Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 353
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
На мен ми каза, последното АГ, при което ходих че лигавицата ми била добре и затова не ми изписа прогестерон. Аз също вече мисля, че този цикъл е свързан с лигавицата, защото започна след абразио. Никога, никой не ми е споменавал за проблем с лигавицата, от което съдя, че е нормална, нито някога някой е споменавал за кисти.

Естрогенова доминанстност мисля, че имам, или съм имала по-изявено в някакъв момент преди години.Вече няколко години имам възможост да живея по-спокойно, да се храня и движа и като цяло жлезата ми е по-добре, но ковида и тези кръвоизливи ме върнаха пак назад.

# 346
Burda, аз съм с тотална хистеректомия плюс яйчници. Имах леко зацапване около месец. Болки имах също толкова време, основно от ляво. Операцията ми беше лапароскопска. Имах контролен преглед на втората седмица - зацапването се оказа нормално, но най-добре хирургът, който те е оперирал, да те види, според мен, било то и след НГ.
Аз съм също като теб, 25 ден имам бледо оскъдно зацапване, което лекарят каза, че може да продължи до 50 дни. Леки  болки имам все още понякога, не са постоянни. На преглед съм след седмица.

# 347
Burda, аз съм с тотална хистеректомия плюс яйчници. Имах леко зацапване около месец. Болки имах също толкова време, основно от ляво. Операцията ми беше лапароскопска. Имах контролен преглед на втората седмица - зацапването се оказа нормално, но най-добре хирургът, който те е оперирал, да те види, според мен, било то и след НГ.
Аз съм също като теб, 25 ден имам бледо оскъдно зацапване, което лекарят каза, че може да продължи до 50 дни. Леки  болки имам все още понякога, не са постоянни. На преглед съм след седмица.
.                                                                      

Пиши моля те след прегледа. Надявам се от ❤️ всичко да е наред с теб! Аз също ще споделя след 08.01.24, когато си взема епикризата и мина контролният преглед при АГ. Днес ми махнаха конците, но бях в друга маниполационна при една позната медицинска сестра. Сестрата на тази "мед.сестра", също била оперирана преди години, с премахната матка, но за яйчниците не чух и не питах допълнително, докато се стисках по време на премахването на конците не съм обърнала внимание. Та, "мед. сестра" ми каза, че по малката и сестра също имала зацапване около месец и половина след хистереректомията. Това се дължало на един вид пречистване, както било с дренажа, назова ми медицински термини, които така и не запомних, но ми обясни подробно и да не се притеснявам , че това зацапване е било нормално.

# 348
Моята операция беше на 17.03, а имах зацапване до 30.04. Болки имах при това доста силни в яйчника до септември. Яйчник ли е, срастване ли е. Вече намаляха.

# 349
Вече три месеца откакто мина хисеректомията ми със запазени яйчници - вагинална асистирана лапароскопски. При мен зацапване е леко да се каже, защото ежедневна превръзка не вършеше работа.  В началото 1 седмица си кървеше , после намаля леко и към 10тия ден пак текна. Така изкарах почти 2 месеца. Мислех си че никога няма да се отърва от превръзките Simple Smile После продължи да зацапва жълтеникаво, което било от разграждането на конците. Преди 3 седмици бях на гинеколог - каза ми че все още имам доста конци и най вероятно още толкова (колкото е минало до сега) време ще си зацапва, докато се разградят напълно.
Относно секса, ами ужасена бях в началото. Почти 2 месеца се въздържахме, по лекарска препоръка. После лека полека се върнах към нормалното за мен. Мога да кажа че нямам промяна в усещането и удоволствието. Все още има моменти в които ми е дискомфортно, но то е защото още се притеснявам.

