Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 166
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Аз си следях кръвна картина само и щитовидни хормони, защото ми е махната жлезата и бях с нисък хемоглобин след операцията за матката. Но все месец ходих при хирурга и на ЛКК и ми правеше ехография. Сега февруари трябва да си пусна естроген и прогестерон да видим кое как е. Каза ми на 6 месеца ехо на яйчниците да не правят кисти. Оперирана съм септември месец.

# 511
  • Пловдив
Аз си следях кръвна картина само и щитовидни хормони, защото ми е махната жлезата и бях с нисък хемоглобин след операцията за матката. Но все месец ходих при хирурга и на ЛКК и ми правеше ехография. Сега февруари трябва да си пусна естроген и прогестерон да видим кое как е. Каза ми на 6 месеца ехо на яйчниците да не правят кисти. Оперирана съм септември месец.
Естроген и прогестерон защо се изследват.
В пълно затъмнение съм. Гледам да чета уж достоверни статии за да добия представа кога, какво и защо.
И това за кистите не знаех. Благодаря.

# 512
Естроген и прогестерон защо се изследват.
В пълно затъмнение съм. Гледам да чета уж достоверни статии за да добия представа кога, какво и защо.
И това за кистите не знаех. Благодаря.
.  Сега ще се паникьосвам вече. Тъкмо да ми олекне, че операцията (лапороскопска) премина на 18.12.23, с премахната матка със запазени на яйчници съм. Сега откъде пък изкарахте тези изследвания на яйчниците през шест месеца, по податливи сме на кисти ли? И защо трябва да си проверяваме хормоните? Когато питах АГ  преди две седмици на контролния преглед ми каза, да си гледам живота и преглед веднъж в годината е достатъчно, разбира се ако нямам някакви оплаквания.

# 513
На контролен преглед месец и половина след операцията, доктора който ме оперира видя киста (функционална) на единия яйчник. Каза че тя би трябвало сама да изчезне, но ако се появи болка, да търся пак лекар. Вика ме на контролен след 6 месеца. Имала съм и друг път такива функционални кисти, които с времето и по време на цикъл са изчезвали. Месец след контролния отидох при моя си гинеколог, киста нямаше вече.

# 514
  • в пустинята
Момичета.Взех третия болничен след операцията(тотална хистер.),Доброкачествена.От ЛКК ми казаха,че ще ми издадат още 1 месец след този 3,който се полага,но не знаят дали ще го изплстят от Нои,защото имало случаи когато,4 я месец не го изплащат,а на други го изплащат!Моля за отговор,ако има Дами,които знаят повече или им се е случвало?!Благодаря

# 515
Те да дадат болничния, пък НОИ ще го изплати.Така говорят, за да се откажеш и да не им отваряш работа да пишат.До 6 месеца могат да дават без никакъв проблем.

# 516
  • в пустинята
Те да дадат болничния, пък НОИ ще го изплати.Така говорят, за да се откажеш и да не им отваряш работа да пишат.До 6 месеца могат да дават без никакъв проблем.
Не знам дали е така,но вьв всички болници в,които има комисии е така,3 месеца!Моя приятелка от София ми се оплака вчера,не са и дали за 4 месец

# 517
Взех онзи ден 5 месец. Ще видим дали ще го платят. До момента Всичко ми е платено без проблем. Хистеректомия класическа. Запазени яйчници.

# 518
  • в пустинята
Взех онзи ден 5 месец. Ще видим дали ще го платят. До момента Всичко ми е платено без проблем. Хистеректомия класическа. Запазени яйчници.
Доброкачествено ли е?

# 519
Момичета.Взех третия болничен след операцията(тотална хистер.),Доброкачествена.От ЛКК ми казаха,че ще ми издадат още 1 месец след този 3,който се полага,но не знаят дали ще го изплстят от Нои,защото имало случаи когато,4 я месец не го изплащат,а на други го изплащат!Моля за отговор,ако има Дами,които знаят повече или им се е случвало?!Благодаря
Аз взех моя втори болничен от ЛКК, преди няма и седмица. Казаха ми, че имам право на още един месец, тоест общо ще бъдат три месеца. Моята операция бе лапороскопска със запазени яйчници съм.

# 520
  • в пустинята
Аз взех моя втори болничен от ЛКК, преди няма и седмица. Казаха ми, че имам право на още един месец, тоест общо ще бъдат три месеца. Моята операция бе лапороскопска със запазени яйчници съм.
Значи 3+1 от болницата,така ли?

# 521
Не, talibanka - престоят в болницата + 1 месец е първият болничен, вторият също е един месец и третият, последен в случая - също ще е месец. Аз така разбрах. Напълно нормално е - за лапароскопска.

# 522
Доброкачествено ли е?
О,да. Слава богу

# 523
  • Пловдив
Момичета кога предприехте пътуване след такава операция.

# 524
  • в пустинята
Не, talibanka - престоят в болницата + 1 месец е първият болничен, вторият също е един месец и третият, последен в случая - също ще е месец. Аз така разбрах. Напълно нормално е - за лапароскопска.
Аз сьм отворена опврация,мойта приятелка,сьщо е отворена операция,и не дават повече от 3 месеца!Не знам,как така дават на други жени по 5,6 месеца?Може би е льжа от тяхна стеана като пишат така!

Общи условия

Активация на акаунт