Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 200
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Момичета кога предприехте пътуване след такава операция.

15 дни след секцио с хистеректомия и усложнения... беше малък ад. Бях в майчинство и не ми се е налагало да взимам болнични, но не би трябвало да има проблем.

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 00:40 от Staceys

# 541
Взимам трети месец болничен след тотална хистеректомия, първия е от болницата, другите два от болницата, където живея.

# 542
  • в пустинята
Взимам трети месец болничен след тотална хистеректомия, първия е от болницата, другите два от болницата, където живея.
После ще вземате ли?

# 543
После ще вземате ли?
Не зная ще ми дадат ли, но ако съм добре мисля да се връщам на работа. С лапароскопска операция съм.

# 544
  • София
Аз искам да попитам хора, които са с работа, невключваща физическо натоварване (напр. работят със стандартно работно време в офис) , колко бързо се върнахте на работа? Честно казано, аз бих искала да се върна възможно най-бързо. Смятах, че при лапароскопска операция, без отстраняване на яйчниците, един месец е достатъчно време за възстановяване. Учудвам се, че толкова хора са в болничен по 6 месеца, без да има онкологична причина.

# 545
  • в пустинята
Аз искам да попитам хора, които са с работа, невключваща физическо натоварване (напр. работят със стандартно работно време в офис) , колко бързо се върнахте на работа? Честно казано, аз бих искала да се върна възможно най-бързо. Смятах, че при лапароскопска операция, без отстраняване на яйчниците, един месец е достатъчно време за възстановяване. Учудвам се, че толкова хора са в болничен по 6 месеца, без да има онкологична причина.
И аз това се чудя?!!Аз работя в почистваща фирма(Чистим офиси,апартаменти,цехове и т.н.,чудя се,как ще се вьрна сега следц3 месец

# 546
Аз два месеца след операцията се засилих да правя коремни преси. Като поделих с моя роднина лекарка, щеше да припадне. Каза да не си и помислям поне четири месеца да натоварвам корема, тъканите вътре бавно зараствали. Ама и аз съм 50+ години, младите жени сигурно по-бързо се възстановяват.

# 547
Аз работех счетоводител, изкарах си 6+ 2 месеца, не може да стоиш цял ден на стола, трябва да имаш движение, ходене.От недостатъчното движение се получават сраствания.

# 548
Против сраствания по-важно е движението още през първите дни след операцията, а не чак след 4-ия месец.

# 549
Да да, движение си трябва задължително, ходене най-вече. Ама аз бях решила да стягам корема с упражнения Simple Smile
Между другото, коремът ми си остана малко отпуснат. Не мога да го прибера и това си е. При вас как е, стегна ли се?

# 550
Не се е стегнал, ама изобщо не го отразявам, няма да ходя на конкурс за красота.

# 551
  • в пустинята
Да да, движение си трябва задължително, ходене най-вече. Ама аз бях решила да стягам корема с упражнения Simple Smile
Между другото, коремът ми си остана малко отпуснат. Не мога да го прибера и това си е. При вас как е, стегна ли се?
Що така бе?Моя корем е каъо отекьл и каъо бременна сьм!2 месеца са минали само,ама ми е голвм,преди операцивта нямах корем!

# 552
Моята работа е лека, не е свързана с физическо натоварване, имам две отворени операции, като нямам онкологично заболяване. При първата се върнах на работа един месец след операцията, а при втората, която беше много тежка, шест часова операция ползвах два месеца болничен, даже в болницата се изненадаха като им казах, че няма да търся повече болничен. А ми бяха казали и двата пъти, че имам право на шест месеца болничен.

# 553
Аз си ползвам всичко, каквото ми се полага.

# 554
  • Бургас
Аз работя в офис и се върнах веднага на работа. Имах болничен, но си ходех на работа. Не стоях по 8 часа в началото. 15 дни след самата операция летях до Лондон. Едно от най-хубавите ми пътувания. За първи път не носех  дори дамска манта. Пълен кеф.

Общи условия

Активация на акаунт