# 350
  • в пустинята
Колко дни болнични се отпускат при хистеректомия със запазване на яйчниците?
Зависи. За лапароскопска операция до 3 месеца. Ако е класическа до 6 месеца.
Здравейте и ЧНГ.И от кой зависи дали ще са 6 м.за отворена операция с мремахване на матка,яйчници и трьби?От ЛКК ли?Тьй като четох коментари вьв форуми,че на някои жени ЛКК отказват да дават след 3 месец болнични!Говоря за отворена операция с премахване на всичко!

# 351
# 352
  • в пустинята
Здравейте,1 месец от операцията,отворена и всичко премахнато.И мен ме боли в ляво и доста понякога,все едно имам болен яйчник там.Питах опериращия,каза,че трябва време и ще мине,да пия обезболяващи при нужда.Чудя се ксквое,ксъо там има само черва вече?

# 353
  • в пустинята
ЛКК,и кое ги кара тези хора да правят проблеми след 3 месец?По какьв начин можем да си иьискаме от ЛК да продьлжат?

# 354
Здравейте и ЧНГ.И от кой зависи дали ще са 6 м.за отворена операция с мремахване на матка,яйчници и трьби?От ЛКК ли?Тьй като четох коментари вьв форуми,че на някои жени ЛКК отказват да дават след 3 месец болнични!Говоря за отворена операция с премахване на всичко!
Моята операция беше такава, като вашата - отворена с премахване на всичко, лекарят, който ме оперира каза, че може да ми дава болничен до 6 месеца. Има лекарска комисия, но според мен всичко зависи от доктора, който те е оперирал. А преди това имах още една отворена операция, без премахване на органи, тогава пак същото ми каза ( доктора беше същият, той ме оперира два пъти), до 6 месеца болничен. Но аз и двата пъти ползвах по два месеца болничен, защото работата не ми е свързана с физическо натоварване.
И още нещо - с епикризата, можете да отидете и в друга болница, където ЛК също може да ви продължи болничния. Това се прави, когато сте оперирани в друг град, а в същото време имате близка болница, с АГ отделение.
Така спестявате пътуване.

# 355
  • в пустинята
Моята операция беше такава, като вашата - отворена с премахване на всичко, лекарят, който ме оперира каза, че може да ми дава болничен до 6 месеца. Има лекарска комисия, но според мен всичко зависи от доктора, който те е оперирал. А преди това имах още една отворена операция, без премахване на органи, тогава пак същото ми каза ( доктора беше същият, той ме оперира два пъти), до 6 месеца болничен. Но аз и двата пъти ползвах по два месеца болничен, защото работата не ми е свързана с физическо натоварване.
И още нещо - с епикризата, можете да отидете и в друга болница, където ЛК също може да ви продължи болничния. Това се прави, когато сте оперирани в друг град, а в същото време имате близка болница, с АГ отделение.
Така спестявате пътуване.
Доктора ,който ме е оперирал не е в ЛКК,ъой работи само в болницата!Праща ме при негова колежка от отделенето,която има кабинет и е председател на комисията!Надявам се,тя да ми ги продьлжава!

# 356
Talibanka, ако е била лапароскопска операцията, доколкото знам, боли от ляво, защото от тази страна надуват с газ. Минава, но за около месец - поне при мен беше така. Болеше и лявото рамо.

# 357
  • в пустинята
Talibanka, ако е била лапароскопска операцията, доколкото знам, боли от ляво, защото от тази страна надуват с газ. Минава, но за около месец - поне при мен беше така. Болеше и лявото рамо.
Отворена!Всичко махнато.1 м вече

# 358
  • Северо=Западналия край
Моля препоръчайте ми лекар за преглед с Плевен или в София. Оперирана съм преди една година и искам да отида за мнение при друг лекар.

# 359
Ходих за болнични преди Коледа. С хиляди уговорки за 4 месец, след отворена операция. Казаха ми,че НОИ автоматично спирали болнични след 3 месец. Само онко болни имали право...
Така, че да сме здрави и да се оправяме някак си...

Общи условия

Активация на акаунт