Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 431
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • в пустинята
От Хасково, но  болнични ползвах от Пловдив.
Аз сьм от Пловдив.Кьде ходихме?

# 271
Аз се оперирах в Парк Хоспитал и от там ми даваха болнични.

# 272
  • в пустинята
Аз се оперирах в Парк Хоспитал и от там ми даваха болнични.
Не го зная това?

# 273
Частната болница в края на града.

# 274
Момичета, някоя от Вас поставяла ли си е спирала Мирена преди? Чудя се, защо лекаря не ми препоръча първо поставянето на хормонална спирала за да се проследи, как ще ми повлияе на обилните цикли със съсиреци, както и удебелената лигавица при мен, която в комплект с миомните възли предизвиква кръвоизливи по време на цикъла. Поставяла ли е някоя от вас спирала Мирена и как Ви подейства, но пък тази спирала май наистина си има и своите недостатъци.

# 275
Момичета, някоя от Вас поставяла ли си е спирала Мирена преди? Чудя се, защо лекаря не ми препоръча първо поставянето на хормонална спирала за да се проследи, как ще ми повлияе на обилните цикли със съсиреци, както и удебелената лигавица при мен, която в комплект с миомните възли предизвиква кръвоизливи по време на цикъла. Поставяла ли е някоя от вас спирала Мирена и как Ви подейства, но пък тази спирала май наистина си има и своите недостатъци.
Аз си поставих преди 1 година такава спирала именно заради кръвоизливи. Има си странични ефекти при мен/ не при всеки/, но се оттървах от кръвоизливите. Цикълът ми е много оскъден, но понякога продължава повече от 10 дни/ с ежедневни превръзки карам/. Ако имате въпроси, пишете на лични, защото има тема за Мирена, да не спамим тук.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 08:21 от Ena123

# 276
Момичета, ако някоя от вас има телефона на д-р. Лъчезар Танчев може ли да ми го напише на лични.

# 277
Аз не пия абсолютно нищо. Още в началото професора ми каза ,, -Ракът ти е хормонозависим. Храни се с хормони Сега ще започнат да ти предлагат добавки .. нищо няма да приемаш. Ще си изтърпиш. " И така, страх лозе пази.🙂 Изтърпях си едни ужасни 5г. Напълнях с 30кг. и след това отслабнах  с 27кг. Следя си храната и дори нямам наченки на остеопороза вече 10години след  радикалната хистеректомия.  Пу, пу добре съм 😁

Как се установява вида рак към какво е зависим? Може ли малко повече информация, ако знаете? Например, ракът на маточната шийка казват, че е от ЧПВ, това ли се има предвид?

# 278
Здравейте! На 18.12.23г ми е насрочена дата за операция в болница Пълмед град Пловдив. ( На 43г, раждала съм чрез секцио едно дете). Операцията е за премахване на матка със запазване на яйчниците, имам няколко миоми, които предизвикват кръвоизливи със съсиреци по време на цикъла. Бихте ли споделили тези от Вас, които вече са оперирани, какво да нося при себе си? Нощница, пижама, тоалетни принадлежности, превръзки и какво още др, че не се сещам а и вече взе да ме хваща паниката, защото денят на операцията наближава. Неделя ще ме приемат а понеделник живот и здраве ще се състои операцията. Бихте ли споделили и какво се случва първите дни след операцията? Благодаря предварително! 🌷

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 14:07 от Burda moden

# 279
  • в пустинята
Здравейте! На 18.12.23г ми е насрочена дата за операция в болница Пълмед град Пловдив.премахване на матка със запазване на яйчниците. Бихте ли споделили тези от Вас, които вече са оперирани, какво да си взема при себе си. Нощница, пижама, тоалетни принадлежности, превръзки и какво още други, че не се сещам а и вече взе да ме хваща и паниката, защото денят на операцията наближава. Неделя ще ме приемат а понеделник живот и здраве ще се състои операцията. Бихте ли споделили и какво се случва първите дни след операцията? Благодаря предварително! 🌷
Днес 14 дни от операцията.Хирургиите.Всичко ми махнаха,на 50 г сьм.Много ме болеше след упойка,не ми помагала и обезболяващиъе.Реанимация 1 ден с катетьр.Нощница ми дадоха за операционната.Трудно е,и сега ми е трудно е къщи.Боли ме от лявата страна,все едно ми е приклещено и ме надуват с въздух.Вече ям всичко.Лежа по цял ден.Разходки правя у нас и пак си лягам!Лягаш и ставаш бавно

# 280
Здравейте! На 18.12.23г ми е насрочена дата за операция в болница Пълмед град Пловдив. ( На 43г, раждала съм чрез секцио едно дете). Операцията е за премахване на матка със запазване на яйчниците, имам няколко миоми, които предизвикват кръвоизливи със съсиреци по време на цикъла. Бихте ли споделили тези от Вас, които вече са оперирани, какво да нося при себе си? Нощница, пижама, тоалетни принадлежности, превръзки и какво още др, че не се сещам а и вече взе да ме хваща паниката, защото денят на операцията наближава. Неделя ще ме приемат а понеделник живот и здраве ще се състои операцията. Бихте ли споделили и какво се случва първите дни след операцията? Благодаря предварително! 🌷
Нощница за операцията, за после пижама, Термо чорапи си носи, става студено след операцията, термометър, чаша, прибори за хранене, хавлия, нещо за гърло за смучене, обезболяващи си вземи.  Малки бутилки с вода, защото няма да вдигаш нищо после. Книга за четене,  монети за телевизор. Мокри кърпички. Превръзки. Нещо за хапване за първия ден, кисело мляко,  солети, бисквитки.

# 281
За подробности какво да носите, се обадете на телефон на болницата или ако има сайт, там търсете инфо. Всяка болница има различни изисквания, държавните искат повече неща. Важно е да сте с нощница, пижамата е по неудобна заради трудното движение след операцията.
В дните след операция е важно да се захраните с леки храни - бульони, супи, без месо и без сурови зеленчуци и плодове. Важно е да се раздвижите след реанимация и колкото можете да не се залежавате. Ходене, първоначално в стаята, вкъщи. В реанимация, преди да ви отведат в стаята, ще дойде физиотерапевт и ще обясни как  да ставате, как да лягате, от какво да се пазите.
Колкото може бъдете спокойна, всичко ще отмине Simple Smile

# 282
  • Бургас
На мен, когато си правих емболизацията много хубава работа ми свърши плюшен халат.След процедурата бях гола и изкарах по него един ден.Имах и пантофи за там.

# 283
Колко дни болнични се отпускат при хистеректомия със запазване на яйчниците?

# 284
Колко дни болнични се отпускат при хистеректомия със запазване на яйчниците?
Зависи. За лапароскопска операция до 3 месеца. Ако е класическа до 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт