(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 53)

• 40 945
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
При минусови нощни температури вкарвам разсада вътре, не ми се рискува. Мина един студен фронт тия дни, голям разсаден отмък-примък тече.

# 166
Не знам  колко минус е било, но вчера към 10ч. имаше дебел лед все още. Днес беше по- тънък още в 8ч.

# 167
Започна да никне пиперът, засят на 27.03.(Ивайловска капия, селски за сушене и сладки рибки). Златен медал и Сиврия още не са поникнали.
Патладжанът и той още не е поникнал, но съм го сяла на 31.03.
Втората партида домати (засях на 21.03), не растат в мрачното време.

Тагетис (подсадих, този път изникна)

Невен (дали да не го пикирам? 🤔)

Първата партида домати (засяти на 19.02, пикирани на 18.03).

# 168
Намерих си изгубените вкъщи семена, ура! Малко е късно за домати и люти чушки, но каквото-такова, днес ще ги сея. Другото са краставици и някакво листно зеле, ще засея и тях, а спанакът май ще остане за наесен.

# 169
Фортуна, слабички ми изглеждат доматите, източили са се.  Много им е тъмно или им е много топло?

Попаднах на тази обява за разсад на нормални цени от производител, може на някой да му влезе в работа. Лични впечатления от този продавач нямам:

# 170
  • Русе
Красиви разсади! Браво на вас! Тук постепенно започва да се стопля вече (Русе). Но все още си е полузимно. Въпреки това чорбаджийките, рибките и няколко капии вървят чудно на тресата. Миналата седмица прекъснах върховете на всички, без една кофичка, защото растат прекалено много, а навън е студ и не става за преместване в двора. Така им стопирах растежа за момента. Ще ви покажа кофичката, която не е прекъсната. Ще цъфти хаха

А ето коренищата на друга кофичка.

И така пък ги закалявам. Вадя ги на перваза. Понеже не събирам всички и ги редувам.

Вървят прекрасно, но терасата им действа като затоплена оранжерия. Като ги изнеса в двора надали ще са така хубави, почвата също няма да им допада толкова много. А и вече са малко дъртички и по-трудно ще се климатизират, но заложих семките през февруари и не очаквах да дръпнат толкова много!
Поздрави и приятен уикенд!

# 171
Тия чушки са като за изложба, Ники. Браво!

# 172
Хубави чушки, чудесни корени. Те даже и ще родят вкъщи ако ги задържиш достатъчно дълго, не им пречи че са на закрито Grinning

# 173
  • Русе
Трябва да ги сложа в голяма саксия. Майтапа настрана ама наистина скоро ще завържат…:joy:

# 174
Ники, ако не са ти много чушките, сложи ги в големи саксий и ги гледай така, а за двора си вземи друг расат. Много да големи и предполагам ще боледуват дълго и късно ще има реколта от тях.

# 175
  • Русе
Морскибриз, вероятно си правя! Ще помисля над това!
Показвам само еволюцията им и спирам със снимките, че ще почна да досаждам с тези чушки хаха
Първата снимка е от средата на февруари.

Втората е от средата на март.

И тази от началото на април.

Ако след Великден не се стопли наистина ще трябва да купувам млад разсад. Ако се стопли директно ги местя в двора и да се оправят.
А дали е нормално да растат толкова, не знам? Не ги торя и ги засушавам често. Семената не са купени, а от супермаркетски зеленчуци.

# 176
Николай, разкошни чушки. След като са пикиране, си мисля, че няма да имат никакъв проблем при засаждане в градината, за разлика от скубания разсад.
Само че може да има изненади, ако чушките са били хибриди. И да се родят различни от това, което очакваш.

# 177
  • София
Страхотен е пипера Ники. Моят също ме притеснява, че расте повече и после ще му е трудно аклиматизирането, но няма какво да направя.
Гледах сутринта прогнозите, дават го да няма вече отрицателни температури нощем следващите десет дни, мисля да насадя още неща в оранжерията днес. Част от пикираните домати почват вече да пускат култуци.
Дали мога да насадя според вас зелен боб за ранен сега в оранжерията до стените, където е ниско и няма как да садя домати?

# 178
Не би трябвало да има проблем да посееш сега боб в оранжерията. На открито поне в наше село се сее 15 - 20 дни преди домати и чушки. Той не никне бързо.

# 179
Ники, хич не досаждаш с разсада. Добре, че сте вие с Айла та да тидим хубав разсад тази година.  А за пипера казвам от опит. Миналата година купих десетина коренапипер с цвят, изключително трудно се прехвана, цвета окапа, преболедува сериозно и моя си го надмина. Когато моя пипер започна да изчервява купения тогава даде първите завръзи. Обаче човек се учи в движение, цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт