декупаж/салфета4на техника/

• 142 581
  • 395
  •   1
Отговори
# 300
[quote Ще разкажеш ли по-подробно как точно ги направи. Моооля!  Praynig "Състарени" ми изглеждат. Интересуват ме и материалите. аз вчера бях в Слънчоглед и си взех лепило-лак и други дребни джунджурии за великден, но определено се очертавам редовен "дарител" в тоз` магазин. Страхотии има, а мен ме сърбят ръцете!  Laughing
[/quote]
 Материали: яйце ( Grinning), еднокомпонентен лак за ефект кракле ( Medium Krakelee Marabu) или каквато марка намери6, акрилна боя (светла тоналност), салфетка
панделка и въженце за обазоване на ръба,който се полу4ава като затвориШ яйцето.

Из4истваШ вътреШната страна на яйцето със спирт, за да махне6 прах и др. ИзрязваШ мотива от салфетката и го лепиШ с лепило за салфетка (пак на МАРАБУ или др.) Като изсъхне хубаво дава6 една ръка с лака за краклее, не много наслоен, и 4ака6 пак да изсъхне добре, поне 6 4аса. После намазва6 с акрилната боя отгоре  и напукването се появява веднага. Като изсъхне и акрила затваряШ яйцето, по ръба залепваШ въженцето, а отгоре връзваШ панделката на финтифлЮШка и воала. Hug

# 301
  • София
Ще бъда благодарна ако някоя от вас има търпение да ми отговори какъв лак да си купя и изобщо какво липило /като марка е най- подходящо/. Мерси предварително

Да споделя за материалите - пробвах лепилото/лак от "Слънчоглед" - това, дето се води универсално за всякакви повърхности, но не ми допадна особено. Много е водно и лесно набръчква салфетката. Може би е по-добро за декупажната хартия, където се мажат и двете повърхности. Лично на мен повече ми хареса лепилото/лак на Pebeo. По-гъсто, с "по-мазна" консистенция /ако мога така да се изразя/. С него обаче покритието става и по-лъскаво.
http://shop.arista-bg.com/catalog/images/3167860060043.jpg
За лакирането, както вече писах по-нагоре - може да пробваш и с обикновен лак за коса. В магазините за художници продават акрилни лакове.  Аз лично ги предпочитам, тъй като са на водна основа. Има разновидности - мат, сатен, гланц, на спрей или за четка, както ти е най-удобно   Peace

# 302
[quote Ще разкажеш ли по-подробно как точно ги направи. Моооля!  Praynig "Състарени" ми изглеждат. Интересуват ме и материалите. аз вчера бях в Слънчоглед и си взех лепило-лак и други дребни джунджурии за великден, но определено се очертавам редовен "дарител" в тоз` магазин. Страхотии има, а мен ме сърбят ръцете!  Laughing
Материали: яйце ( Grinning), еднокомпонентен лак за ефект кракле ( Medium Krakelee Marabu) или каквато марка намери6, акрилна боя (светла тоналност), салфетка
панделка и въженце за обазоване на ръба,който се полу4ава като затвориШ яйцето.

Из4истваШ вътреШната страна на яйцето със спирт, за да махне6 прах и др. ИзрязваШ мотива от салфетката и го лепиШ с лепило за салфетка (пак на МАРАБУ или др.) Като изсъхне хубаво дава6 една ръка с лака за краклее, не много наслоен, и 4ака6 пак да изсъхне добре, поне 6 4аса. После намазва6 с акрилната боя отгоре  и напукването се появява веднага. Като изсъхне и акрила затваряШ яйцето, по ръба залепваШ въженцето, а отгоре връзваШ панделката на финтифлЮШка и воала. Hug
[/quote]

Малко аматьорски уточняващ въпрос!
1. Всичкото лепене и боядисване го правиш отвътре на яйцето, така ли?!

# 303
# 304
  • Разпиляна във въображението
Днес направих първия си опит. Ще снимам и ще кача

# 305
  • Разпиляна във въображението
Ето:

не бъдете много критични

# 306
Ето:

...
не бъдете много критични

Че то няма и за какво!  newsm10

# 307
  • София-в сърцата на моите деца
 smile3508

# 308
Какви прелестни велигденски яйца сте направили  bouquet  bouquet  bouquet
Аз съм от тези, дето ви четат, но не се включват, защото просто няма какво да покажа - все не ми остава време. В събота реших да направя една чинийка на щерката и съм ужасно разочарована от втория ми декупажен опит Sad Изрязвах елементи от две салфетки. С едната всичко беше ок, но с елементите от другата се случиха много странни неща Confused Първо след като поизсъхна лака се образуваха много финни мехурчета и второ цветовете се видоизмениха, като при печенето съвсем се промениха Shocked Снимката е малко кофти, защото помолих щерката да я щракне през деня на светло Embarassed Сега не знам аз ли сбърках някъде, от салфетката ли е, от лепилото ли е newsm78 Подозирам, че е от самата салфетка, защото с елементите от другата нямаше никакъв проблем.

Искам да ви питам и още нещо - как се казваше онова нещо, с което се матираше стъкло? Някой го беше пускал по- напред из темата, но аз не си го записах и сега не мога да го намеря Embarassed

# 309
lulutо, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=153881.220
от тук първите 3-4 поста и на страница 14 предпоследния пост, дори има и снимка- фрост дизайн се казва
и много ми харесаха всички неща в папката- и яйца, и нокти...  Grinning
успех

# 310
http://www.sospesotrasparente.it/galleria.asp
вижте какьв декупаж прави една италианка /щракни вьрху всяка картинка на галерия  има и други/но е патент и не обяснява как се прави,

страшно много идеи за декупаж
http://www.webshots.com/search?query=Decoupage&start=72

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 23:48 от ra4eto

# 311
  • Бургас
http://www.sospesotrasparente.it/galleria.asp
вижте какьв декупаж прави една италианка /щракни вьрху всяка картинка на галерия  има и други/но е патент и не обяснява как се прави,

Леле, тази ми обърка всички понятия  #Crazy newsm78
страхотни са!

# 312
  • София
Ей тук май има някакво обяснение, но аз бъкел не отбирам италиански - само по картинките се ориентирам Embarassed Някой ако може да преведе...http://www.sospesotrasparente.it/popup_tecnica_avanzata.asp?offset=1

# 313
Питайте в италианската тема в Родители в чужбина.
Иначе мога да опитам, ама италианския ми е слаб.

# 314
  • София
Питайте в италианската тема в Родители в чужбина.
Иначе мога да опитам, ама италианския ми е слаб.
Опитай, моля те   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт