъжът да си вземе неплатен отпуск, за да гледа другото им дете, защото майката влезе в болница с малкото. Съответно взеха пари на заем от няколко места (и ние им дадохме). В резултат на това хората не празнуваха Коледа и Нова Година, защото нямаха пари. Освен това ние - приятелските семейства купихме подаръци на децата, защото те наистина нямаха нито стотинка. Откакто им се  е родило второто дете е така - оправят се някак.... За мен това е безотговорно. Те са ми приятели, но не ги разбирам в това отношение.

Мен това пък много ме учудва - а какво да си направят детето - да го изхвърлят, че боледува.
А всички "поръчващи си" по едно дете - какво си го поръчват - здраво, право и без да боледува и да им нарушава спокойствието и видиш ли желанието им се изпълнява?!

Познавам такива хора около мен - едната се оправдаваше, че имат двустаен апартамент и няма къде да сложат бебето(сега се раздели с приятелят си ...сама е...а годините и хич не са малко).
Други наши познати не дават е да се чуе за второ въпреки, че са добре финансово - излизат с идеята, че трябва да осигурят всичко за първото и няма да могат за второто.

# 53
Отказвам се да имам второ дете в тази държава, ако ще трябва записването в ДГ да е съпроводено с истерии и бой, и нощувки в студени зимни нощи пред детското завеедние....  Sick

# 54
  • Кори Селести
Честно казано, въобще не ме вълнува защо някой иска или не иска да има деца.
Това е твърде личен въпрос и не бива да се задава на никого дори на ум.
Хич не ми е работа да си вра гагата в тези неща.

Става ми тъпо, когато се случва драмата описана от Лиска, а пък хич не е рядкост.
Но и това не ми е работа да нищя.

Погледнато глобално да се продължава човешкият род е твърде безотговорна постъпка спрямо Земята, но инстинктите са непреодолими и това си е:)

# 55
  • в Низината
Не, не познавам такива хора. Хората, които се отказват от децата си са определена категория хора.

# 56
  • Пловдив
За съжаление има и такива хора. Колежката ми е на 42 г. и отдавна се е отказала да има деца защото "нямала какво да им остави в наследство, живеели в гарсониера, трудно се справяли с парите..."
Не мога да я съдя, живота си е неин. От както имам дете не мога да си представя как съм живяла години наред без Силви. Тя дава смисъл на живота ми. Ако пак забременея не бих се отказала и от второто си дете. Мисля, че не е толкова сложно. Винаги ще се намери още една паничка и за новият член на семейството ни.
Трудното е да се решиш.

# 57
Липсата на пари обикновено не е причина да не се роди едно дете (говоря за първо)!Не всеки се чувства длъжен да отглежда деца обаче и смятам,че има право!Всеки избира и чертае своя път в живота си и в него може да няма деца!Насила да се ражда и гледа дете е напълно безсмислено!
Мисля си,че да се гледа дете "на всяка цена" не е добра идея!Отговорно е да отгледаш човек и освен нахранен и облечен трябва да е стабилен и психически!Доста хора не са в състояние да отгледат дете в добро психично здраве,т.е. да не е изтормозено и комплексирано от собствените си родители!Не мисля,че това е правилно!

# 58
Може би аз? Crossing ArmsГодини чаках да си стъпим на краката и чак тогава си казахме, че можем....иначе ми се искаше много, но някак разумът надделя тогава.Не съжалявам, че изчаках, но пък и незнам, ако не се бях справила със ситуацията по оцеляването-дали пак щях така да мисля, или все пак щяхме да направим поне едно детенце, макар и в немотия...незнам... Thinking

# 59
Ей, много груби изказвания от някои форумки. Confused Да добавя и аз моето.

Относно това, че такива хора били осъдени на самота - а вие колко често посещавате родителите си. Малко ли са случаите, в които възрастни хора с повече от едно дете завършват дните си сами, с окрадени имоти, натикани насила в старчески домове. Или пък тези, чиито деца са в чужбина и се виждат веднъж годишно. То тази самота е още по-страшна - хем имаш близки, хем нямаш и тръпнеш с месеци кога ще дойдат, кога ще звънне телефонът, дали са добре.

Егоизъм било - а на вас какво ви влиза в работата. Нали с нищо не ви ощетява изборът им. А не мисля, че родителството чак толкова променя човек, нито облагородява - примери бол. Злобни и тъпи хора раждат и възпитават злобни и тъпи деца. Нищо, че за тях са най-прекрасните на света, за околните не са.

По темата: не се интересувам кой, кога и дали ще има деца. Не разпитвам, не подмятам намеци, не правя шеговити напомняния - безкрайно невъзпитано е. Всеки си има глава на раменете и си знае ситуацията най-добре. Повече уважавам хората, които планират нещата в семейството си, отколкото тези, които са направили дете, защото са били сексуално неграмотни, както май се получава в повечето случаи.
Може би и аз вървя към отказ от дете. С одъртяването съвсем ми се отщява да раждам свое дете, предпочитам да осиновя. Не смятам гените си за чак толкова безценни и прекрасни.

Общи условия

Активация на акаунт