Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 276
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, един малко по-различен въпрос. Със запазени яйчници съм. Усещам си овулацията, точно с мигрената 😴. Понеже отслабнах последните две години, гърдите ми също. Но последните два месеца определено усещам напрежение около овулацията и някак уголемяване. При Вас има ли подобни симптоми. Имам час за мамолог, защото по принцип имам и кисти и ги следим.

# 391
  • Пловдив
Не мога да кажа нищо лошо за болница Селена. Всичко беше перфектно и с внимание. Проблема ми е само, че трудно  се хващат докторите. Ставрев си го избрах заради твърдението му, че няма миома, която не може да се премахне лапароскопски. Явно има Grinning

# 392
Моят хирург в Дървеница всяка сутрин минаваше и си преглеждаше оперираните, хем е началник на отделението. Задаваше въпроси за състоянието, за лекарствата, опипваше корема, оглеждаше шевовете, съдържанието на дренажните торбички, искаше да види езика. Отделно като ме изписа ме извика на контролен преглед след седмица, сестрата ми свали конците, а той ме прегледа да види дали влагалището зараства добре. Направо съм изумена да прочета, че хирург няма да си погледне пациентите след операция, и то коремна.

# 393
И то уж светило, и в частна болница.

# 394
Много правилно, защото аз от обикаляне на "светила" на гинекологията, стигнах до тук, да ми махнат яйчниците. Всички виждаха миомата, но никой не предположи, че имам и ендометриоза, а всички симптоми за нея ги имах. В Торакс ме диагностицираха за първи път с нея и след операцията се потвърди всичко, но беше много късно, болестта беше в последна фаза и ми беше унищожила яйчниците. И сега си търпя последиците от хормоналния дисбаланс, и от принудителната, хирургическа менопауза. Ако поне единия яйчник си ми стоеше, щеше да е друго

# 395
  • в пустинята
Много правилно, защото аз от обикаляне на "светила" на гинекологията, стигнах до тук, да ми махнат яйчниците. Всички виждаха миомата, но никой не предположи, че имам и ендометриоза, а всички симптоми за нея ги имах. В Торакс ме диагностицираха за първи път с нея и след операцията се потвърди всичко, но беше много късно, болестта беше в последна фаза и ми беше унищожила яйчниците. И сега си търпя последиците от хормоналния дисбаланс, и от принудителната, хирургическа менопауза. Ако поне единия яйчник си ми стоеше, щеше да е друго
И аз сьм така,вече 40 дни.Всичко ми махнаха и сьм в хирургична менопауза.Не мога да спя,цялата сьм в пот,сьбличам се по гащи нощемни отварям прозорците,а са минали едва 35 дни!

# 396
И това ще мине.Мен горещите вълни ме държаха година и после всичко мина.Като си вървях по улицата, дойде ли горещата вълна, спирах, изчаквах да мине и тогава продължавах.

# 397
И аз съм така, махнаха и яйчниците, имала съм на всеки по една киста. На 52 г. съм и горещи вълни имах две години преди да ме оперират, макар и само през лятото (не зная защо). Сега 34 дни от операцията ги имам понякога, взимам капсули масло от вечерна иглика. Все още понякога имам леки болки като че в стомаха,  и аз не зная ... съвсем ще се побъркам Wink
При мен беше наложително  да махна всичко, до 50г никакъв проблем,  и след това кисти, миомни възли,  полипи...Кофти работа, но каквото такова.

# 398
  • в пустинята
И аз съм така, махнаха и яйчниците, имала съм на всеки по една киста. На 52 г. съм и горещи вълни имах две години преди да ме оперират, макар и само през лятото (не зная защо). Сега 34 дни от операцията ги имам понякога, взимам капсули масло от вечерна иглика. Все още понякога имам леки болки като че в стомаха,  и аз не зная ... съвсем ще се побъркам Wink
При мен беше наложително  да махна всичко, до 50г никакъв проблем,  и след това кисти, миомни възли,  полипи...Кофти работа, но каквото такова.
Аз сьм на 51,с крьеоизлиеи 3 години.Мен ме бли от ляво,всеки ден,кьдето е бил яйчника.Пинякога силно.Докъора ми каза,че ше мине.Утре сьм на ЛКК за болничните и гинеколожка ще ме прегледа за пьрви пьт длед операцивта.Да сьм ъочна 38 дни от нея!Сега се явявам за пьрви болниченбот комисията

