(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 53)

• 40 943
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Праз не става или аз не мога да го отгледам. Много тънък и не расте дори на височина, Фасул за зелен ще сея пак между доматите, така го мисля пък какво ще направя ще видим.
Бобови след бобови не е добра идея.
Върти ми се нещо като краставици, дини, пъпеши, но пък разсада ми е почти готов за дините и пъпешите. Може би тиквички и краставици, малко моркови за по-късно,но само ако има лента за капково.
Царевица е добра идея, не се бях сетила. Може би и червено цвекло.Зелеви не ми се иска, но пък имам един пакет броколи и ако ги посея......

# 151
  • София
С какво да подхраня почвата за магнезий?
Досега единствено срещнах, че доломит на прах съдържа магнезий, но    и него не мога да намеря. А той прави почвата алкална, каквато моята вече е.

# 152
Морски бриз, можеш доста неща да сложиш - късно зеле (правиш си преди това разсад), ряпа. На мястото на граха можеш и картофи да сложиш - има достатъчно време да станат. Също втора реколта моркови.
Стискам палци всичко на прегледа да е добре.

# 153
Досега единствено срещнах, че доломит на прах съдържа магнезий, но    и него не мога да намеря. А той прави почвата алкална, каквато моята вече е.

Преди 3 години ползвах това [url https://torove.bg/golemi-razfasovki/granulated-fertilizers/npk-a … -granula-sulfaten] [/url]
И на следващата година като фрезувах се виждаха неразтворени гранули Simple Smile Та поста ми е по-скоро в отговор 'с какво НЕ' Simple Smile

# 154
С английска сол от аптеката. Съвет получен преди много време, от цветарския ми хибискусен период.

# 155
Здравейте!
По-напред в темата показвахте снимки на части от оранжерии във връзка с механизъм, който контролира температурата. Заинтригува ме една с плексигласови/твърди плоскости. Продават ли се такива готови конструкции, но в някакви по малки размери примерно в рамките на 2кв.м? Родителите на партньора ми са си сглобили криво-ляво някакво найлоново укритие за разсади в двора си, но искаме да ги изненадаме и да им купим нещо по-солидно и устойчиво.

# 156
Шантаво време.
Добре че не посях разсада  в тунелчето , щеше или да го  изгори или да го попари. Мислех тая година да съм в срок и няма да се получи. Миналата година пък още септември попари всичко. При 30 градуса и граха  ще никне и в края на април ще го попари.
А , де? К"во парим?

# 157
  • София
Горките доматчета май на нищо не мязат след студените дни, дълги, хилави нещица, май ще трябва наново

# 158
Нищо им няма на доматчетата. Ако се източат още ги пикирай в по-дълбок съд до първите същински листа.
Stryper , твоите доматки поляни с много йод как са?
Мойте в тунелчето се гътнаха. Бе не напълно но са попарени доста. Пиша ги 50корена брак.

# 159
  • София
🤗🤗🤗👍Мерси

# 160
И една по-силна лед крушка със студена бяла светлина ще окаже положителен ефект до някъде.
Наистина в това студено мрачно време разсадите ни  определено не са добре.
Бриз, защо си мисля, че беше споменава а за някакъв парник в къщи? Ако е така, по-добре там да гледаш разсадите, защото можеш да контролира и на време да се вземат мерки.
Жалко за разсада, дано да имаш достатъчно друг.

# 161
Имаме оранжерия да, но е на по студеното място. Там без сутрин занеси и вечер прибери не могат да оцелеят. Използвам я за да удължа сезона есен.

# 162
Много съм ядосана 😠 според вас тези чушки ще се оправят ли 🤬
Всичката капия е отишла. Рибките, 10 камбички имаше и те.Толкова ме е яд, направо. Не бяха поливани.Толкова хубавички бяха станали и сега като ги видях  лошо ми стана.Боже, много съм ядосана.
Късно ли стана да взема нови да сложа?

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 13:48 от Morkovelka99

# 163
Бих ги пикирала в кофички от кисело мляко или големи чашки по две заедно. Много са нагъсто да ги оставиш така.

Доматите ми:

И други неща:

# 164
Явно в Германия няма полярен студ като у нас. При минус 5 неотопляема оранжерия не върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт