Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 334
  • 737
  •   2
Отговори
# 360
  • в пустинята
Ходих за болнични преди Коледа. С хиляди уговорки за 4 месец, след отворена операция. Казаха ми,че НОИ автоматично спирали болнични след 3 месец. Само онко болни имали право...
Така, че да сме здрави и да се оправяме някак си...
Вашия,спряха ли го от НОИ?

# 361
Днес го взех. Края на месеца ще стане ясно...

# 362
Burda, аз съм с тотална хистеректомия плюс яйчници. Имах леко зацапване около месец. Болки имах също толкова време, основно от ляво. Операцията ми беше лапароскопска. Имах контролен преглед на втората седмица - зацапването се оказа нормално, но най-добре хирургът, който те е оперирал, да те види, според мен, било то и след НГ.
Здравейте,1 месец от операцията,отворена и всичко премахнато.И мен ме боли в ляво и доста понякога,все едно имам болен яйчник там.Питах опериращия,каза,че трябва време и ще мине,да пия обезболяващи при нужда.Чудя се ксквое,ксъо там има само черва вече?

Един месец е много малко време. Все пак са рязани тъканите в корема, трябва да зараснат. Отделно че почти винаги стават сраствания, които си болят до живот.

# 363
  • в пустинята
Днес го взех. Края на месеца ще стане ясно...
Льжат!!!Вьв форумите пише,че без проблем си ползват 6 м.от Нои.

# 364
Ама във форума не пишат как го вземат.

# 365
  • в пустинята
Ама във форума не пишат как го вземат.
Е,как?Не вярвам да июм дават по 100 лв
На .МРЗ,болничните са малко,остана о да плсщаме за лудо!

# 366
Ако искаш, те зор нямат.

# 367
Колко дълго продължава самата операция?
Днес позната сподели, че преди много години нейната операция била 8 часа😳 Това възможно ли е?

# 368
Днес позната сподели, че преди много години нейната операция била 8 часа😳 Това възможно ли е?
Всяка операция е индивидуална, зависи какви усложнения има. Моята беше отворена с премахване на матка, яйчници и търби и продължи 6 часа. Аз имам много тежка форма на ендометриоза и заради нея съм имала много сраствания по червата, по време на самата операция са викали коремен хирург и той докато изреже срастванията по червата...и така 6 часа. Близките ми са умрели от страх, защо не ме изкарват от операционната. Аз също не очаквах такъв изход на операцията, като се събудих във всяка дупка имах маркуч и много се стресирах. Но и двамата лекари - гинеколога и хирурга са действали много професионално, реагирали са навреме и благодарение на тях съм добре. Така, че никой не може да ви каже със точност, колко време ще продължи операцията!

# 369
Моята беше преди месец, лапароскопска  тотална хистеректомия, около час и половина.

# 370
Моята 5 часа, отворена.Всеки случай е индивидуален.

# 371
Моята е била около 2 часа, поне така каза доктора. Отворена.

# 372
Здравейте, някой опериран от доктор Чавдар Цветков в Плевен?
Как стои финансовият въпрос с операцията, по каса ли е, ако не е роботизирана?

# 373
  • Пловдив
Здравейте, на 13.12.2023г се престраших за операция на 10-12см миома. Надявах се на лапароскопска, но не е било възможно. Отворена с уголемен разрез каза доктора. Оперирах се в Селена при д-р Даниел Ставрев. Доволна съм от всичко... за сега. Проблема е, че не мога да се вшдя очи в очи с него след изписването.  Срещате ли се с опериращия ви. Ако запиша час той ще е най-добрия случай след 1м.

# 374
  • в пустинята
Здравейте, на 13.12.2023г се престраших за операция на 10-12см миома. Надявах се на лапароскопска, но не е било възможно. Отворена с уголемен разрез каза доктора. Оперирах се в Селена при д-р Даниел Ставрев. Доволна съм от всичко... за сега. Проблема е, че не мога да се вшдя очи в очи с него след изписването.  Срещате ли се с опериращия ви. Ако запиша час той ще е най-добрия случай след 1м.
Платихте ли за операцията?

Общи условия

Активация на акаунт