# 399
Аз ,след 1 година и 2 месеца,имам вълни,но не ме дразнят чак толкова,колкото килограмите.Изтърпяла съм много операции,имала съм силни болки предимно от бъбречни кризи,и прага ми на болка и търпение е много висок."Яко копеле съм 😂😂😂"(извинявам се за израза).Но.....килограмите ме смазват психически!Имах фигура на спортист,манекен,без да съм такава,просто идеални ми бяха параметрите.
А сега 10 кг.отгоре не мога и ме мога да ги махна.Вече нямам и свободно време. Понеже не съм полагала грижи за фигурата си,сега нямам изградени навици за спорт,диети и темподобни.😞😞😞

# 400
Килограмите да са ти проблема, нали няма да ходиш на конкурс за красота.

# 401
Не се чувствам комфортно в тялото си,като седна ме подпира един слой на корема,чувствам се тромава.Метаболизма ми се забави и не ми е точно.И имам проблем с голямо количество дрехи,които сега не мога да облека,а и нямам къде да ги складирам....Но да не спамя темата. Оплаках се доволно 😉,решение търсех......

# 402
Не си изхвърляй и раздавай дрехите, постепенно ще си отслабнеш.

# 403
  • Бургас
Не се чувствам комфортно в тялото си,като седна ме подпира един слой на корема,чувствам се тромава.Метаболизма ми се забави и не ми е точно.И имам проблем с голямо количество дрехи,които сега не мога да облека,а и нямам къде да ги складирам....Но да не спамя темата. Оплаках се доволно 😉,решение търсех......

Ако можеш започни с разтоварващи дни всеки месец.
Скрит текст:
Взаимствах идеята от 24 часовия  детокс със сокове на д-р Михайлов по лунните дни, но понеже ми ставаше лошо ако не ям го видоизмених на дни на елда / кафяв ориз, киноа, жито/ .Може по новолуния и/или пълнолуния, може и на четвъртите, което прави 4 дни в месеца т.е от 1 ден до 4 в месеца.Много е ефикасно, лесно и ненатоварващо,  но иска постоянство.Нещо, което не ми се отдава и на мен, но когато съм успявала да бъда последователна за няколко месеца съм се променяла визуално, тялото се прибира, по-бавно или по-бързо зависи колко пъти се прави в месеца.Друг вариант е премахване на вечерята няколко дни от седмицата, но ми е по-трудно.Друго, което засилва метаболизма е пиене на топла вода през деня. Проблемът е, че с хормоните в тази възраст трудно се спазват каквито и да е ограничения, но когато човек го започне и апетитът се регулира някак си.На мен тези зърнени ми втръснаха и съответно не ми се правят тези дни.Сега на 11.01 е новолуние, иска ми се да ги възобновя.Правила съм с кис.мляко и зеленчукова супа, може би със супа ще пробвам този път.

# 404
  • в пустинята

Ако можеш започни с разтоварващи дни всеки месец.
Скрит текст:
Взаимствах идеята от 24 часовия  детокс със сокове на д-р Михайлов по лунните дни, но понеже ми ставаше лошо ако не ям го видоизмених на дни на елда / кафяв ориз, киноа, жито/ .Може по новолуния и/или пълнолуния, може и на четвъртите, което прави 4 дни в месеца т.е от 1 ден до 4 в месеца.Много е ефикасно, лесно и ненатоварващо,  но иска постоянство.Нещо, което не ми се отдава и на мен, но когато съм успявала да бъда последователна за няколко месеца съм се променяла визуално, тялото се прибира, по-бавно или по-бързо зависи колко пъти се прави в месеца.Друг вариант е премахване на вечерята няколко дни от седмицата, но ми е по-трудно.Друго, което засилва метаболизма е пиене на топла вода през деня. Проблемът е, че с хормоните в тази възраст трудно се спазват каквито и да е ограничения, но когато човек го започне и апетитът се регулира някак си.На мен тези зърнени ми втръснаха и съответно не ми се правят тези дни.Сега на 11.01 е новолуние, иска ми се да ги възобновя.Правила съм с кис.мляко и зеленчукова супа, може би със супа ще пробвам този път.
А защо всьщност се напьлнява?И,как да избегнем това?

Общи условия

Активация на акаунт