декупаж/салфета4на техника/

• 142 577
  • 395
  •   1
Отговори
# 315
Влизам, само да ви кажа по едно огромно благодрая, че тези, които можахте се включихте във великденския базар, който ще бъде събота и неделя - Благодаря ви Peace

# 316
Ей тук май има някакво обяснение, но аз бъкел не отбирам италиански - само по картинките се ориентирам Embarassed Някой ако може да преведе...http://www.sospesotrasparente.it/popup_tecnica_avanzata.asp?offset=1
Ами аз 6те пробвам, така и така живея в италианско. Влязох в сайта и разгледах. Техниката е сравнително проста: върху прозра4но пласмасово фолио (тип джобовете за слагане на документи) се залепва изрязан мотив от салфетка (лепи се с лепило ЗА САЛФЕТКИ). Като на4ало се запо4ва с по_прости обекти _голямо цвете, голяма пеперуда и т.н. Отгоре се намазва о6те един слой. Като изсъхне добре се изрязва така полу4еният пластифициран обект, и се нагрява внимателно на свеЩ., за да омекне. Като стане мек, запо4ва да се огъва с разните му там пособия, а може и с пръсти, за да придобие триизмерна форма. (вж. по картинките в сайта). След това се лепи върху ваза, кутия и т.н. Единствения проблем е, 4е тези прозра4ни фолиа са патент и се продават. Може и да имат някакъв еквивалент, но аз не го знам. Мацката обяснява, 4е нейните са най_добри за въпросната техника.  Outta Joint

# 317
Аз си мисля, че би трябвало да стане с пластмасово шише от безалкохолно. Peace
Като ми остане малко свободно време ще се пробвам. Ако преди това някой не ме изпревари. Laughing
Ако опитате после да докладвате, ей!

# 318
  • София
karlson , много ти благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
Значи по картинките и с 10те думи италиански, които знам, съм се ориентирала правилно  bowuu
Въпросното фолио "termo plastico" явно е разковничето на успеха в тази техника. Пуснах да го търся с гугъла в България и се оказа, че това било фолиото, с което пакетират разните стекове безалкохолно например и т.н. Като се докопам до такова, непременно ще пробвам  Mr. Green
Засега направих малка проба с една пеперудка върху обикновен найлон и горе-долу се получи нещо - като снимам ще покажа, но предполагам и се надявам с другото фолио да е по-пластично.
Caprari , ако пробваш с шише - покажи резултата, че ми е интересно   bouquet

# 319
Ето го и моя първи опит за 3d декупаж:

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 16:00 от Анонимен

# 320
  • София
Ето го и моя първи опит за 3d декупаж:
...
Браво!  bouquet
Казвай бързо как го направи Hug
(Аз чакам да се заредят батериите на апарата, за да снимам.)

# 321
По начина, по който го е описала италианката, но вместо нейната пластмаса използвах шише от безалкохолно.Обаче доста се свива пластмасата от шишето и за това може би е по-подходящо за големи предмети.Всъщност най-трудното е огъването, защото трябва много добре да си представиш как ще изглежда предмета.

Последна редакция: вт, 03 апр 2007, 16:00 от Анонимен

# 322
  • Банкя
Страхотно е .Ще я разбиете тази италианка.Желая ви успех HugА лепилото -за салфетки ли слагате?

# 323
Благодаря, но съм още много далече от италианката. Tired
Това го правих с С 200, защото не ми се щеше да хабя лепилото за салфетки- все пак не знаех какъв ще е резултата.Но вече следващия път ще го направя с лепилото за салфетки.

# 324
# 325
Алоуууу, Рачето!Ще ядеш шамари! Mr. GreenСамо  ми пускаш фитили тука с разни линкове..
У нас започва да прилича на ателие на художник.Ако и сега мъжа ми ме изтърпи, значи ще ме търпи forever. Laughing
Аз доколкото разбирам тук става въпрос за глина, от тая, бялата, а не за специални пластмаски.
Веднъж се лепи елемента върху капака и още веднъж върху тая глина и после се наслагват.Или? newsm78

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 16:31 от Анонимен

# 326
да ,от глината е.днес си я купих и си тьрся имформация и попаднах на тези сайтове.
виж тук саксията с ягодите отдолу има такава глина и за това са така изпькнали.
http://racheto.mylivepage.com/image/index
на гоблени/
а отдолу една рускиня е направила вазичката с розави цветя,но след великден ще покаже как

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 17:25 от ra4eto

# 327
Рачето,  ще те осиновя! Hug

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 18:18 от Анонимен

# 328
...но след великден ще покаже как
А ти после ще покажеш на нас, нали? Mr. Green

# 329
  • София
Алоуууу, Рачето!Ще ядеш шамари! Mr. GreenСамо  ми пускаш фитили тука с разни линкове..
Така, де  Laughing
Шегата настрана, хиляди благодарности, че споделяш откритията си с нас.    bouquet
И това с глината ще бъде пробвано при първа възможност.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт