Относно това, че такива хора били осъдени на самота - а вие колко често посещавате родителите си. Малко ли са случаите, в които възрастни хора с повече от едно дете завършват дните си сами, с окрадени имоти, натикани насила в старчески домове. Или пък тези, чиито деца са в чужбина и се виждат веднъж годишно. То тази самота е още по-страшна - хем имаш близки, хем нямаш и тръпнеш с месеци кога ще дойдат, кога ще звънне телефонът, дали са добре.
Егоизъм било - а на вас какво ви влиза в работата. Нали с нищо не ви ощетява изборът им. А не мисля, че родителството чак толкова променя човек, нито облагородява - примери бол. Злобни и тъпи хора раждат и възпитават злобни и тъпи деца. Нищо, че за тях са най-прекрасните на света, за околните не са.
По темата: не се интересувам кой, кога и дали ще има деца. Не разпитвам, не подмятам намеци, не правя шеговити напомняния - безкрайно невъзпитано е. Всеки си има глава на раменете и си знае ситуацията най-добре. Повече уважавам хората, които планират нещата в семейството си, отколкото тези, които са направили дете, защото са били сексуално неграмотни, както май се получава в повечето случаи.
Може би и аз вървя към отказ от дете. С одъртяването съвсем ми се отщява да раждам свое дете, предпочитам да осиновя. Не смятам гените си за чак толкова безценни и прекрасни.