Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 238
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Не е задължително да се отстраняват лимфни възли при карцином. Зависи доколко и къде е инфилтрирал. Хистологията показва и лекарят преценява.

# 451
Към новите дами с карциноми - потърсете съответните групи за съответния рак, защото там ще намерите подкрепа! Моят рак е друг, хистеректомията беше вторична последица от него и затова не мога да коментирам конкретно, но сигурно има отделна група от минали по този път, които ще дадат безценни съвети и кураж. 🙂

# 452
  • в пустинята
Към новите дами с карциноми - потърсете съответните групи за съответния рак, защото там ще намерите подкрепа! Моят рак е друг, хистеректомията беше вторична последица от него и затова не мога да коментирам конкретно, но сигурно има отделна група от минали по този път, които ще дадат безценни съвети и кураж. 🙂
Какво значи вторична?

# 453
  • Пловдив
Момичета кураж. Всичко ще е наред. Сестра ми мина през това. Махнаха всичко и лимфни възли. Вече 12г си е добре. Гледа  си 4 внука и работи.
Не притискайте страха, притеснението. Нормално е да ги има. Съдбата обича смелите. ❤️

# 454
  • в пустинята
Момичета кураж. Всичко ще е наред. Сестра ми мина през това. Махнаха всичко и лимфни възли. Вече 12г си е добре. Гледа  си 4 внука и работи.
Не притискайте страха, притеснението. Нормално е да ги има. Съдбата обича смелите. ❤️
Браво.Всички да сте здрави

# 455
Аз ползвах 1 месец от болницата болничен след операцията и още два месеца от ЛКК .От 19.12. Се върнах на работа  ,защото на шефа му се изчерпа търпението.

# 456
  • София
Благодаря на всички за подкрепата и милите думи!
Аз се опитвам да се държа с мисълта, че все пак живота е най - важен. И това ще мине...
Просто страхът ме стяга за гърлото, присвива ми се корема и не мога да ям нищо. А вечер получавам сърцебиене. За това и пробвам с билкови успокоителни.

# 457
  • в пустинята
Аз ползвах 1 месец от болницата болничен след операцията и още два месеца от ЛКК .От 19.12. Се върнах на работа  ,защото на шефа му се изчерпа търпението.
Мен шефа не ми пука!Можеше ли да си вземете още?

# 458
snejanal, как ще съветвате спорт с висок риск от нараняване? Четете си поста преди да публикувате.

Изпуснала съм "избягвайте" Simple Smile Писах късно снощи. Коригирах, успокойте се  Simple Smile

# 459
Какво значи вторична?
Имам предвид, че първичният рак не е на матка, яйчници или шийка, при което се отстраняват част или всички от тези органи, а е на друго място (в моя случай - гърда), но се наложила тотална хистеректомия заради индикации за възникването му и там (в моя случай - на ендометриума).

# 460
  • София
В моят случай първичният е на шийката на матката. В следствие от HPV ( 18 щам  положителен )

# 461
  • Дубай
В моят случай първичният е на шийката на матката. В следствие от HPV ( 18 щам  положителен )
Силвър, понеже съм с проблемна намаска и неуспешна конизация, както и сега следва ще правя реконизация, как ви поставиха диагнозата, какви изследвания правите? Благодаря!

# 462
  • в пустинята
Какво значи вторична?
Имам предвид, че първичният рак не е на матка, яйчници или шийка, при което се отстраняват част или всички от тези органи, а е на друго място (в моя случай - гърда), но се наложила тотална хистеректомия заради индикации за възникването му и там (в моя случай - на ендометриума).
Ужас.Когато ме оперираха,аз се зачекнах да ми махнат само матката,НО Доктора ми каза,да отивам да си тьрся друг опериращ,защото след 1 година ще се вьрнабпак,и ше обвинявам,че сьм с рак яйчници.За това всичко ми махнХа и ми казаха,веднсга на мамография сега,и след 5 месеца пак!

# 463
Мили дами, има ли сред вас такива които са претърпяли хистеректомия заради плацента превия? С такава диагноза съм и рискът от това да се наложи отстраняване на матката по време на секциото е много голям. Ще раждам при др Дяволов в Майчин Дом, знам че той ще се постарае, но все пак съм много притеснена.

# 464
talibanka, относно болничния аз не съм искала още. Трябваше да се върна на работа .

Общи условия

Активация на акаунт