Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 182
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
И моят корем е още леко отекъл. Особено вдясно. Влязох в болницата без корем...И забелязвам, че започвам да правя леки паласки. От вторият месец правя леки упражнения, вървя си доста още от изписването. Уж казват щом има яйчници било добре...Ще пробвам Ремифимин по съвет на ендокринолог, защото нещо хормоните са ми разбъркани. Може би защото и щитовидната жлеза ми е отстранена и комбинацията е мама мия🙄

# 556
Аз искам да попитам хора, които са с работа, невключваща физическо натоварване (напр. работят със стандартно работно време в офис) , колко бързо се върнахте на работа? Честно казано, аз бих искала да се върна възможно най-бързо. Смятах, че при лапароскопска операция, без отстраняване на яйчниците, един месец е достатъчно време за възстановяване. Учудвам се, че толкова хора са в болничен по 6 месеца, без да има онкологична причина.
Няма какво да ви учудва толкова. Освен онкологични причини има и други проблеми след операцията. Аз се върнах на работа 6 месеца след операцията, но изкарах 2. Няма да ви казвам колко време ми беше нужно да се възстановя. Радвайте се, че сте добре.

# 557
  • Пловдив
На 51 дни отворена операция с по голям от стандартния разрез каза доктора. Доста отекло още и безчувствено в радиус от 15см. И по отекло в ляво. Нормално е.

# 558
  • в пустинята
Аз искам да попитам хора, които са с работа, невключваща физическо натоварване (напр. работят със стандартно работно време в офис) , колко бързо се върнахте на работа? Честно казано, аз бих искала да се върна възможно най-бързо. Смятах, че при лапароскопска операция, без отстраняване на яйчниците, един месец е достатъчно време за възстановяване. Учудвам се, че толкова хора са в болничен по 6 месеца, без да има онкологична причина.
Няма какво да ви учудва толкова. Освен онкологични причини има и други проблеми след операцията. Аз се върнах на работа 6 месеца след операцията, но изкарах 2. Няма да ви казвам колко време ми беше нужно да се възстановя. Радвайте се, че сте добре.
Какво Ви се е случило???То,като не дават повече от 3 месеца болничен как да се вьрне човек на работа,не знам?!

# 559
Два месеца след тотална хистеректомия, лапароскопска, се върнах на половин ден на работа. По цял ден започнах да издържам 6 месеца след операцията. Имам онкологично заболяване, но е на гърдата.

# 560
Пак добре, аз изобщо не се върнах.Чак след третата година започнах пак работа.

# 561
  • в пустинята
Пак добре, аз изобщо не се върнах.Чак след третата година започнах пак работа.
Защо?

# 562
Аз ще опитам края на февруари. Въпреки че работя на бюро основно не знам дали ще стане. Изморявам се бързо, главоболие. Щитовидните хормони се разбъркаха, док каза, че има връзка с половите... Това жената не е като човека 🙄. Дано да се пооправя, че определено вече ми писна да стоя вкъщи... Иначе си готвя, шетам, кратки пътувания правя. Все пак трима тийнейджъри гледам сама...Ще видим.

# 563
И аз си оправях всичко вкъщи, и внучето гледах, но не се реших да се върна, не се чувствах напълно добре, а и едни топли вълни като ме хванаха, цяла година ме държаха.

# 564
Онзи ден изведнъж, топли вълни, главоболие чак повръщах по пътя спирахме. Изкарах акъла на децата...Не знам какво да пия и да пия ли. Едните хормони оправя, другите разбутам...

# 565
Аз се върнах след 30 дни. Една идея ми трябваше повече може би 10 дни. Една седмица ме пуснаха отвкъщи, че имах лек дискомфорт при седене. По 3 месеца скед лапароскопия не го разбирам. С уточнението ако си ок де. Аз на 45 тия ден шетах в Рим.

# 566
[/quote]Какво Ви се е случило???То,като не дават повече от 3 месеца болничен как да се вьрне човек на работа,не знам?!
[/quote] Секцио, хистеректомия, недоносено бебе, пролапс, инконтиненция...  няма да изброявам повече. Опитах с връщането на работа да се откъсна от тези проблеми, но физически не издържах. За тези неща знаят само мъжът ми и две близки приятелки. Не споделям какво ми е и се старая да не се и разбира, но забелязвам, че отношението на повечето жени е от типа на "само ти си оперирана"... Жалко. След 6 часова операция и два престоя в реанимация сега се радвам, че съм жива и имам живо и здраво бебе. Другото ще се оправи. Бъдете здрави!

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 14:45 от Staceys

# 567
Нормално е коремът да е отекъл 2-3 месеца след операцията, поне докато не зарасне добре шевът.
Но при мен мина година и четири месеца вече, просто си стои отпусната частта под пъпа и така. Не ще да се стяга, явно защото е рязана коремната стена. Не е хич красиво, ама какво да се прави.

# 568
И след няколко години пак си е така корема.

# 569
Разбирам те напълно. И аз след секцио -хистеректомия. Само че в комбинация с перитонит, до горе под ребрата ми е операцията.  И новородено... на 2ри месец бях пушка. По разходки, без да прекалявам разбира се, но и имах късмет, че бебо беше дребничък и не тежеше много Wink важни са здравите деца и че можем да ги гушкаме и да им се радваме 🤗

Какво Ви се е случило???То,като не дават повече от 3 месеца болничен как да се вьрне човек на работа,не знам?!
[/quote] Секцио, хистеректомия, недоносено бебе, пролапс, инконтиненция...  няма да изброявам повече. Опитах с връщането на работа да се откъсна от тези проблеми, но физически не издържах. За тези неща знаят само мъжът ми и две близки приятелки. Не споделям какво ми е и се старая да не се и разбира, но забелязвам, че отношението на повечето жени е от типа на "само ти си оперирана"... Жалко. След 6 часова операция и два престоя в реанимация сега се радвам, че съм жива и имам живо и здраво бебе. Другото ще се оправи. Бъдете здрави!
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт