(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 53)

• 40 949
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
https://kris06.bg/product/20282/trion-sableviden-akumulatoren-ra … o-li-ion-r20.html

Моят е този,но януари месец беше на промоция в практикер + батерия и зарядно за 119 лева общо (поотделно бяха 100 лв триона и 79 лв батерия(2Ач) и зарядно и https://praktiker.bg/bg/bg/Listove-za-trioni/KOMLEKT-NOZhOVE-ZA- … ROYa-KWB/p/121621(ножовете са отделно) Simple Smile ),а сега се е върнал на предишните си цени Sad От миналото лято го гледах на цена 129 и къде с намаление,къде не Sad
Върши ми чудесна работа за нещо дребно дето да вадиш циркуляр и да мъкнеш кабели.

# 196
Идвам да доложа, че резултатите ми изглеждат добре.
Скрит текст:
Нямам метастази, лимфите са чисти, възстановявам се добре.

Това бяха ужасни дни на чакане!! Явно ще ви досаждам още дълго Heart

Много хубави разсади видях! Браво, спорна да ви е и плодородна градината!! HugHeart Eyes
Ники, този пипер е като за изложба!

Няма един пипер от купени семена, който напълно да ми хареса тази година. Нито от български, нито от холадски семена (с една идея по-добре от българските). Само от събирано от мен семе върви най-силен.

Морковелка ако позволиш и не се обидиш според мен много ама много нагъсто слагаш семената и това е основната причина да тръгват и поникват добре и след това да се задушават растенията.

Диди, как кога? Когато видиш хубаво оформена репичка с големина, която ти харесва. Друг е въпроса ако семената са били кофти и не станат репички, а само листна маса.

Вчера купихме почва и дъски (още са поскъпнали пфу). Днес моето момче ще ми направи още една зеленчукова леха! Heart

Ето ги "децата". Вече едвам издържат вътре, но трябва още седмица да почакат.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 11:56 от ~Биб~

# 197
  • София
Биб браво за резултатите!
На всички пожелавам също здраве и дълги години да ровите градинките и да хапвате плодовeте на своя труд Simple Smile

# 198
  • София
Биб, радваме се за това, че ще ни досаждаш дълго с прекрасната си градинка!!!Жива и здрава да си, мила Биб!

Честита Цветница на всички! И цвят, и плод да има!

# 199
Биб, браво за хубавите новини, да сте здрави всички в къщи и да са спокойни дните и нощите ти! Hug

# 200
О, Биб прекрасни новини!
Аз установих, че на моите разсади им беше студено когато не растяха. Преместих на топло, едни наторих други не. Сега разлика нямат. Патладжана се показа над земята точно на 45 ден от засяването, расте чудно на южен прозорец, а само сато си помисля, че исках да изхвърла пръстта вече и да сложа нова и други семена.
За сабления трион ММ каза, че е 20w.

# 201
Биб, много хубава новина! Да се възстановиш напълно и да може да обработваш градината си!
Честит имен ден на всички с имена на цветя! Да сте здрави и много щастливи!

# 202
Браво, Биб! Страхотна новина!

Ние работим в градината усилено, възстановяваме всичко изоставено заради стършелите миналия сезон. Лека-полека джунглата започна да заприличва на градина.

# 203
  • Бургас
Моят мъж също си купува машинки от фирмата Parkside и е много доволен. И двамата сме доволни. Не тръгваме без неговата акумулаторна резачка и без моя мини-трион.
https://torbabg.com/products/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0% … AYASAAEgIpJ_D_BwE
Много често е удобно да спрем, да "нажиткаме" няколко паднали клона и да се приберем с един наръч дръвца. И така неусетно се оказа че имаме толкова дърва в двора, с колкото започнахме зимата.

# 204
Биб, чудесна новина! Много се радвам! Пожелавам ти много, много години да градинарстваш и да правиш всичко, за което мечтаеш!❤️
Честита Цветница на всички! Бъдете здрави и благословени! ❤️

# 205
  • София
Биб, чудесни новини!!! Желая здраве, щастие и спокойствие на цялото семейство!

Честита Цветница на всички!

Днес закарахме детето на село за ваканцията и минахме през нивата на брат ми. 1/3 от зелето е засадил последните дни. М.г половината от това място беше с тикви, а другата почиваше със сидерат ръж. От тиквите също е вкарана много биомаса, но не личи, всичко се е разградило.
Само 20 дка:

Не питах колко са дълги редовете, обаче направо погледа се губи. А мъжът ми, милият той гражданин вика "я колко хубаво и наред е поникнало" 😀
И се сдобих с разсад бяло зеле. Нищо, че не ни е оправена градината, ей така само един ред да съм насипела и окопала и да го посадя! Ами добре, тъкмо на мястото на доматите е подходящо за сеитбооборот Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 22:08 от sofyia

# 206
Биб, здраве, спокойствие и щастливи моменти желая на цялото ти семейство!

Няма причина да се сърдя. Сега съм на такъв етап, в който ми се занимава, но не разбирам нищо затова и тук питам.
Аз уж сложих малко семена от чушките затова реших и всички 5 вида да са на едно място. Те взеха, че всички покикнаха и пак станаха много някои.
Доставих всичко на баща ми. Да видим там как ще се развиват и ще си харесат ли новия дом 😂.
При мен останаха черита ще ги пекирам и ще нося и тях.
При мен ще си оставя цветята, ягодките докато пораснат и една мащерка, която още не е решила ще живее ли.

# 207
Та да се доизкажа с оглед собственото ми мнение Simple Smile
Триона на парксайд вероятно е добре предвид окомплектовката и настоящите цени,но едва ли ще реже клони над 50 мм с лекота и едва ли е 2000Ач(имайте предвид,че може някъде да пише 1,3) или 1300 ).Другото дорбо което ми прави впечатление в брошурата на лидъл е лентовия шлайф (добър е,но за парите - всеки сам си . . . Simple Smile вземете си достатъчно шкурки,че за този размер си е проблем Simple Smile )
Ножицата за 7,50 лв може да е добра добавка,но утре ще преценя на място иначе не смея да препоръчвам.Иначе дробилката е на добра цена,че макитите станаха скъпи и голямата ножица е добра,ако някой смята да се обзавежда с такава.И гаранцията не е маловажна Simple Smile - спира да работи и отиваш в лидъл и "не работи" - да се оправят да връщат парите или да я поправят Simple Smile

# 208
  • София
Дробилката от лидл я взех още миналата година. По-евтиният вариант с ножове, не с валове. Всички клонки от дръвчета и рози ги смляхме и миналата и тази година и сега имам няколко чувала мулч, които още не съм измислила за какво да ползвам, но ще им намеря приложение със сигурност.
Накупила съм също така всякакви други неща от там, лентовият шлайф, шлайф за стени, оберфреза, от онлайнмашини взех и лазерен нивелир и електрическо ренде  и всичко това само през последният месец.

# 209
направи си компост,прекрасен е  и става за всичко - подхранване,разсаждане - но иска чакане (няма да ме разберат,хора който не работаят със слаби почви Simple Smile )
с ножове или не - аз съм пристрастен и съм фен на тази система Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт